12 x de meest hilarische dingen van het moederschap door andere moeders
Moms Recente berichten

De 12 hilarische dingen van het moederschap

Moeder zijn is niet makkelijk, dat is inmiddels wel duidelijk. Kinderen stellen je voor bijzondere keuzes en situaties waar jij je een houding in moet geven. Dat is soms best nog wel zoeken. Zeker omdat zij je voor de meest gekke dingen stellen. Ik deel met je de 12 hilarische dingen van het moederschap. Wat is jouw meest hilarische ding aan het moederschap?

De mooie en gekke dingen aan het moederschap

Moeder zijn is zwaar, je moet wennen aan het moederschap en je bent nooit meer alleen. Dat is wennen en een weg zoeken. Ik zou het nooit meer anders willen want het moederschap vind ik heel bijzonder. Het is ook zo enorm waardevol en brengt je veel. Gênante situaties alom in ieder geval 😉 Speciaal voor jou heb ik de de 12 hilarische dingen aan het moederschap verzameld m.b.v. mijn volgers op Instagram.

1. Achteraf pas de gebruiksaanwijzing ontdekken

Kinderen poepen. De meesten nog veel en soms explosief ook. Pas nadat mijn dochter geen rompers meer droeg kwam ik erachter dat er rompers zijn die je over het lijf naar beneden kunt trekken. Zo zitten ze niet onder de poep omdat je de romper over hun hoofd moet halen. Het zijn de rompers die gevouwen zijn op de schouders i.p.v. knoopjes op de schouder.

Tip: De grappigste fouten die alle moeders overkomen met de schoolfotograaf

2. De juf die te veel te weten komt

Dat die kleintjes te veel vertellen weet iedereen. Maar dat juf teveel te weten komt dankzij je kindje dat is weer een ander punt. Zo kwam ik ooit Evi ophalen op de PSZ en maakte de juf een grapje over de grote boxerinhoud van papalief nadat Evi had verteld over het douchen met papa en zijn grote piemel.

3. Er zit geen slot op hun mond

Dingdong! De voordeurbel gaat en dat terwijl je net even rustig op de wc zit. Je haast je rot maar gelukkig weet je kind aan de bezorger / buurman / visite te vertellen dat je moest haasten omdat je op de wc zat. Zei ze dat nou echt?!

Of zoals in mij laatst nog gebeurde: Diegene bij de kassa – en iedereen eromheen – kreeg in geuren en kleuren te horen dat mama ongesteld was en dus bloed uit haar doossie had. Ik was even snel terwijl we in de rij stonden nog tampons aan het pakken 😉 Als kers op de taart vertelde Evi ook nog eens dat ik veel chocolade eet en pijn in mijn buik heb altijd als ik ongesteld ben. Het zorgde in ieder geval voor begripvolle blikken van de dames in de rij.

4. De dingen die je nooit zou gaan doen

“Ik ga nooit met mijn spuug het gezicht van mijn schoonmaken”. Hoe ik dat ooit heb kunnen bedenken in het pre- kinderen tijdperk?! De keren dat ik snel een veeg weghaalde van haar gezicht is niet meer te tellen. Maar ook zou ik nooit aan de billen van mijn kind gaan ruiken. Raad eens wie er in de kraamweek al stond te ruiken aan de luier?

De kraamweek: Wat niemand je vertelt

5. De rare dingen die je zegt als moeder

Niet de muur likken! Niet die naaktslak eten! Doe nou niet je vieze onderbroek op je hoofd! Mama’s tieties zijn niet om te spelen! Laat je poep in de wc zitten! Een kleine greep uit de bijzondere dingen die je zegt als je moeder bent. Je verwacht het niet maar het gebeurt je gewoonweg. Kinderen zijn kleine viezeriken dus je zegt de gekste dingen, leg je er maar bij neer.

