De hel van het kopen van een BH
Moms Persoonlijk Recente berichten

De hel van het kopen van een BH

Er is weinig zo vervelend als het kopen van een BH. Nu heb ik alleen ervaring met de problemen met een grote cupmaat. Maar toen ik laatst een klaagzang over BH’s kopen deelde kreeg ik veel reacties van vrouwen – met allerlei verschillende cupmaten – en blijkt het kopen van een BH gewoon ruk te zijn.

Het leed dat komt kijken bij het kopen van een BH

Nadat ik wederom met lege handen een lingeriewinkel verliet en dat het “handige” bandje van mijn BH – waardoor ik deze ook kruislings of in mijn nek kan dragen – steeds losschoot was de frustratie te hoog. Ik vroeg mijn volgers op Instagram hoe zij het kopen van een BH ervaren en ik kreeg heel veel berichten binnen. Mooi om te zien dat mijn frustraties door vele vrouwen worden ervaren. Dat zorgt toch voor een gedeelde smart met elkaar.

1. Je nier verkopen is zowat een vereiste

Een BH kopen met grote maten is een oneindige missie. Onder de € 80 heb je met grote borsten bijna geen kans van slagen op een fijne en goede BH. Bedenk dan ook nog eens dat je er minstens een stuk of 3 van nodig hebt en dat je BH’s toch wel om het jaar vervangen moeten worden. Tel uit je winst. Zeker als je bedenkt dat een bijpassende slip / string / boxer ook prettig is x 2 en dat per BH. Wil iemand mijn nier toevallig?

2. Ongunstige verlichting

De verlichting in een pashokje is nooit ideaal, maar die in een lingeriewinkel staat echt bovenaan qua ongunstige verlichting. Je staat al zo kwetsbaar in dat pashokje – of ligt dat aan mij? – en dan zorgt die verlichting samen met die nare spiegels voor een soort lachspiegeleffect.

3. De zinderende hitte

Als we dan toch bezig zijn over die pashokjes: Waarom is het altijd zo afgrijselijk heet in die pashokjes?! Alsof het licht niet al genoeg deed voor je dan is het die glanzende laag met zweet wel die je over jezelf heen ziet in de spiegel. Daarnaast gaat het passen van BH’s steeds lastiger wanneer je klam bent. Alsof je vastgebonden bent in een val waar je niet meer uit kunt komen.

4. Deur of gordijn dat niet volledig sluit

Het lijkt wel alsof standaard die afsluitingen van de paskamers niet volledig sluiten. Altijd blijft er een kier openstaan waardoor de halve winkel je blote kont en borsten te zien krijgt. Na enige jaren BH’s shoppen ben je wel een expert om zo te staan zodat niemand je in je blootje treft in dit soort pashokjes dat het lijkt alsof je een slangenmens bent.

5. Opdringerige verkoopsters

Die pashokjes die niet volledig sluiten zullen vast iets te maken hebben met de opdringerige verkoopsters die rondlopen in een lingeriewinkel. Voor je het weet is je gordijn of deur open en als je geluk hebt heb je ineens de handen van de verkoopster op je bazooka’s. “Even controleren hoe hij zit”. Tegenwoordig vind ik het gelukkig wel iets minder maar ik heb vaak genoeg een verkoopster in mijn pashokje gehad die daar als een soort Ninja binnen was gekomen.

Komt de beste vrouw niet bij je in het hokje dan komt zij geregeld even checken of alles wel goed gaat. Nee Truus, deze martelwerktuigen passen niet! Juist wanneer je de verkoopster nodig hebt is ze in geen velden of wegen te bekennen waardoor je half naakt met je hoofd uit het pashokje hangt om contact met iemand te maken.

6. Wie ontwerpt er toch pashokjes?

Te klein, te warm, slechte belichting, niet hermetisch afgesloten. Je zou denken dat het niet zo moeilijk hoeft te zijn maar helaas blijkt in de praktijk dat pashokjes toch meestal flinke tegenvallers zijn. Het gebrek aan haakjes vind ik ook altijd een lastig iets, want als je 20 + BH’s aan het passen bent heb je toch ook wel haakjes nodig. Al is het maar om je eigen kleding aan op te hangen.

Tip: Lees ook mijn gedachten tijdens het kopen van een nieuwe bikini

7. Je wil niet hetzelfde model als je oma

Die leuke kittige modellen zijn alleen te koop in kleinere maten. Nee in jouw maat zijn alleen die BH’s te koop die je oma ook droeg of je voelt je er Madonna in met die puntige vorm op je borsten. Om over die schouderbanden maar te zwijgen want het lijkt ineens wel alsof je stiekem een rugzak over je schouders hebt gegooid.

8. Het oneindige passen

Elke BH heeft een andere vorm en dus blijf je maar aan de gang met passen. 20 bh’s passen is het begin en dan heb je nog steeds niet de juiste BH te pakken. Voor je gevoel heb je uiteindelijk de halve winkel gepast, is de moed je in je schoenen gezakt en komt er een enorme huilbui aan omdat je het echt niet meer ziet zitten.

9. Oh nee sorry

Heb je eindelijk een BH die wel goed zit en waarbij je jouw nieren kunt behouden, is die ene kleur die je wilde niet meer op voorraad. Janken! Denk je eraan om die BH te gaan bestellen online zodat je in ieder geval voorlopig die poel des onheils kan vermijden, kijkt de verkoopster je verdrietig aan. Ze is namelijk zo’n tijd met je bezig geweest en staat de BH al voor je te bestellen – ze schrijft e.e.a. op in een schriftje dus- en verwijt het je dat je online gaat bestellen.

10. Welke maat heb ik nou?

Het lijkt wel alsof ieder merk een eigen maatvoering aanhoudt. Daarnaast verschillen de diverse modellen ook nog eens qua maat en zo weet je bijna nooit welke maat je nou eigenlijk hebt. Houdt het wel spannend want ook tussen dezelfde modellen zit nog weleens verschil qua maatvoering. Living on the edge enzo hoor. BH’s lijken nog echt volledig te passen; de bandjes kunnen niet nog korter, aan de ene kant zit hij top maar aan de andere kant toch niet helemaal – lang leve borsten die nooit compleet hetzelfde zijn-. Die ene BH lijkt na oneindig passen in de winkel toch wel ideaal totdat je er een dag mee gaat werken / leven / bestaan.

11. Je favoriete model BH is aangepast

Heb je eindelijk een favoriete BH en ideale maat gevonden, blijkt dat model weer eens aangepast te zijn of uit de handel te worden gehaald waardoor je opnieuw kunt beginnen met je speurtocht. De BH-ontwerpers lijken het erom te doen soms.

Wat is jouw grootste frustratie bij het kopen van een BH?

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien + twee =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.