Lieve Merel - Opruimnijd
Column Recente berichten

De coach die coaching krijgt | Waarom ?

Recent ben ik gestart met met coaching voor mij en mijn bedrijven. Hierop kreeg ik veelal lof, want het is een stap om hulp te zoeken maar er waren ook kritische geluiden. Want de coach die coaching krijgt, is dat een nieuwe trend en waarom kies ik daarvoor?

Mijn eigen weg durven kiezen

Lieve Merel,

Je gaf in je brief aan dat je zoekende bent in je bedrijven. Logisch denk ik want in de tijd dat ik je ken ben je zo enorm gegroeid! Je hebt je ontwikkeld van blogger tot een iemand die veel van SEO weet en dat heel goed over weet te brengen. Loop ik ergens tegenaan qua SEO of heb ik een writersblock, jij bent diegene die ik een appje stuur.

Net als jij koos ik mijn blognaam meer dan 3 jaar terug. In die tijd werd Beebs and Moms zeer vaak uitgesproken als Biebs und Mohms. Ongelooflijk frustrerend! Ik startte met Lief Gedragen met een bepaald doel en wilde per se mijn 2 bedrijven niet combineren. Het werd me afgeraden door verschillende partijen, maar ook was ik bang om mensen tegen de borst te stuiten. Echter stond ik anderhalve jaar steeds in tweestrijd en verwaarloosde ik Lief Gedragen compleet omdat het niet als ik wilde. Daarnaast groeide ik als ondernemer.

Er ging een masker op omdat ik dacht dat ik aan een bepaald plaatje moest voldoen. Dat plaatje had ik mijzelf opgelegd trouwens. Maar er moest iets gebeuren want na een berg huilbuien en een ongelukkig gevoel wist ik niet meer wat ik met beide bedrijven wilde doen. Door het bos zag ik de bomen niet meer, ik had een aantal schoppen onder mijn billen nodig. En daar was tijdens een workation Marloes die met Goals on Heels vrouwen coacht naar hun weg.

Dat was wat ik nodig had, ik ben dus een coach die coaching krijgt. Iemand die met een fris paar ogen met mij meekijkt en mij dat zetje geeft waardoor ik wel ga voor wat ik wil. Ik maakte recent de keuze om echt mijn bedrijven samen te gaan voegen. Immers zijn mijn bedrijven beide ik en zit er een berg overlap in. Het houdt niet in dat ik een volledig andere weg insla, wel dat ik de weg kies die bij mij past. En dat doe ik dankzij de coaching van Marloes nu met een goede basis i.p.v. op mijn chaotische manier.

Ik zie de bomen weer en als ik ze even niet zie, dan app ik mijn coach om weer even orde te scheppen. Dit werkt voor mij en maakt mij straks ook weer een betere coach omdat ik niet meer alle kanten op schiet. Er is focus en ik geef toe aan wat ik wil, niet wat anderen willen van mij ( of waarvan ik denk dat men wil van mij). Dus tsja, ik ben de coach die gecoacht wordt. De onderneemster die openstaat om te leren van een ander omdat haar eigen manier niet werkte. Dat is voor mij ondernemen en dit maakt mij gelukkig. Alles op mijn tempo, mijn wensen en dromen.

En ik kan alleen maar zeggen dat nu ik beslissingen aan het nemen ben dat het voelt alsof mijn ware ik de ruimte krijgt. Klinkt wat zweverig misschien maar goed, ik kan weer groeien en doen wat mij blij maakt. Geen schuldgevoel meer omdat ik een bedrijf een ondergeschoven kindje heb gemaakt, geen negativiteit omdat ik vind dat ik dingen moet. Maar gewoon doen waar ik voor kies. Het geeft me energie en ik krijg allerlei hele toffe ideeën. Dingen die ik eerst niet durfde maar nu gewoon ga doen! Waarom niet?

Lieve Merel, wat zou jij nog eens heel graag willen doen met jouw bedrijven?
Liefs, Kimberly

Merel en ik schrijven elkaar sinds een tijdje wekelijks brieven naar elkaar over de meest uitlopende dingen. We love pulp-tv, sparren over ons werk, over de kinderen en houden wel van een bitterbal op z’n tijd. De brieven van Merel lees je via Lotus Writings.

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

1 COMMENT

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × vijf =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.