Blogger by Nature 2018 Waarom ontwikkelen als blogger belangrijk is
Blogs voor bloggers Recente berichten

Blogger by Nature 2018 | Waarom ontwikkelen als blogger belangrijk is

Nadat ik vorig jaar in september naar de eerste editie van Blogger by Nature ging heb ik een grote ontwikkeling meegemaakt als blogger. Toen dus de datum van Blogger by Nature 2018 bekend werd gemaakt was ik er als de kippen bij. Ik wil graag door ontwikkelen als blogger! Maar waarom is dat belangrijk en waarom zou je daarvoor naar Blogger by Nature? Ik laat het je weten.

Blogger by Nature 2018

Dit bloggersevent is het kindje van Joyce (momsatwork.nl), Esmeé (website4mama.nl) en Marguarita (Marstyle.nl) . Omdat zij zagen dat er behoefte was aan bijscholing en antwoorden op prangende blogvragen organiseerden zij vorig jaar de eerste editie van Blogger by Nature. En na alle lovende kritieken was het al snel duidelijk dat ook de tweede editie er snel moest komen.

Lees ook: Blogger by Nature: Mijn eerste blogevent.

Wat is een bloggersevent?

Er zitten verschillen in. Bij de één is het een persevent waar bloggers naartoe komen om informatie te krijgen van nieuwe trends. Maar je hebt dus ook bloggersevent zoals Bloggers by Nature waarbij je als blogger scholing krijgt. En dat is heel fijn omdat de blogwereld soms lastig te doorgronden is. Er komt zoveel meer bij kijken dan alleen wat stukjes schrijven op een site. Voor sommigen is het wel het geval en dat is ook ok. Voor mij en velen net als mij is dat niet (meer) het geval en verdienen wij ook met onze blog. De één meer dan de ander, maar dat is ook prima.

Verdienen met je blog

Toen ik begon met Beebs and Moms heb ik er nooit bij stilgestaan dat ik zou kunnen verdienen met de blog. Inmiddels is dat wel de werkelijkheid. En het is nog geen vol inkomen maar de site is groeiende dus wie weet in de toekomst wel. Maar om daar te komen moet ik mezelf en de site wel ontwikkelen.

Seo Workshop Yoast

SEO

Een deel daarvan is het krijgen van bezoekers en daarvoor heb je verschillende kanalen nodig. Google is er daar 1 van. Vorige editie van Blogger by Nature heb ik de SEO ( Search Engine Optimization ) voor beginners bezocht en daar leerde ik een hoop van. Nog steeds ben ik oude artikelen aan het herschrijven en bijwerken zodat ze Google vriendelijk en lezersvriendelijk zijn. Dat is belangrijk, want hoe beter de vriendelijkheid is, hoe beter Beebs and Moms scoort via Google. Maar ook blijven lezers dan langer hangen en willen ze misschien wel de site volgen.

Deze keer bezocht ik de SEO voor gevorderden. Een workshop die door Caroline van Yoast werd gegeven. Yoast is een plugin (een soort app) die ik op de site gebruik om Google vriendelijk te kunnen schrijven. Het is een leidraad die mij ondersteunt. Maar wat werkt wel en wat werkt niet, dat wist Caroline goed te vertellen. Heel fijn want ik richt me soms wel wat te veel op alleen maar groene bolletjes krijgen in Yoast. Yoast werkt met een verkeerslicht van rood naar groen die op verschillende punten scoort of je artikel wel Google

Caroline gaf de uitleg met een berg humor en dat was heel fijn want het is soms best pittige kost die je moet verwerken. Ik heb behoorlijk meegeschreven en dat is fijn want ik kreeg behoorlijk veel informatie die dag.

Lunch Blogger by Nature 2018 Stayokay Lunch Blogger by Nature 2018 Stayokay

Branding

Na de overheerlijke lunch volgde ik de workshop branding. Ik vind het namelijk best moeilijk om in te zien en in te schatten wat mij nou onderscheid van de andere bloggers. Maar ook met Lief Gedragen vind ik dat lastig. Dat heeft met een stuk onzekerheid van mijn kant te maken. Ook heeft het te maken van bewondering naar anderen. Wat bied ik nou dat anderen niet bieden? Karin Boon van The Brand Agency gaf een duidelijke en wervende workshop over hoe je als influencer kan groeien en je eigen merk kan worden. Leerzaam en vooral stimulerend in het vinden van mijzelf.

Netwerkplein

Waar ik de vorige editie als een hert in een stel koplampen keek had ik na de workshop branding een boost gekregen. Ook wist ik dat er een aantal opdrachtgevers op het netwerkplein stonden waar ik inmiddels meerdere keren contact mee heb gehad. Dapper ging ik de zaal in en samen met Kimberley en Merel  ging ik de opdrachtgevers af. En zowaar was ik ontspannen, gaf ik overal een visitekaartje af en maakte ik grappen over dat Beebs meerdere keren als Biebs werd uitgesproken. – Om te janken natuurlijk – Het was leuk om de gezichten te zien van de opdrachtgevers en goed om mijn kaartjes af te geven, ik mag namelijk pas nieuwe van mijzelf als deze op zijn.

