Cosmetische ingrepen ondergaan?
Beauty en mode

Zou ik ooit cosmetische ingrepen ondergaan?

Ook ik heb zo mijn onzekerheden over mijn uiterlijk. Net als de meeste vrouwen denk ik. Maar waar ben ik precies onzeker over en wat is mijn plan om daar wat aan te doen? En zou ik zelfs zover gaan dat ik ooit cosmetische ingrepen zou ondergaan vanwege mijn onzekerheden? Je leest het allemaal in deze blog.

Onzekerheid en Cosmetische ingrepen ondergaan?

Vroeger was ik echt altijd ontzettend onzeker over mijn uiterlijk (en persoonlijkheid). Tegenwoordig ben ik wel wat zekerder over mijn voorkomen (en persoonlijkheid). Ik kleed me volgens mij wel leuk en ik zie er wel verzorgd uit meestal. Maar een aantal dingen blijven me toch bezig houden en daar wil ik graag wat aan doen.

Afvallen

Ik zou graag willen afvallen. Ik ben een echte emotie-eter en jo-jo. Het afvallen lukt me dus wel met een doel en dat haal ik dan ook wel. Maar zodra de teugels weer wat ruimte krijgen zit ik weer volop te snacken, daar heb ik helaas weinig missenweg in. Eerlijk gezegd weet ik ook niet zo goed hoe ik nou echt gezond kan eten. Wanneer ik op Instagram o.i.d. zie wat sommige vrouwen eten kan ik eigenlijk alleen maar bedenken dat ik dan gewoon honger zou lijden. Een rijstewafel vind ik echt te weinig om m’n buik te vullen. Het kan me ook niet echt bekoren.

De afgelopen jaren waren er ook meerdere dingen die enorm op mijn emoties werkten waardoor de behoefte om te snacken nog groter werd. Evi benoemde laatst dat ze vind dat ik een dikke buik en billen heb, dat kwam wel even binnen. Ik ga dus mezelf weer aanpakken en minder toestaan om te snacken en ga weer minderen met de wijntjes.

Sporten

Wat betreft sporten blijft mijn motivatie ook standaard maar tijdelijk. Heb ik een regelmaat en mijn draai weten te vinden, dan veranderen de lessen o.i.d. waardoor ik er niets meer aan vind. Of dat ik het lastig voor elkaar krijg qua tijdsindeling. Vorig jaar was ik weer begonnen met sporten en dat ging best goed totdat er vakanties kwamen en e.e.a. veranderde in hoe ik mijn tijd kon indelen. De motivatie was weer foetsie en ondanks dat ik het wel probeerde kon ik die niet meer terugvinden. Heel irritant.

Lees ook: Hoera ik ga weer sporten

Cosmetische ingrepen

Laatst had ik het met een blog-vriendin over wat we zouden doen als we de loterij zouden winnen. Ik benoemde ook dat ik een aantal chirurgische ingrepen zou ondergaan. Dat heb ik trouwens wel vaker benoemd bij familie/ vrienden. Zo zou ik dan graag cryolipolyse willen ondergaan bij mijn dijen en love-handles. Dan word je vet bevroren en afgebroken door de kou waarna je lichaam het zelf afvoert. Mijn dijen zijn ook niet gelijk, dat stoort me al zo’n 18 jaar. Want zelfs in mijn hele slanke periodes zijn ze ongelijk. En dat valt de meeste mensen gelukkig niet op maar mij wel, het stoort me echt soms enorm! Meer informatie over deze behandeling vind je bijvoorbeeld bij IdealBody.nl .

Maar ook zou ik mijn borsten weer hun oorspronkelijke volume willen teruggeven. Met mijn cup is weinig mis maar sinds de zwangerschappen zijn ze niet meer zo pront zoals vroeger. En ik weet best dat dit tussen mijn oren zit maar het zou mij wel zekerder laten voelen. Daarnaast ben ik bang dat mijn oogleden gaan hangen en denk ik dat een ooglidcorrectie in de toekomst nodig zal zijn. Een aantal vrouwelijke familieleden hebben dit al in het verleden laten doen en het scheelt zo enorm dat ik dat dus echt zal laten doen wanneer dat nodig is. Nu al merk ik met bijvoorbeeld mijn eye-liner dat mijn oogleden meer hangen dan 10 jaar geleden.

Who cares?

Jullie denken misschien wel: “Lekker boeiend, ouder worden hoort erbij”.  Dat kan, je staat volledig in je recht om dat te denken. Het is alleen iets waar ik weleens aan denk, het valt me op. En ik zou er dus geen probleem van maken om dat door middel van cosmetische chirurgie aan te pakken. Rimpels e.d. kan ik goed hanteren en ik denk ook dat ik daar in de toekomst geen moeite mee ga hebben. Maar die oogleden, borsten en eeuwige vetrandjes zou ik dus wel aanpakken als ze me blijven storen. Wel heb ik het afgelopen jaar veel meer mijzelf kunnen accepteren en omarmen, dat is heel erg fijn. Het zorgde er namelijk ook voor dat ik positiever naar mijzelf kijk in de spiegel.

Heb jij weleens eraan gedacht om cosmetische chirurgie te ondergaan of heb je dat misschien al gedaan? Ik ben benieuwd en hoor graag van je..

 

Liefs Kimberly

 

Dit artikel betreft een samenwerking met IdealBody.nl maar is daardoor niet minder persoonlijk.

 

cosmetische chirurgie

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

2 COMMENTS

 • Christa

  Wat ‘grappig’ dat je daar over nadenkt! Ik heb ooit gedacht aan het weg laten zuigen van buikvet, maar ik realiseerde mij nu al vrij snel dat ik daar mijn probleem niet mee op ging lossen.
  Ik ben nu heel blij met het programma van Newborn Fit Mama. Het motiveert en inspireert en daardoor weet ik mezelf elke dag weer bij elkaar te rapen.
  Al ben ik ook (nog steeds) een emo- eter. Dat veranderd denk ik ook niet zo snel…

  • beebsandmoms
   AUTHOR

   Het programma van Newborn Fit Mama lijkt me inderdaad ook heel fijn, jou bevalt het dus goed?! Hmmzzz toch maar overwegen dan maar

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *