Bloggers by Nature
Blogs voor bloggers Recente berichten Reviews

Mijn eerste blogevent: Blogger by Nature.

Zoals jullie misschien wel in de gaten hebben gehad ben ik 2 september naar een blogevent geweest: Blogger By Nature. Ik heb die dag een Plog bijgehouden en neem jullie mee naar het event.

Plog Blogger by Nature

Een aantal van jullie zullen wel denken: Een Plog, WTF is een Plog?! Dat is dus een Photo Blog, een blog a.d.h.v. foto’s dus. Net zoals een Vlog een blog a.d.h.v. een video is. Eigenlijk best logisch maar je moet het maar net weten. Goed, ik heb die dag dus een soort van plog bijgehouden en ik ga jullie laten zien wat ik allemaal gedaan heb. Uiteraard vertel ik nog meer over Blogger By Nature en wat ik van deze dag vond.

Ready to go met mijn rode colbert.

Blogger By Nature

Dit event werd door 3 andere bloggers opgezet: Joyce van der Pas (Mamsatwork.nl), Esmee Branbergen (Website4mama.nl) en Marguerita Suddaby (Marstyle.nl). Zij vonden het tijd worden voor een event met veel informatie, kennismakingen en contacten opbouwen. Ik moet zeggen dat het hen ontzettend goed gelukt is! De locatie van Bloggers By Nature was de Stayokay in Soest. Eerlijk gezegd dacht ik bij Stayokay aan de jeugdherbergen maar dit is een mooie locatie en het schijnt dat de locaties van Stayokay een behoorlijke opknapbeurt hebben gekregen.

De prachtige locatie van Stayokay in Soest.

Het programma van Blogger by Nature

De keuze voor het programma was geschikt voor de beginnende bloggers maar ook voor diegene die al jaren bezig zijn. Ik laat je eerst weten welke keuzes er waren en later welke onderdelen ik heb gekozen.

Welkomstpraatje door Joyce en Marguerita.

Ochtend

In de ochtend kon er gekozen worden uit een SEO voor beginners of voor gevorderden. SEO is Search Engine Optimization oftewel hoe je betere resultaten kunt halen uit o.a. Google. Hoe beter jouw pagina scoort in SEO, des te beter je zal worden gevonden zeg maar. Erg interessant want het is ook fijn dat mensen jouw pagina weten te vinden dankzij Google, dat brengt je bezoekers op en is daardoor prettig.

Middag

In de middag kon er gekozen worden uit 5 verschillende workshops; 1. Affiliate Marketing 2. Instagram Marketing 3. Verdienen met je blog 4. Fotograferen met je smartphone 5. Social Media Advertising

Mijn programma 2 september

SEO voor beginners van Nathan Veenstra van Letterzaken.nl

Ochtend

Omdat ik nog niet zo lang blog (zie: Beebs and Moms bestaat 1 jaar) en nog best wel wat vragen had over SEO heb ik me opgegeven voor de beginners SEO. Als ik naar mijn artikelen van het afgelopen jaar kijk zie ik wel dat ik steeds SEO vriendelijker blog. Maar er zijn dus nog wel een aantal dingen waar ik goed op kan gaan letten zoals zoekwoorden, de kopjes in mijn artikelen, de verschillende soorten links en hoe deze werken. Google is namelijk streng en daardoor is het belangrijk wel op de hoogte te zijn wat de verschillen zijn tussen de links en hoe je daarmee om kunt gaan.

Lunch

Daarna ging ik lekker lunchen en dat was me een feest! Er was een heerlijk biologisch buffet met verschillende broodjes, beleg, soep, verschillende pizza’s, je kon je eigen salade maken, er waren zelfgemaakte tortillachips en verschillende sapjes. Heerlijk!

Middag

Voor het middagprogramma kon je 3 opties opgeven. Ik heb gekozen voor affiliate marketing omdat ik daar nog niet zoveel vanaf wist maar vooral veel meningen had gelezen op de verschillende blogpagina’s. Het komt er op neer dat wanneer je links verwerkt in een blog, en lezers kopen iets via jouw link bij die webshop dan krijg jij als blogger een percentage van die aankoop. Het gaat om kleine percentages maar toch kan het zeer lucratief zijn. Al ben ik begonnen met bloggen om gewoon mijn verhaal te vertellen of mijn mening te delen, dus puur voor de hobby, is het toch inmiddels wel mijn doel geworden dat deze hobby me wat minder gaat kosten. Daar kunnen die links me dus bij helpen. Deze workshop werd gegeven door Milou Gijsbers van Bol.com.

Om dezelfde reden had ik gekozen voor verdienen met je blog. Tegenwoordig word ik steeds vaker benaderd voor samenwerkingen en daar wil ik zelfverzekerd in zijn. Dat was ik nu niet waardoor ik in het verleden wel “fouten” maakte of te makkelijk was met links weggeven. Ik had werkelijk geen idee dat links dus eigenlijk een soort business zijn. Joyce van de Pas van Momsatwork.nl gaf deze workshop en ze deed dit heel oprecht. Het was leuk, leerzaam en ik vond Joyce erg open in het delen van haar aantallen. Iets waar de meeste bloggers toch wel een beetje geheimzinnig over doen.