6. Je krijgt terug wat je gegeven hebt

Jezelf terughoren in je kinderen is ook altijd prettig. Zo zie ik geregeld Patrick hoofdschuddend zitten tijdens een dag vrij omdat hij Kimberly en Mini- Kimberly bij zich heeft. Niet in m’n face is een veelgehoorde uitspraak in ons huishouden. Evi weet dus wat het inhoudt maar dat kindje uit de speeltuin waar ze het tegen zei uiteraard niet. 😉

Meer grappige lijstjes? Lees dan ook: 5 x waarom je als moeder WEL alcohol moet drinken.

7. Alles met een geëerd publiek

Douchen en poepen met de deur open, het hoort er een beetje bij. Net zoals applaus omdat je het dan allemaal zo keurig op de wc doet. Met een beetje geluk mag je een sticker plakken of een snoepje in je mond stoppen. Beetje dankbaarheid en eer is wel op z’n plek inderdaad. In tegenstelling tot papa die de deur op slot deed en stoïcijns zijn dochter die aan de deur hing compleet negeerde.

8. Je hoort je eigen moeder terug

Yup, er is geen ontkomen aan. Bepaalde dingen die je moeder altijd tegen je zei, komen ineens ook uit jouw mond. Je had je nog zo voorgenomen om het niet te doen en toch overvalt het je ineens. De waar zijn je handjes gebleven, kinderen in Afrika hebben honger en de ik ben je bediende niet zijn hier al uit mijn mond gerold. Oeps.

Lees ook: Ineens was ik mijn moeder

9. De ongezouten mening

Kinderen spreken de waarheid zeggen ze. Die droge opmerkingen die ten koste gaan van jou. Op je kinderen kun je altijd rekenen voor een vriendelijk woord en het opbouwen van je eigenwaarde. Toch prettig zo’n kleine zekerheid in het leven. Volgens Evi heb ik ook hele grappige dikke billen en tieties die zo leuk bewegen. Weet niet of dat nou mijn streven in het leven was.

Mijn vader werd ook eens getrakteerd terwijl hij wat chipjes at op een compliment door zijn kleindochter. “Mam, opa is eigenlijk best wel dik hè?!” M’n moeder stikte zowat in haar chips op dat moment, aardig ook wel weer van haar. Die gave voor complimenten geven zal wel een generatie over hebben geslagen want ik ben altijd zeer vriendelijk 😉

10. Met de allerliefste glimlach

Belachelijk ondeugend zijn en dingen doen waarvan ze dondersgoed weten dat het niet mag. Onder begeleiding van hun allerliefste glimlach om je te betoveren. Hou dan je lach maar eens in.

Lees ook: Wat vind ik lastig aan het moederschap?

11. Je bent gewoon net als alle anderen

“O kijk hoe ze loopt / lacht / overgooit / kwijlt / eten op de grond gooit”. Zo zit je inwendig te klagen over de gespreksonderwerpen van je vriendinnen met kinderen. En zo ben je zelf moeder met dezelfde gespreksonderwerpen. We worden allemaal een moeder die haar kinderen adoreert, hoe hard je ze op sommige momenten wel niet achter het behang wil plakken.

12. Je kunt weer bepaalde dingen doen en ermee weg komen

Huppelend door de straat, uit volle borst liedjes zingen op straat, glitterstickers op je hoofd en prachtige speldjes in je haar hebben. Het zijn dingen die je als volwassen vrouw vreemde blikken opleveren wanneer je alleen bent. Met een kind erbij is het allemaal ineens legitiem.

Dit waren de 12 hilarische dingen aan het moederschap. Heb jij nog een hilarische toevoeging? Deel hem dan vooral in de comments hieronder. Wie weet neem ik jouw toevoeging op in deze lijst.
Liefs, Kimberly
12 x de meest hilarische dingen van het moederschap
Pin de 12 hilarische dingen aan het moederschap op Pinterest met deze afbeelding

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig + vier =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.