De dingen die ik niet wil voor Moederdag
Moms Recente berichten

De dingen die ik niet wil voor Moederdag

De tweede zondag van Mei is het altijd Moederdag. De dag voor de meest prachtige knutselresultaten van je kind, een ontbijtje op bed, genieten van elkaar. Nou ja, dat zou je tenminste denken maar de ervaring leert dat Moederdag toch vaak anders is dan ik van tevoren had bedacht. Er blijken dus dingen te zijn die ik absoluut niet wil voor Moederdag!

Waar maak je mij niet blij mee op Moederdag?

Als er al aan Moederdag wordt gedacht door man en kinderen is het winst natuurlijk. Het gaat mij eerlijk gezegd ook niet zo zeer om de materiële dingen en de crux voor mij zit vooral in de dingen die ik er gewoon bij kreeg. De dingen die ik liever niet had gekregen op mijn Moederdag en die ik liever een andere keer – of helemaal niet – had gekregen.

Poepluiers en vieze rompers

Yup we’ve all been there: Poepluiers tot aan het plafond. Juist op je verjaardag en/ of Moederdag. En dan bedoel ik niet een gewone poepluier maar die explosieve die je kunt verwachten zodra je kindje tanden krijgt. Of dat ze vast voedsel gaan eten en je die eerste bijzondere creaties onder je neus krijgt. Op Moederdag vind ik dat je gespaard moet worden.

Ziek kind en koortskoppies

Nooit wil ik een ziek kind maar op Moederdag zo’n klein koortskoppie tegen je aan die ligt te kermen. Nee hoor, geef mijn portie maar aan fikkie. Spugende kinderen of zelf ziek zijn hoeven van mij ook allemaal niet zo. Liever helemaal niet maar zeker niet op Moederdag.

Lees ook: 10 x het lot van een moeder

Fileleed

Vorig jaar ging ik een weekendje naar Texel met mijn dochter en blijkbaar hadden meer mensen zo’n plan opgevat. Het was ook het einde van de meivakantie en ongelooflijk druk om weer van het eiland af te komen. Bijna 2 uur stond ik met Evi in de rij om op de boot te komen. Dat was toch een beetje jammer van de tijd en het was ook niet heel erg ontspannen samen met een vijfjarige die gewoon naar oma wilde.

15 uur rijden

Een paar jaar geleden waren we net getrouwd en gingen we op Moederdag rijden naar de bestemming van onze huwelijksreis. Dat was in Italië en het was zo’n 15 uur rijden. Prachtig en al toen we er waren maar zo’n stuk rijden is natuurlijk niet echt een feestje. Scheelt nog dat Patrick het hele stuk reed en ik met een slaperige Evi kon tukken.

Praktische cadeaus

Die ene pannenset die je zo graag wilde, sokken, een waterkoker, een stofzuiger en ga zo maar door. Ik wil het liever niet voor Moederdag.

Wat wil ik wel graag voor Moederdag?

Uit kunnen slapen, een ontbijtje op bed, Netflix kunnen kijken met een maskertje op, niet hoeven koken, leuke knutselwerkjes, een liefdesbriefje van mijn kind en vooral heel veel knuffels. Die maken me oprecht allemaal heel gelukkig. Ik hou mijn hart vast voor dit jaar aangezien ik Evi er al over hoorde dat ze niet hoefde te knutselen en wel gewoon een bosje bloemen met papa ging kopen voor me 😉

Wat krijg jij het liefste voor Moederdag?
Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

2 COMMENTS

 • Marloes

  Er liggen hier al 2 knutselwerkjes “verstopt” op de kast te wachten tot het moederdag is, superleuk! Ook heb ik (ja zelf) namens kinderen wat besteld bij Paper time hihi XD
  Marloes onlangs geplaatst…Natuursteen en hun werking – MelanyMy Profile

  • Kimberly
   AUTHOR

   Hahahaha heerlijk bezig geweest dus! Ben benieuwd wat de kinderen hebben besteld voor je 😉

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.