Evi 5 jaar, een persoonlijke brief
Persoonlijk

Lieve Evi vandaag ben je 5 jaar geworden; Een brief.

Ieder jaar schrijf ik een brief voor Evi voor haar verjaardag, die ik voor haar bewaar zodat ze deze later kan lezen. Niet eerder publiceerde ik er 1, vandaag wel.

Lieve lieve Evi

Wat was het weer een bijzonder jaar. Ik had gehoopt dat het een rustig en liefdevol jaar zou worden. Het was wel liefdevol maar rustig zeker niet. Je broertje werd een sterretje en daar was jij heel erg verdrietig van. Je wilde zo ontzettend graag een broertje of zusje. Helaas kunnen papa en mama daar niet meer voor zorgen.

Veel thuis

Mama was veel thuis en dat vond je wel heel fijn. Je had het moeilijk met oma die erg ziek was en dat je toch geen grote zus zou worden. Gelukkig was mama dus veel thuis en konden we samen leuke dingen doen, konden we rustig aan doen als jij dat wilde. En wat vond ik het fijn om zoveel tijd met je samen te zijn. Je bent zo’n ontzettend lief, gevoelig, dapper en slim grietje! Je lijkt ook wel in veel dingen op mij, dat vind ik leuk om te zien. Soms is het ook wel lastig want dan zijn we allebei driftig en maken we elkaar boos. Dan moeten we even iets voor onszelf doen en kunnen we het daarna afsluiten met een dikke knuffel en een kus. De lekkerste knuffels van de wereld geef jij, je kleine armpjes om m’n nek en je lijfje tegen me aan, ik geniet er enorm van. Dat ga je vanzelf wel begrijpen als je zelf mama gaat zijn.

Basisschool

Het afgelopen jaar ben je ook gestart op de basisschool. Je vond het moeilijk om zoveel bij mij mama weg te zijn, spannend zelfs maar je hebt het wel enorm naar je zin. Afscheid nemen was een best lastig af en toe maar nu hebben we ons eigen afspraak samen. Een handkusje bij het raam en een hartje met onze handen maken want we houden van elkaar. Papa en mama hebben nu 2x een gesprekje met juf gehad en we zijn zo ontzettend trots op je hoe je het doet op school. Verbaasd ons niks dat je heel sociaal bent op school. Als er kindjes verdrietig zijn haal jij wat water voor ze en gaat hen troosten.

Ook ben je nu bezig met leren lezen en rekenen. Het kan je niet snel genoeg gaan soms. Maar weet je, je mag van mij nog wel lekker klein blijven. Je word al zo groot en wijs, ik probeer elke fase, elk moment ontzettend in me op te nemen. Voor ik het weet ben je 12 en ben ik echt de stomste van de wereld. Dat vind je me nu al soms, even, omdat je niet de hele dag snoepjes mag eten of omdat je jouw muziek niet keihard mag zetten de hele dag.

Je eigen mening

Dat je ook enorm op je vader lijkt valt niet te ontkennen. Je hebt het vaak over je eigen ding doen, dat vind je fijn. Anderen kunnen dan op hun kop staan maar jij houdt vast aan je eigen mening en wensen. Soms is dat heel frustrerend maar ik vind het zo knap van je! Je ging dit jaar leren zwemmen en dat vond je heel spannend. Voor het eerst zonder papa en mama zwemmen en met je hoofd onder water. We hebben veel geoefend en afgesproken dat je snoepjes kreeg als jij je best maar zou doen. Dat je bij elk “diploma” met papa naar de speelgoedwinkel mag helpt ook wel. Je doet het heel goed en de spanning gaat er steeds meer vanaf.

De laatste weken ben je gestopt met duimen. Nadat de tandarts zei dat je moest stoppen wilde je gelijk die avond maar stoppen. En ondanks dat je minder goed in slaap viel in het begin hield je vol. Ik ben daar zo ongelooflijk trots op!

Dansen

Dansen is nog steeds je passie, zodra er muziek op staat ben jij aan het dansen. Hoort er een dansje bij? Jij kent het dansje en doet het uit je hoofd. Je stond met de dansschool weer op het grote podium en ondanks dat je viel stond je gelijk op en ging verder. Kunnen een hoop volwassenen van leren. Zingen doe je er ook graag bij, je droom is nu om bij kinderen voor kinderen te komen. Dan kun je dansen en zingen tegelijk met andere kinderen. En dat optreden lijkt je ook nog eens heel erg leuk. Ik ben benieuwd!

Lieve Evi

Zoals altijd is de brief weer langer dan dat ik wilde maar goed, het is niet anders. Lieve fantastische en slimme Evi, ik kijk uit naar een nieuw jaar met jou. Veel knuffels, leuke dingen doen en samen leren. Want jij leert mama heel veel. Hele fijne 5e verjaardag beebje van me! Ik hou van jou tot de maan, de sterren en weer terug.

 

Schrijf jij ook ieder jaar een brief aan je kindje?

Liefs Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

5 COMMENTS

 • Christa

  Wat een lieve brief! Echt een om te bewaren.
  Ik die het niet elk jaar, zou ik eigenlijk gewoon moeten doen!

  • beebsandmoms
   AUTHOR

   Dank je wel! Gewoon doen inderdaad, je vergeet zo snel zo ontzettend veel ????

 • Joop

  Erg lief en leuk!!
  Het is ook een beeldig meisje Evi!
  Hoef je niet te zeggen dak je ervan moet genieten, want dat doe je!!
  Liefs Joop

 • roelina

  Wauw, erg mooi! Wat leuk om jaarlijks een brief te schrijven… Ik hoop dat ze een beetje ‘over’ haar verdriet heen is… ik schrijf niet jaarlijks een brief, wel een goed idee.

  • beebsandmoms
   AUTHOR

   Dank je wel! Sinds de dag voor haar geboorte zijn er brieven, ik hoop dat ze het wat vind later ????

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *