de grote ben ik een moeke test
Moms Recente berichten

De GROTE Ben ik een moeke -test!

Altijd had ik een bepaald beeld bij het woord moeke en ik moet eerlijk bekennen: Ik ben wel een beetje een moeke. Al een tijdje probeerde ik het te ontkennen maar ik kan er echt niet meer onderuit. Ben jij benieuwd of je ook een moeke bent? Doe dan de GROTE Ben ik een moeke – test!

Wanneer ben je nou een moeke?

Dat is toch weer een hele belangrijke en prangende vraag. Dat snap ik best. Je kunt vast ook niet slapen voordat je eindelijk bevestigt of ontkracht hebt dat je een moeke bent. Heel logisch vooral want misschien krijg je op deze manier juist eindelijk de boost om te zijn wie je bent. Noem het maar niets. Loop onderstaande lijst na zodra je twijfelt en bij … of meer kun je er niet onderuit. Jij bent dan echt een moeke. #proudmoeke

Let op: Neem de Grote Moeke – Test met een berg zout.

De GROTE moeke – test!

 • Je bent een moeder.
 • Jouw kinderen komen altijd voorop.
 • Zolang het met de kinderen goed gaat is het goed. Je cijfert jezelf een (beetje) weg.
 • Je bent na school thuis met een kopje thee o.i.d. en een koekje.
 • Je koopt eerder kleding e.d. voor je kind dan voor jezelf.
 • Knutselen en bakken met je kind, You love it!
 • Jij helpt standaard op de school van je kind.
 • Luizenmoeder gevraagd. Jij doet het wel.
 • Vriendjes mee voor een playdate? No problemo.
 • De liefde staat centraal in jullie gezin, de liefde vliegt je om je oren.
 • Weggaan zonder je kind, wat een ellende…
 • Ben je eens weg dan bel je een paar keer per dag met je kind. Lang leve videobellen!
 • Lekker matchen met je kind, je vind het zo leuk en gezellig.
 • Als jullie weggaan met het gezin regel jij alles, je partner draagt alles de rest van de dag of pakt alleen zijn eigen dingen in.
 • Soms lijkt het wel alsof je bijna regenboogjes gaat ruften als het over je kind(eren) gaat.
 • Je make-up- tas is gevuld met de essentiële dingen en heel vaak tover je hem niet meer tevoorschijn.
 • Kort. Pittig. Kapsel. Dat is jouw favoriete kapsel want het is zo makkelijk.
 • Rocking the mom-bun! Je weet wel, die ene makkelijke knot elke dag bovenop je hoofd.
 • Je kind is je beste vriend.
 • Als je alleen bent weet je eigenlijk niet zo goed iets voor jezelf te doen.

0 -5 antwoorden met ja beantwoord?

Moeke? Nee, dat ben jij echt niet. Zoetsappig hou je helemaal niet van en jij doet gewoon heerlijk je eigen ding. Ideaal want jij doet precies wat er bij jou past. Op het gebied van moederschap kijk jij weleens naar anderen en vraag je jezelf weleens af hoe die andere moeders dat nou doen? Bij het woord moeke heb je een negatief beeld en jij voelt je echt niet een moeke.

6- 10 antwoorden met ja beantwoord?

Yes, jij bent een moeke light. Zoetsappigheid is je niet vreemd en je onderneemt graag dingen met je kinderen maar jezelf ben je niet uit het oog verloren. Wijn drinken met je vriendinnen en even niet moeder zijn. Jij hebt het hard nodig en zorgt ervoor dat je deze tijd ook krijgt. Maar een weekend weggaan zonder je kinderen is wel een hele stap voor je, lekker bellen met je kind(eren) zodra het kan dus op zo’n moment.

11- 15 antwoorden met ja beantwoord?

Yes jij bent een moeke maar je weet ook dat jij je eigen dingen mag houden. Dat doe je ook graag maar je vind het ook heel leuk om dingen met je kind te doen. Voor een knutselwerkje draai jij je hand niet om en voor tig vriendjes mee naar huis ook niet. Maar tijd met je partner alleen of met je vriendinnen vind je net zo leuk. Ondertussen help je op school, ben je misschien zelfs klassenmoeder en weet je altijd wel wat er gebeuren moet op school.

15 – 20 antwoorden met ja beantwoord?

Gefeliciteerd, jij bent een hardore moeke! No problemo want je doet heerlijk het ding dat bij jou past. Knutselen, bakken, spelen met de kinderen. Jij geniet er (meestal) enorm van. Vriendjes mee vanaf school, geen probleem want hoe meer hoe beter. Jouw huis is soms net een zoete inval maar dat maakt jou niet uit, je draait je handen er niet voor om. Andere moeders gebruiken jou als vraagbaak want jij weet altijd alles van wat er moet gebeuren op school of wat er gebeurt in de buurt. Soms lijkt het wel dat je jezelf vergeet en vind je het lastig om iets te doen, puur omdat jij het leuk vind of omdat je er behoefte aan hebt. Er is nog een leven buiten de kinderen, vergeet dat niet.

Mijn uitkomst van de moeke – test

Ikzelf ben duidelijk meer een moeke light. Want mijn huis als de zoete inval, nee daar hou ik niet zo van. En op school helpen doe ik vooral door vervoer aan te bieden. Met uitjes en luizenpluizen ben ik spontaan alle communicatiemiddelen kwijt. Mijn haar heb ik vaak in de mom-bun maar ik vind het ook heerlijk om mijn haren te krullen of om te make-uppen. En alleen zijn vind ik toch wel erg belangrijk, ik zorg er ook standaard voor dat ik tijd zonder man en kind heb.

En wat is jouw uitkomst, welke moeke ben jij?

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 − twee =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.