luie huisvrouw
Lifestyle Recente berichten

Hoe werd ik een luie huisvrouw?!

Ik heb een verschrikkelijke hekel aan het huishouden en in het kader van lief zijn voor mijzelf heb ik voor meerdere dingen een hele goede oplossing bedacht. Of nou ja, wij samen als gezin. En zo werd ik een luie huisvrouw. Ik deel mijn tips met je want willen we niet allemaal een luie huisvrouw zijn ?

Hekel aan het huishouden

Nee, het huishouden is niet mijn grote favoriet. Er zijn behoorlijk wat dingen die ik echt verschrikkelijk vind zelfs. Ik heb oplossingen ervoor gevonden want ook het huishouden plannen hielp niet. Tips voor het huishouden werkten ook niet, alleen die uiteindelijk bij mij pasten. Ik deel mijn ultieme tips voor het gemakkelijker maken van het huishouden en hoe ik een luie huisvrouw werd.

Ramen laten lappen door de glazenwasser

Ik heb dus bijvoorbeeld echt een enorme hekel aan ramen lappen. Toen ik nog bij mijn ouders woonde, je weet wel toen de verkeersdrempels nog kuilen in de weg waren, moest ik de ramen lappen om mijn steentje bij te dragen. Wat een ellende! Het is dus iets dat ik gewoonweg bijna nooit doe omdat er echt een schurfthekel aan heb. Dus geïnspireerd door een vriendin en gestimuleerd door de man ging ik er iets aan doen.

Ik heb wat rondgebeld en inmiddels komt al ruim een half jaar met enige regelmaat de glazenwasser! Yeah! Die lappen alles aan de buitenkant, beneden en boven. Ook fijn aangezien ik een raam bij bijvoorbeeld Evi haar kamer überhaupt niet zou kunnen lappen, al zou ik daar heel hard mijn best voor doen. Dat raam kan niet open namelijk. Beetje jammer alleen dat zodra de ramen zijn gelapt, ik wel de binnenkant moet doen want die vallen dan extra op.

Boodschappen doen in de supermarkt?

Tsja, wat kan ik erover zeggen. Boodschappen doen vind ik gewoon niet ontspannen. Die karretjes die standaard 1 bepaalde kant optrekken zodat je ze moet corrigeren, elke keer weer. Die bejaarden die met rollator/ karretje zo’n 3 kwartier voor het vak staan te beslissen welk product ze moeten hebben. En jouw product staat daar. Je kunt wel vragen of je erbij mag maar tegen de tijd dat je erbij kunt is alsnog de tijd 3 kwartier verder gegaan. En het sjalommen tussen de karren, kinderen, bejaarden…. Ik vind het niet fijn. O en dat ik dan ook de helft van mijn lijstje weer vergeet, als ik sowieso het lijstje niet vergeten ben, niet tof.

De boodschappen laten bezorgen

Een paar weken geleden was ik ziek en er moest wel gegeten worden. De man is laat thuis, maakt lange dagen en tegen de tijd dat hij dus zou kunnen gaan is de halve supermarkt hier leeg dus heeft het geen zin meer. We gingen dus de boodschappen bestellen. En ik kan je zeggen dat ik het een feest vind. Met de laptop beslissen we samen wat we gaan eten, maken een weekmenu samen, we kijken wat er nodig is en wat er al is en plannen een bezorgafspraak in.

De boodschappen kan ik tussendoor aanpassen nog en ik word door de vrienden van de appie op de hoogte gehouden wanneer ze komen. We bestellen ook zo dat de bezorgkosten gratis zijn, de boodschappen worden thuis afgeleverd en lege flessen meegenomen. De boodschappen zijn dan afgeleverd tot in de keuken en ik pin ook in de keuken bij de bezorger. Feest! Het scheelt me dus een hoop sleepwerk en frustraties. Heel fijn vind ik het.

Stofzuigen makkelijker maken

Met een kind, een man en 2 katten heb ik soms echt het gevoel dat ik maar aan de gang blijf met die stofzuiger. Ik heb er niet echt een hekel aan maar het is nogal ondankbaar werk. De man werd enthousiast van een robotstofzuiger en ging op marktplaats kijken. En zo werd mijn leven nog weer iets makkelijker! I.p.v. elke dag minstens 1x stofzuigen is dat een stuk minder geworden.

Uiteraard moet ik nog wel de bank, de trap en boven stofzuigen maar beneden stofzuigen hoef ik dankzij de elektronische vriend een stuk minder door het huis hoef te gaan met de stofzuiger. Loving de man, dat snap je zelf ook wel. Daarnaast heb ik een hele fijne stofzuiger zonder snoer die ik er makkelijk bij kan pakken zodra er ergens kruimels liggen – of stofwolken – ideaal.

Er zijn leukere dingen dan het huishouden

Je merkt het, ik ben zo langzamerhand een gelukkigere huisvrouw aan het worden vol luiheid. Als er nou ook nog iemand komt voor de was en het schoonmaken van de badkamer enzo dan kan het echt niet meer stuk. Ik heb dan ook niets meer te doen maar goed, dat luie huisvrouw zijn vind ik eigenlijk wel heel prettig.

Zelf heb ik wel altijd Patrick nodig die me dat zetje geeft, die me laat weten dat ik bepaalde dingen echt wel anders mag doen om het mezelf makkelijker te maken. Suf misschien dat ik dat zetje nodig heb maar goed, ik heb dus gelukkig een man die me een luie huisvrouw laat zijn. Met werken, Evi, sociale dingen en andere verplichtingen is het fijn dat ik dit soort dingen heb om me wat ruimte te geven.

En, ben jij soms ook een luie huisvrouw of heb je geen hekel aan het huishouden?
Uitgelichte foto: Pixabay.com
Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien + 20 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.