Twijfels
Persoonlijk Recente berichten

Beebs and Moms bijna 1 jaar: Twijfels, twijfels, twijfels

Laatst kreeg ik een herinnering van mijn hosting dat eind juli Beebs and Moms een jaar bestaat en dat de hosting dus verlengd moet gaan worden. En eerlijk gezegd levert dat wat twijfels op. Waarom lees je in deze blog.

Hosting

Voor de leken onder m’n volgers: Een hosting is het bedrijf dat je website draaiende houdt. Je betaald daar uiteraard voor maar dankzij hen heb ik een opslagruimte, een site, een mailaccount etc. etc. Maar via hen heb ik ook WordPress. Het programma waar ik mijn blogs in schrijf, de lay-out van de site vandaan heb enz. Op mijn hosting kan ik ook vertrouwen bij vragen die ik niet zelf voor elkaar krijg op de site of eventueel bij ergere problemen zoals hackers bijv. Als je zelf heel handig bent met internet en websites schrijven dan kun je ook je eigen hosting doen, maar goed. Dat ben ik dus niet en daarom dat ik daarvoor betaal.

Verlengen

En eind juli loopt dus mijn contract bij hen af. Ik moet dan opnieuw gaan betalen voor het komende jaar. De eerste keer was dat wat duurder omdat ik ook voor de naam van de site betaalde. Geen probleem maar nu slaat toch de twijfel weer toe bij me.

Twijfels

Maar waarom eigenlijk? Ik zal het je uitleggen. Er gaat heeeeeel veeeeeel tijd zitten in bloggen. Onderwerpen bedenken, foto’s maken, jezelf promoten of neerzetten op Social Media. Ik vind het oprecht heel knap dat bloggers elke dag blogs kunnen publiceren, contacten onderhouden, events bezoeken en dat ook wel naast hun werk. Het is niet mijn intentie om fulltime blogger te worden. Het is echt mijn hobby en daar zit het kneepje. Ik merk dat ik toch wel meer dan misschien gewild bezig ben met het bloggen.

Bewust

Zo ben ik een hele tijd bezig geweest met het opzetten en naar mijn zin maken van de website. Nog steeds zijn er dingen die ik anders zou willen, die ik zou willen installeren o.i.d. Maar soms lukt dat me gewoonweg niet of weet ik niet hoe ik dat zou moeten doen. Er is gelukkig een groot blognetwerk en er zijn altijd wel mensen die je willen helpen. Maar goed, ook het stukje bezig zijn met contacten opbouwen, foto’s maken etc. Het neemt veel tijd in beslag. Daar moet je goed mee bezig zijn. Ik merk zelf dat ik meer volgers krijg op Twitter/ Instagram/ Facebook als ik meer publiceer. En dat is fijn. Maar goed, de foto’s moet je wel maken. En omdat ik bijvoorbeeld Evi’s gezicht niet in beeld wil hebben moet ik daar ook bewust mee bezig zijn. Daarbij wil ik niet telkens als een mamarazzi om Evi heen cirkelen met mijn camera of telefoon dus is dat iets om bewust van te zijn.

Daarom dus twijfels, twijfels, twijfels

Is het iets dat ik nog wil blijven doen, is het iets waar ik een andere weg in moet volgen, moet ik dingen misschien gewoonweg een beetje loslaten en op zijn beloop laten? Mocht ik erover uit zijn dan laat ik jullie dat uiteraard weten, maar dan weten jullie een beetje waar ik nu mee stoei. En eigenlijk ben ik ook een beetje benieuwd naar wat jullie ervan vinden.

Doorgaan of niet?

Avatar

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

5 COMMENTS

 • Avatar
  Karin

  Volg je gevoel! Ik zou het heel jammer vinden als je stopt. Maar het moet voor jou wel werkbaar zijn en niet alleen energie kosten: het moet je ook energie opleveren!

 • Avatar
  Marieke

  Ik kan niet anders zeggen dan je gevoel volgen. In het begin blogde ik dagelijks, maar dat ging me zo tegen staan dat ik zelfs maanden niet blogde. Ik vond uiteindelijk een balans voor mezelf. Ik heb standaard de maandag (of dinsdag na een lang weekend) mijn weekendoverzicht. En daarnaast wil ik nog twee blogs in de week posten. Wanneer dat dan is, is een beetje om het even. En soms post ik er vier in een week. En soms zelfs maar eentje. Het komt zo als het komt. En heb het losgelaten. Ik zou het wel jammer vinden als je er mee stopt.

 • Avatar
  Tamara TS

  Ik blog om de dag en soms sla ik er wat meer over. Het moet wel leuk blijven natuurlijk! Als je er nog plezier aan hebt, dan gewoon lekker op je eigen manier doorgaan. Je hoeft voor niemand iets te doen. ????

 • Avatar

  Lastig. Ik snap je heel goed. Ook hier slaan de twijfels bij regelmatig toe. Maar ondertussen blog ik alweer bijn vier jaar. Met ups en downs, maar nog steeds met veel plezier. Soms is het goed om jezelf af te vragen wat je nu echt het allerleukste vindt van het bloggen en rustig van daaruit verder te gaan. Dan komt vaak de lol en plezier weer terug. Want tja, als je stopt met bloggen komt er echt wel weer een nieuwe hobby..maar nooit zo leuk als deze????

 • Avatar
  Dewi

  Ik ken het gevoel…blog nu zo’n 1,5 jaar. 3 soms 4 x in de week. Het is zoveel werk. En soms heb ik ook even geen zin en soms ook geen inspiratie. Het is toch ook een bepaald wereld waarom je mee wordt gesleurd. Maar volg je hart en je moet doen waar jjj je goed bij voelt

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *