cadeaus voor een babyshower
Zwangerschap

De leukste cadeaus voor een babyshower!

De babyshower is een ontzettend leuke nieuwe traditie voor de zwangere mama. Het kan alleen lastig zijn om een origineel en bruikbaar cadeau te bedenken voor de aanstaande moeder. Met deze cadeaus voor een babyshower weet je zeker dat jouw cadeau een succes zal zijn!

Wat is een babyshower?

Een babyshower is een traditie die vanuit Noord- Amerika is overgewaaid. Tijdens de babyshower, die over het algemeen een verrassing is voor de aanstaande moeder, staat de komst van de baby centraal. Het is dus zogezegd een feestje voor de komst voor de baby. Het is de bedoeling dat de aanstaande moeder lekker vertroeteld wordt en dat zij cadeaus krijgt die zij zelf in deze fase goed kan gebruiken of voor de baby. Daarnaast draait het vooral om samenzijn met haar familie en vriendinnen. Een babyshower is dus anders dan een kraamfeest.

Lees hier meer over de babyshower en activiteiten tijdens de babyshower

Wat voor cadeau geef je met een babyshower?

Tijdens een babyshower geef je cadeaus aan de aanstaande moeder die zij de komende tijd goed kan gebruiken voor zichzelf of voor de baby. Omdat de moeder meestal ook tijdens de kraamperiode cadeaus krijgt is het voor haar en voor jou leuk om onderscheid te maken in de cadeaus die je geeft. Ter inspiratie heb ik een aantal tips voor babyshower cadeaus voor je en voor het gemak heb ik ze opgedeeld in een aantal categorieën.

Babyshower cadeau 5 euro

Ook voor een babyshower hoef je niet enorme bedragen uit te geven om leuk te slagen voor cadeaus. Er zijn veel leuke cadeaus te koop onder de 5 euro. Denk bijvoorbeeld eens aan een knuffel, een rammelaar, een muziekdoosje, huidverzorging voor baby / mama of de favoriete snacks van de aanstaande moeder. Pak het leuk in met confetti, doorzichtig inpakpapier en een mooi lint en het cadeau is ontzettend leuk om te krijgen!

Gezamenlijk cadeau babyshower

Een gezamenlijk cadeau voor de babyshower vergt wat organisatie en het aanmaken van een tikkie. Spreek met elkaar een bedrag af p.p. (hou wel rekening met een ieders budget) en koop met elkaar een duurder cadeau dat de aanstaande moeder nog nodig heeft voor de baby. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een autostoeltje, box, ergonomische draagzak of een babyfoon. Het is met zo’n aankoop wel belangrijk dat de organisatie overlegd met de partner van de aanstaande moeder of vinger aan de pols houdt bij de aanstaande moeder. Anders krijgt zij het cadeau misschien dubbelop en dat zou zonde zijn.

Babyshower cadeau Oma

Voor oma is het extra bijzonder om een babyshower bij te wonen. Dit soort feestjes kennen de meeste oma’s niet en daarbij is de babyshower voor hun (schoon-) dochter en aanstaande kleinkind. Hartstikke leuk dus! Het kan alleen wel een beetje lastig zijn om een cadeau te bedenken. Als oma hoeft het allemaal niet zo moeilijk te zijn: een Babypyjama, een leuke outfit voor de baby, cadeaubonnen voor oppassen, een bon voor je dochter haar lievelingsgerecht van jou thuisbezorgd of doe mee met het gezamenlijke cadeau en geef een apart cadeau na de geboorte.

Cadeaupakket voor een babyshower

Een cadeaupakket samenstellen voor de babyshower is erg leuk! Zo kan je het pakket volledig aanpassen aan de aanstaande moeder. Koop een grote mand en koop er leuke cadeaus bij in verschillend formaat om de mand te vullen. Maar ook een luiertaart maken en dan aanvullen met allerlei cadeaus zal een succes zijn! Vul het cadeaupakket met bijvoorbeeld de lievelingssnacks van de aanstaande moeder, lekkere verzorging, een thuisbezorgd-bon (ideaal voor na de bevalling), bioscoopbonnen (voor de eerste date-night na de bevalling ), ondergoed voor na de bevalling, knuffeltje, baby rompertje, babysokjes, een SD-kaart voor alle foto’s van de baby en ga zo maar door. Hou rekening met de wensen van de aanstaande moeder en het zal zeker een succes zijn!

Zelf een cadeau maken voor een babyshower

Wil je een origineel cadeau maken voor of tijdens de babyshower? Dan is het versieren van een Baby rompertje een ontzettend leuk cadeau! Kies voor witte of rompertjes in verschillende kleuren en in verschillende maten om ze vervolgens zelf te versieren. Donkere rompertjes zou je kunnen bleken ( tie -die) of een zelfverzonnen tekst op kunnen drukken. Op lichtgekleurde baby rompertjes kan je zelf een tekst op schrijven met textielstiften. Doe je dit tijdens de babyshower? Hang ze daarna dan op aan een waslijn, zo kunnen de rompertjes drogen én kan de zwangere alle rompertjes op haar gemak bekijken. Samen met de overige babyshower versiering geeft het ook nog eens een heel erg feestelijke sfeer.

Heel veel plezier met organiseren en het cadeau kopen!

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *