De introverte moeder Shirley Visser Review
Mindset Moederschap

De Introverte Moeder van Shirley Visser | Review

Het is tijdens mijn opleiding SPH dat ik een test moet doen of ik introvert of extravert ben. Een test waar ik aan begin in de volle overtuiging dat ik extravert ben, want ik geniet van sociale contacten en heb op dat moment een druk sociaal leven. Je kunt mijn verbazing raden toen de uitslag van de test aangaf dat ik introvert ben. Nu, vele jaren later weet ik 1000% dat ik introvert ben. Het boek: “De Introverte Moeder” trok me daarom enorm aan, ik was namelijk wel benieuwd naar hoe een andere introverte moeder voor balans in haar leven zorgt.

Minder overprikkeling & meer balans tussen we-time en me-time

“Steeds meer mensen -en dus ook moeders- herkennen zich in introversie en hoog sensitiviteit (HSP). Hoe zorgen zij ervoor dat ze niet overprikkeld raken in de drukke wereld van het moederschap?”

Yup, ook ik ben een introvert en heb zeer scherpe voelsprieten. Voelsprieten die dusdanig scherp zijn dat ik mezelf een vrouw met HSP kan noemen. In het begin van mijn moederschap vond ik het behoorlijk lastig om een balans te vinden tussen mijn enorme behoefte aan tijd voor mezelf en continu iemand om me heen. Was het niet mijn kind, dan was het wel mijn partner of mensen op mijn werk. De enige tijd die ik echt alleen had, waren de momenten in de auto naar mijn werk en weer terug. Tegenwoordig ben ik veel alleen want mijn kind gaat naar school en ik werk alleen thuis. Deze wisseling zorgde voor een enorme wisseling in balans en minder overprikkeling.

Wat is een introvert?

Om te weten of dit boek iets voor jou is, is het belangrijk om na te gaan of jij zelf ook een introvert bent. Heb jij veel behoefte aan tijd voor jezelf, ben je graag alleen, je laad op van buiten zijn in de natuur, vind je sociale dingen vaak al snel te druk of kosten ze je veel energie? Dan is de kans groot dat jij een introvert bent. Verlegen zijn is een persoonlijkheidstrek en geen introverte trek zoals wel vaak wordt gedacht. In tegenstelling tot een introvert laad een extravert juist op van sociale contacten en onder de mensen zijn. Ik vind sociale contacten (in een kleine groep of 1-op-1) leuk maar ik moet (nagenoeg) altijd ervoor zorgen dat ik opgeladen ben van tevoren en ook erna moet ik opladen. Zo heb ik last van drempelvrees; ik moet altijd een bepaalde drempel over voor sociale activiteiten. Zeker wanneer deze met meerdere mensen is. Onverwacht andere mensen op een afspraak? Ik hou er niet van, ik heb me namelijk voorbereid op bepaalde mensen en dus kost het me meer energie om weer op te laden.

Over het boek

“In De introverte moeder deelt Shirley Visser haar zoektocht naar het vinden van een goede balans en handvatten. Omdat we graag tijd met de kinderen doorbrengen, maar ook tijd alleen nodig hebben. En daar is helemaal niks mis mee. Je bent niet asociaal, helemaal niet saai, niet mensenschuw en je bent ook gewoon geschikt voor het ouderschap. Je bent een fantastische moeder; én je bent introvert.”

Over Shirley Visser

Shirley Visser is de eigenaar van het lifestyleblog Mommyhood.nl. Hier deelt ze haar persoonlijke verhalen over moederschap. Ze is 34 jaar en moeder van 2 zoontjes. Shirley is erg open en eerlijk op haar Instagram over het moederschap en dat is dan ook de plek waar ik Shirley heb leren kennen. Ik volg Shirley graag vanwege het eerlijke kijkje in haar leven maar ook vanwege de mode inspiratie, dus toen zij aankondigde een boek over haar introverte leven te schrijven was ik erg nieuwsgierig.

Review De Introverte Moeder

Het boek leest gemakkelijk weg en Shirley vertelt eerlijk over haar struggles als introverte moeder. Voor mij als introverte moeder zijn veel dingen herkenbaar zoals de speeldates en de schoolplein-moeders. Ik sta zelf het liefste aan de zijkant van het plein en speeldates vind ik niet iedere dag ok. In “De Introverte Moeder” lees ik vooral dus veel herkenning en Shirley heeft allerlei bruikbare tips voor je. Deze tips worden gestaafd door feiten en onderzoeken die Shirley voor je aanhaalt. Aan het einde van het boek vind je de links e.d. die bij deze onderzoeken horen terug zodat je ze op je gemak na kunt lezen wanneer je dat prettig vind.

Voor mij an sich waren er weinig nieuwe dingen te lezen, ik weet inmiddels al langere tijd dat ik een introvert ben. Daarbij coach ik moeders naar meer balans, óók andere introverte moeders. Maar het boek leest gemakkelijk weg en wanneer je als introverte moeder op zoek bent naar balans zal dit boek je zeker veel kunnen brengen. Zeker wanneer je nog niet zo lang bewust bent van je introverte kant.

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»