de beste laptop voor de thuiswerkende ondernemer
Recente berichten

De beste laptop voor de (thuiswerkende) ondernemer

Wanneer je een ondernemer bent en je werkt vanuit huis of soms op locatie, dan is het wel prettig wanneer je een fijne en snelle laptop hebt. Door het bos zijn echter de bomen niet meer te zien en wat zijn de punten waar je op moet letten bij de aanschaf? Met deze tips koop jij de beste laptop voor de thuiswerkende ondernemer.

Een laptop kopen als ondernemer

Wanneer je veelal met een laptop werkt als zelfstandig ondernemer (ZZP’er) zoals ik is het wel zo prettig wanneer deze goed werkt. Echter is er een ruim aanbod en wanneer je niet goed weet welke laptops nou ideaal zijn voor jou maakt dat de zoektocht ingewikkeld. Een laptop kopen vergt onderzoek en keuzes maken. Met deze tips koop jij de beste laptop voor de thuiswerkende ondernemer.

1. Laptops vergelijken

Schrijf voor jezelf op wat je budget is – BTW van de laptop kun je aftrekken – en noteer waaraan de laptop tenminste aan moet voldoen. Bij Knibble kun je gemakkelijk 2- 3 verschillende laptops vergelijken met elkaar. Ook van verschillende websites! Ideaal dus want zo ben je niet gebonden aan een bepaalde site en kun je in 1 x gemakkelijk zien wat de verschillen / overeenkomsten zijn van de laptops.

2. Weten wat je wilt

Bij punt 1 kon je al lezen dat het belangrijk is om op te schrijven wat je echt wilt. Dit doe je door middel van een wensenlijst en een eisenlijst. Wat zijn de punten waar je nieuwe laptop echt aan moet voldoen en waar zit de ruimte? Het is wijs om dit te weten want dat vergemakkelijkt je zoektocht. Er zit namelijk best verschil in waar een laptop aan moet voldoen. Gebruik jij de laptop vooral voor online werken en foto’s bewerken? Dan liggen jouw behoeftes ergens anders dan wanneer je de laptop gebruikt voor video’s bewerken of programma’s coderen.

Daarnaast is er tegenwoordig ook de keuzemogelijkheid tussen een laptop waar programma’s zoals Word e.d. opstaan of waarbij je deze online gebruikt. Denk ook na over de kleine dingen zoals de hoeveelheid USB-aansluitingen die de laptop moet hebben. Weet dus goed wat jij wil.

laptop voor de ondernemer kiezen

3. Budget aanhouden

Hoe fijn die ene laptop wel niet lijkt, je hebt jezelf een budget gegeven en dat deed je met een reden. Hou je budget dus ook aan. Een nieuwe laptop is fijn maar je moet er niet voor in de schulden komen. Dankzij de prijsgrafiek en beknibbel-wekker van Knibble koop jij de beste laptop aanbiedingen. Dankzij de prijsgrafiek zie jij de ontwikkelingen in prijs voor de door jou uitgekozen laptop waardoor je ziet wanneer deze lager in prijs zal zijn. Met de beknibbel-wekker kun je een alert aanzetten op de door jou gekozen laptop zodat je een seintje krijgt wanneer de laptop binnen jouw budget valt. Ideaal want zo blijf je binnen je budget, je zult alleen misschien even moeten wachten.

4. Rekening houden met je ondernemerschap

Gebruik jij Apple en ben je een tevreden afnemer van die producten? Dan kan het behoorlijk lonen om een MacBook ( Apple Laptop) aan te schaffen. Gekoppelde Apple producten synchroniseren onderling met elkaar en zo hoef je foto’s e.d. niet meer over te zetten op je laptop.

Ben jij online ondernemer en heb jij een duidelijk marketingplan? Dan kan het prettig zijn om een laptop ook uit te kiezen op een verwisselbaar front. Zo kun jij het frontje van je laptop vervangen met een frontje die past binnen de look van jouw bedrijf. Werk je veelal in koffiezaken? Ook dan kan een verwisselbaar front prettig zijn want zo kun je reclame maken voor jouw bedrijf tijdens het werken.

5. BTW aftrek

Wanneer je de laptop vanuit je zaak koopt – best logisch wanneer je het voor je bedrijf gaat gebruiken – kun je de BTW aftrekken bij je aangifte. Daarnaast zal het bedrag van je omzet afgaan wat ook geen probleem zal geven. Zorg er wel voor dat je de bon goed bewaart, niet alleen voor je garantie maar ook zeker voor de aangifte.

Met deze tips koop jij zeker de beste laptop voor jou als thuiswerkende ondernemer!
Liefs, Kimberly
Zo koop jij de beste laptop voor de thuiswerkende ondernemer!
Deze tips met hoe je de beste laptop voor de thuiswerkende ondernemer koopt pinnen op Pinterest doe je met deze afbeelding.

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.