Juiste deur interieur: Hoe kies ik de juiste deur voor mijn interieur
Home en interieur Recente berichten

Hoe kies ik de juiste deur voor mijn interieur?

Bij het opknappen van je huis of aanpassen van je interieur staat het waarschijnlijk niet bovenaan je lijstje: De binnendeuren. Dat terwijl juist de binnendeuren ook erg bepalend kunnen zijn in je interieur. Hoe kies ik de juiste deur voor mijn interieur?

Hoe kies je de juiste binnendeur?

Na het schilderen of behangen van je huis en het leggen van de vloer volgen de puntjes op de i. Onder andere de kozijnen en de binnendeuren van je huis maken je interieur echt af. Maar hoe kies je nou de juiste binnendeur voor jouw interieur? Dat is minder lastig dan je zou denken en zeker met de volgende tips is het voor jou een peuleschil.

Lichtinval in jouw huis

Bij het kiezen van de juiste binnendeur is het belangrijk om te kijken naar de lichtinval van jouw huis. Wil je graag meer licht creëren? Dan is het goed om te kiezen voor een deur die veel licht doorlaat. Helder glas laat veel licht door, matglas of satijnglas laat licht door maar zorgt ook voor wat meer privacy bijvoorbeeld. Een voordeel van matglas of satijnglas is ook dat je niet gelijk de hal inkijkt vanuit je woonkamer. Dat zorgt voor een afscheiding van de hal en woonkamer maar toch voor meer licht.

Hoe kies je de juiste binnendeur? Juiste deur interieur.

De stijl van jouw interieur

Binnendeuren kunnen een enorme aanvulling zijn op jouw interieur. Hou jij van een strak en modern interieur? Dan is een deur met ouderwets glas in lood jou waarschijnlijk een doorn in het oog. Gelukkig zijn binnendeuren tegenwoordig in allerlei verschillende uitvoeringen te verkrijgen. Geen zin om te schilderen? Koop dan een afgelakte binnendeur die bij jouw interieur past.

Praktische oogpunten

  • Heb je kinderen? Dan is het niet zo verstandig om een deur met veel helder glas te nemen. Daarop zie je namelijk ieder vet en plakkerig handje dat je kindje achterlaat. Je kunt dan beter kiezen voor matglas of satijnglas aangezien je daar minder snel een vies handje op terugziet.
  • Hou rekening met de ruimte. Voor een slaapkamer zul je een andere behoefte hebben qua deur dan bij de keuken, speelkamer, badkamer of slaapkamer.
  • Een afgelakte deur bestellen maar hij moet nog op maat worden gemaakt? Helaas kun je dan beter kiezen voor een standaarddeur die je zelf kunt aflakken of voor een meerprijs een op maat gemaakte deur bestellen.
  • Wil je graag een afscheiding maken d.m.v. een deur maar heb je weinig ruimte of wil je graag een kamer-en-suite ? Dan is een schuifdeur een goede optie. Toch een afscheiding en doordat je geen draairuimte nodig hebt is een schuifdeur ruimtebesparend.
Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − elf =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.