Verhelderende workshop over geld verdienen met je blog door Joyce van MamsatWork

Netwerkplein voor bloggers

Na de workshops stond het netwerkplein op mijn programma. Het leuke van Blogger by Nature was dat er ook potentiële opdrachtgevers waren. Er waren een aantal marketing-/ PR-bureaus, er waren vertegenwoordigers van merken, Hulc (bemiddelaar tussen opdrachtgever en blogger) en er werden profielfoto’s gemaakt. Ontzettend leuk! Met alle opdrachtgevers had ik nog niet eerder contact gehad waardoor dit voor mij een vruchtbare dag was.   Ik ging het netwerkplein tegemoet met Lisette van Lisette Schrijft/ Lieve Syl en met Merel van Lotus Writings. Dat was fijn omdat ik het toch wel spannend vond, ik kende uiteraard niemand en vind het dan wel fijn om me ergens aan vast te houden. In dit geval Lisette en Merel die een aantal mensen wel al kenden. Ik kon daardoor lekker meevaren op hun kennis 😉

Bij het netwerkplein kreeg ik een mooie fuchsiakleurige Kalanchoë in mijn goed gevulde groene goodiebag!

Met deze port werden 2 heerlijke cocktails gemaakt!

Borrel!

En ja, ik hou van een goede borrel. Sorry not sorry. Vooral de gezelligheid die bij deze borrel kwam was goed geslaagd. Er waren bitterballen dus dan is het helemaal een feest!

Wat vond ik nou van Blogger By Nature?

Ik vond het erg leuk om meerdere bloggers in het echt te ontmoeten en aanvankelijk voelde ik me echt weer eens sociaal ongemakkelijk. De avond ervoor had ik erover geblogd en daardoor waren een aantal bloggers er al van op de hoogte. Stiekem was ik ook een beetje bang dat niemand me zou herkennen en dat ik dus steeds zo ongemakkelijk hoi zou zeggen. Gelukkig viel het mee 😉 Ik vond iedereen echt ontzettend lief in het echt, dus zo zijn ze niet alleen op het web. En potverdikkie wat een knappe vrouwen ook gewoon!

Bloggers by Nature zijn we dus werden er foto’s gemaakt, Nicole van Meisje-Eigenwijsje vlogde (of is het vlogte) en werden er gedurende de dag flink wat foto’s gemaakt. Alle workshops had ik samen met Merel van Lotus Writings en alhoewel ik Merel nog niet eerder in het eggie had gezien, hebben we flink zitten kletsen. Merel blog langer dan ik en had toch ook weer nieuwe inzichten die me aan het denken hebben gezet. Zo vind ik het irritant dat veel blogs tegenwoordig inhoudsopgaves gebruiken maar snap ik nu door Merel wel dat het meer gebruiksgemak oplevert voor de lezers. En zo waren er meer dingen. Heel interessant! Heel gezellig ook en we boden elkaar dus ook houvast bij bijvoorbeeld het netwerkplein.

Ik zei de gek met Monique van Moonoloog, Merel van Lotus Writings, Bregje van Bregblogt en Nicole van Meisje-Eigenwijsje

Samen met Jessica van Life by Jess, Nicole van Meisje-Eigenwijsje en Merel van Lotus Writings.

Kortom:

Eerst liet ik me wat afschrikken door het prijskaartje dat aan deze dag hing. Door Nicole liet ik me overhalen en ik ben ontzettend blij dat ik me heb laten overhalen! Het was een leerzame dag, een gezellige dag en absoluut de moeite waard. Als er volgend jaar weer een editie komt ben ik zeker weer van de partij en ga ik fijn mezelf verder verdiepen in de wereld van de bloggers. Wat ik ook gewoon heel tof vond was dat ik zoveel bloggers zag die ik ook al voor mijn start in de blogwereld volgde. Nicole is er daar 1 van, maar Lisette ook (waar ik toch steeds van verwachtte dat die een gekke foto zou maken) en Cassandra van Momambition. Van Cassandra ben ik ook nog eens haar Instagram Fangirl dus was het gewoon tof om haar in het echt te zien! Dus, mocht je dit jaar getwijfeld hebben, ga de facebookpagina van Blogger by Nature liken en koop een kaartje voor de volgende editie zodra dat mogelijk is.

Liefs, Kimberly
Blogger by Nature 2017 mijn eerste blogevent

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

9 COMMENTS

 • Marguerita

  Wat een leuk verslag! Tof dat je erbij wilde zijn en fijn om te lezen dat het event goed in de smaak viel, dat was vooraf toch even spannend ????

 • Nicole

  Gelukt!
  En tof verslag het was echt heel erg blij en ben blij je te hebben overgehaald ????
  Nicole onlangs geplaatst…“Jongens hebben een piemel, meisjes een friemel”My Profile

  • beebsandmoms
   AUTHOR

   ????????

 • Cassandra

  Je vergeet je favoriete blogger gewoon, trut! ????????

  • beebsandmoms
   AUTHOR

   Nee joh, ik heb jou toch ook vermeld? Dat ik je fangirl ben….

 • Gerdi

  Wat een leuke dag.. ik ga de pagina in de gaten houden voor de volgende editie!
  Gerdi onlangs geplaatst…Appartement vs Woonhuis | Deel 2My Profile

  • beebsandmoms
   AUTHOR

   Echt doen hoor, heel gaaf was het!

 • Merel

  Was echt heel gezellig! Leuk verslag en wat het netwerken betreft: blij dat we elkaar hadden ????
  Merel onlangs geplaatst…Bloggersdag 2017: maak kans op een waardebon van Hema t.w.v. € 15,00!My Profile

  • beebsandmoms
   AUTHOR

   Dat absoluut! Volgende keer weer maar dan bij de gevorderde ????

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 + negentien =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.