Tags

De Broer en Zus Tag

Via Lotuswritings kwam ik de Broer en Zus Tag tegen. Deze is bedacht door MizFlurry. Mocht je de tag willen overnemen, vermeld dan wel even waar de tag oorspronkelijk vandaan komt. Omdat ik een enorm leuke zus heb vond ik het leuk om mee te doen aan deze tag 🙂

Hoe heten jouw broer(s) en/of zus(sen)? En hoeveel jaar schelen ze met jou?

Nou ik heb dus 1 oudere zus, Nadine en wij schelen iets minder dan 4 jaar en 9 maanden met elkaar. Als ik haar leeftijd erbij zet zal ze me over de hele aarde achterna zitten, die vermeld ik dus maar niet. Maar ze is heel jeugdig en lief en uiteraard eeuwig jong. Dat begrijp je zelf ook wel toch?

Hebben jullie speciale bijnamen voor elkaar?

Uhm niet echt. We hebben wel binnen het gezin meer bepaalde bijnamen maar dat zijn eigenlijk koosnaampjes. Volgens mij noem ik haar meestal gewoon zus of Pien.

Wat is je leukste herinnering met elkaar?

Ik heb veel leuke herinneringen met haar maar ik vond het een leuke periode toen we beide op onszelf woonden en vrijgezel waren. Dat gaf ineens een heel andere dimensie aan ons zussen-zijn. We gingen geregeld samen de stad in en ondernamen van alles. Wel heel erg leuk. Wat overigens een minder leuke herinnering is maar inmiddels wel weer heel grappig: Mijn zus had dus vroeger een versje dat zij (volgens mij) zelf verzonnen had en altijd voor mij zong. Toen zij dat niet meer mocht zingen van onze ouders, ging ze het schrijven voor me (en verstopte het briefje voor mijn ouders). Ik leerde net lezen en ging dus woord voor woord / letter voor letter door het versje heen dat zij voor mij opgeschreven had.

Hoe dat versje ging?:

“O, wat ben jij lelijk. O, wat ben jij eng. O, wat ben ik blij dat ik niet zoals jou ben.”

Wanneer hebben jullie elkaar voor het laatst gesproken?

Gisteren, aan de telefoon. Er was iets met onze moeder en daarom hebben we elkaar gesproken 🙂 Bellen doen we nooit echt met elkaar maar Evi doet weleens aan Facetime met haar tante Diene.

Hebben mensen weleens gedacht dat je een tweeling vormde met je broer of zus?

Hahahaha verre van. We hebben wel een paar dingen die wat op elkaar lijken maar verder zijn we heel verschillend. Mijn zus heeft donker haar, ik ben blond. Mijn zus heeft prachtige bruine ogen, ik heb blauwe ogen. We lijken dus uiterlijk weinig op elkaar. Daarom dat mensen zelfs vaak niet geloven dat we zussen zijn. Ook wel weer grappig.

Hoe vaak zien jullie elkaar?

Dat wisselt dus enorm. Deze week zien we elkaar 3 keer, ook omdat mijn zus gisteren ook nog eens de reddende engel van mijn date-night met de man was. Soms zien we elkaar weken ook weer niet maar als we elkaar zien is het altijd prima.

Noem een talent van je broer of zus.

Mijn zus is enorm sociaal en amicaal. Ze krijgt de grootste chagrijn weer vrolijk en ik vind dat echt enorm knap. Waar ik zelf vaak wat afwachtend ben in groepen is mijn zus juist in groepen als een vis in het water. Ze werkt in een mannencultuur en doet daar heerlijk aan mee. Dat past ook wel bij haar. Mijn zus is gewoon een enorme leuke vrouw die overal een feest van kan maken. En met die schaterlach van haar stemt ze dus gewoonweg iedereen weer happy. Vind ik een gave en vooral heel knap. Ze geniet volgens mij intens van alle dingen die zij leuk vind, heerlijk om te zien en te ervaren. Ik ben dus gewoon heel trots op mijn zus!

Wat zou je ooit graag doen met je broer(s) en/of zus(sen)?

Och jeetje dat vind ik wel een lastige vraag. Uhm misschien dan samen een keer een weekendje weg denk ik. Gewoon lekker trutten, spelletjes doen, winkelen, eten en wijntjes drinken. Dat zou me dan wel erg leuk lijken zo samen met haar.

 

Ik heb dus gewoon echt een hele leuke zus. En… Ze komt binnenkort ook nog bij me in de buurt wonen yeah! Zus, Ik hou van jou!

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

4 COMMENTS

 • Nadine Bouma

  Wat een enorm leuk stukje en ontzettend lieve woorden over mij!! Zit er spontaan van te blozen en ook zekers te genieten!! Gelukkig kunnen we ook lachen om de treitereitjes die in het verleden zijn uitgehaald!! We zien elkaar idd niet altijd heel vaak, maar we zijn er voor elkaar in dik en dun! Ik hou van jou ????

 • Vlijtig Liesje

  Wat leuk dat je zus bij je in de buurt komt wonen! Mijn zussen wonen een uur rijden verder op en dat vind ik heel jammer.

  • beebsandmoms
   AUTHOR

   Ze woont nu ook niet ver van me vandaan maar het is straks 5 minuten lopen max. Heel leuk, zeker voor Evi. Lijkt me inderdaad niet leuk als je zussen zo’n stuk verder wonen….

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Pingback: De #sosfamilietag, 10 vragen over mijn familie - Beebs and Moms on 25 november 2016