De grootste blunders schoolfotograaf moeders
Beebs Moms Recente berichten

Blauw haar etc | de grootste schoolfotograaf blunders

De dag dat de schoolfotograaf langs komt is altijd een bijzondere dag. Aan de ene kant zie je kinderen die perfect zijn gestyled – maar die er niet zo uitzien zoals ze er normaal uitzien – en aan de andere kant zie je kinderen waarvan de moeder duidelijk niet wist dat het de dag van de schoolfoto was. Blunders op die dag wil je niet maar ze komen toch vaak voor. Ik deel de leukste schoolfotograaf blunders met je, iets met gedeelde smart.

Hilarische fouten met de schoolfotograaf

Toen ik op mijn socials vroeg aan andere moeders welke blunders zij weleens hebben gemaakt met de schoolfoto heb ik wel erg moeten lachen. De fouten zitten in kleine hoekjes en het overkomt de beste weleens dat de schoolfoto compleet de mist in gaat.

Met blauw haar op de schoolfoto

Heel leuk ging ik met mijn dochter de zondag voor de schoolfoto naar het concert van K3. Ik maakte 2 mooie vlechten in haar haren en had de onderkant blauw gemaakt, het was een echt feestje. Maar vervolgens ging het blauwe niet meer uit de haren van mijn dochter. Ondanks dat we het een keer of 8 hadden gewassen bleef het blauw maar zitten. De avond voordat de schoolfotograaf kwam kreeg ik allerlei tips om het eruit te krijgen. Alleen lag Evi op dat moment al in bed en had ik maar besloten om eraan toe te geven. Ze staat dus met blauw haar op de schoolfoto, als herinnering aan een gouden dag bij K3.

Morgen is de schoolfotograaf toch?

Merel had een race tegen de klok wegens de schoolfoto. Haar dochter June had geen kleren meer in de kast liggen, de andere 2 meiden ook niet en het was zoeken naar een goede outfit. Rennen, vliegen en springen was het die ochtend. Trots op alle betrokkenen op school aangekomen vertelde Merel het verhaal aan een andere schoolpleinmoeder die verbaasd vroeg: “De schoolfotograaf komt morgen toch?!” Oeps.

De mooiste kledingcombinaties voor de schoolfoto

Moeders hebben een hoop ballen hoog te houden, dat weten we wel. Het is dus de beste weleens overkomen dat ze bij het ophalen van hun kind horen dat de schoolfoto’s waren die dag. Kinderen in donkere kleding voor een donkere achtergrond, leuk voor het effect toch? Zijn die schattige koppies alleen maar des te beter uitgelicht. Heerlijke schoolfotograaf blunder vind ik dit, al zou ik er zelf enorm van balen denk ik.

In je nakie op de schoolfoto?

Kledingtrends zijn natuurlijk erg leuk maar ze zijn minder leuk wanneer ze niet optimaal blijken als je op de schoolfoto gaat. Zo had je in het verleden leuke offshoulder tops. Hartstikke leuk en zomers, minder ideaal voor de schoolfoto. Zit je namelijk heerlijk te poseren als juf, heerlijk in je nopjes met je nieuwe offshoulder top, blijkt bij het ontvangen van de schoolfoto’s dat het lijkt alsof je in je blootje op de schoolfoto zit! Ook wel een dingetje voor de schoolfotograaf hoor om daar op te letten.

Plaktattoo hier en daar

Leuk hoor Freek Vonk met z’n insectentattoo’s maar alle kinderen zaten onder de plaktattoo’s. Die dingen zijn ook snel niet heel leuk meer maar de restjes plaktattoo blijven ongeveer een half jaar nog op je kind zwerven. Top dus als je er niet meer aan hebt gedacht en je kindje met half vergane plaktattoo’s op de schoolfoto staat. Oeps.

Alleen even de boeken ophalen

Denk je even in je makkelijke pak de boeken op te halen op school, zit je ineens in je makkelijke pak voor de lens van de schoolfotograaf! Compleet vergeten en vooral een leuke foto van een puber. Het laat je in ieder geval alert zijn op de data van je kinderen wanneer school die doorgeeft.

Dat staat haar zo leuk

Een staartje staat zo leuk! Of een ander kapsel dat zo leuk staat. Of mooie kleren aantrekken naar de KDV en school maar compleet vergeten een reserveset mee te geven. Het is meer dan eens gebeurd. Bij een staartje lijkt je dochter met die enorme lange paardenstaart ineens een jongetje, jammer. Of dan dat kindje met die leuke foto waar z’n guitige lach zo mooi op naar voren komt maar de spinazievlekken van de lunch op het KDV ook. Of het shirtje helemaal niet herkennen omdat het een reserveshirt van school is dat eigenlijk 2 maten te klein is. Yup, ideaal. Mooie herinneringen houden we het maar op.

Tip: Tips voor de schoolfotograaf

Schoolfotograaf vergeten…

En dan last but not least: Ik kreeg heel vaak door dat moeders de schoolfotograaf compleet waren vergeten. Kinderen die dus juist op die dag hun eclectische set hadden aangetrokken, met hun ongekamde slaaphaar in een knot naar school waren gegaan en ga zo maar door. Moeders hadden er niet bij stilgestaan dat de schoolfoto die dag zou zijn en dus hadden ze het e.e.a. laten gaan. Uiteindelijk blijken dit wel vaak de foto’s te zijn die het meest dierbaar zijn omdat hun kind er volledig als zichzelf op staat. 😉

Blunders bij de schoolfotograaf, het is niet anders

Je leest het allemaal, je bent niet de enige die weleens een blunder bij de schoolfotograaf heeft gehad. Let it go en maak er het beste van.

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

2 COMMENTS

 • Merel

  Haha briljant allemaal! Ach ja, het zijn in elk geval allemaal foto’s met een goed verhaal 😂

  • Kimberly
   AUTHOR

   Dat sowieso! 😂

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × drie =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.