Pinterest

Pas de afgelopen tijd ben ik bezig met Pinterest. En eerlijk gezegd snapte ik niet zo goed wat ik nou moest doen en vooral ook hoe. Pinterest werkt natuurlijk heel anders dan Google, Facebook, Twitter en Instagram. Maar om resultaten te behalen moet je uiteraard wel weten waar je mee bezig bent. En dankzij Jody Hoogendoorn van de Pinacademie ben ik weer een stuk wijzer. De komende tijd heb ik een hoop te doen, dat is me wel duidelijk.

Blogger By Nature Mamabloggers Blogger By Nature Mamabloggers

Foto’s door Merel

Borrel!

Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik enorm naar borrels uitkijk. Geef me een glas bubbels en een bitterbal dan ben ik een heel blij mens. Dus zodra de laatste workshop afgelopen was heb ik een sprintje getrokken naar de proscecco en de bitterballen. Die had ik echt wel verdiend! Wat ook zo fijn is aan een borrel is dat het mensen niet zo opvalt dat ik mild hyper ben door de opgebouwde energie en dat ik lekker kan kletsen met iedereen. Heel fijn want we zien elkaar niet heel vaak en dan is het fijn om elkaar (weer) eens te zien. Sommige blogdames spreek ik bij wijze vaker dan mijn vriendinnen dus het is altijd weer gezellig. En zoals het hoort hebben Merel en ik de deur weer gesloten van Blogger by Nature, net als vorig jaar.

Misschien moeten we voor volgend jaar maar kijken dat we een overnachting achter Blogger by Nature plannen. Kunnen we Stayokay kaal eten aan de bitterballen en de proscecco opdrinken zonder zorgen. En bijkletsen zonder dat we tig keer zeggen: “ik ga zo wel hoor, anders ben ik zo laat thuis”. 😉

Mamabloggers Blogger By Nature 2018

Ook het clubje van de 1 April grap moest samen op de foto

Goodiebag

Uiteraard kregen we allemaal een toffe goodiebag mee en leuke cadeaus op het netwerkplein. Waarom zijn we anders bloggers geworden?! 😉 En de meeste van mijn lezers zijn nieuwsgierige aagjes (ik ook trouwens) en daarom laat ik ook de inhoud zien van de goodiebag, yeah!

Blogger by Nature 2018 Goodiebag

Goodiebag Blogger by Nature 2018

Ontwikkelen als blogger

Zo dat was dus Blogger by Nature 2018, ik ga absoluut ook weer naar de volgende editie. Ik denk dat het enorm belangrijk is om te blijven ontwikkelen en daarvoor moet je soms een beetje investeren. Wat ik zo fijn vind aan Blogger by Nature is dat er workshops zijn om te ontwikkelen en te verdiepen. Maar ook de mogelijkheden tot netwerken en sociaal doen met je collega’s vind ik heel fijn. De locatie van Stayokay Soest is ontzettend mooi, het eten top en precies goed voor zo’n event.

Ga jij weleens naar een event om jezelf verder te ontwikkelen?

Liefs Kimberly

Blogger by Nature 2018 Waarom ontwikkelen als blogger belangrijk is

 

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

15 COMMENTS

 • Bregje

  Leuk verslag lieffie, was fijn om je weer te zien!

  • Kimberly
   AUTHOR

   Jaaaaa was zo leuk je te zien!

 • nicole orriens

  Het klinkt als een hele leerzame en bovendien fijne dag! Super dat dit georganiseerd wordt.

  • Kimberly
   AUTHOR

   Dat was het absoluut, volgend jaar weer hoor !

 • Christa Schrijft

  Dat is duidelijke Kim! Je bent weer enthousiast dus het was weer een goeie dag!
  Ik ben ook wel naar events geweest voor mijn eigen ontwikkeling, maar (nog) niet naar een bloggerevent.
  Mede omdat ik niet weet of ik mijn persoonlijk blog wil aanhouden…

  • Kimberly
   AUTHOR

   Ah nee…….

 • Irma ten Napel

  Wat een leuke dag! Ik denk dat ik me voor de volgende editie ook maar aanmeld 😀

  • Kimberly
   AUTHOR

   Ja doen hoor!

 • Lodi

  Ik vond het ook weer een super fijne dag. Ik heb zoveel bloggers gesproken,, wat ontzettend leuk was en ook ik ging ju een stuk zelfbewuster het netwerkplein op.

 • tamara

  Klinkt als een erg leuke en leerzame dag, ik wou er eigenlijk ook heengaan maar was net terug van vakantie. De volgende editie wil ik er zeker wel heen want van seo en pinterest heb ik zeker nog wel het een en ander te leren

 • Mariëlle

  Fijn event vond ik het en toch weer wat bijgeleerd. Ook veel nieuwe bloggers leren kennen, waaronder jou.

 • Eva

  Ik had er heel graag ook heen gegaan, maar voor mij was het echt niet te doen (afstand icm lichamelijke problemen). En nu ik je verslag ervan heb gelezen baal ik wel dat ik het toch niet geprobeerd heb. Het lijkt me zo leerzaam en ontzettend leuk om andere bloggers offline te ontmoeten en mee te kletsen.

 • Marjolein Goedhardt

  Het was helemaal leuk, ook ik was er met heel vele plezier Heel veel geleerd en volgend jaar zeer zeker weer

 • Dhini

  Wat superleuk dat je daar bent geweest. Het klinkt leerzaam en het ziet er gezellig uit.

 • Zineb

  Wat interessant! Blogger by nature here I come!!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *