besparen op kosten voetbalkleding doe je met deze tips
Tips

Besparen op voetbalkleding doe je zo

Gaat jouw kindje graag voetballen of is je kindje dol op een bepaalde voetbalclub? Dan weet je vast wel dat de kosten voor voetbalkleding behoorlijk kunnen aantikken. Hoe je kan besparen op voetbalkleding? Dat lees je in deze blog.

Voetbalkleding kopen zonder de hoofdprijs te betalen: hoe pak je het aan?

Iedereen die wel eens op zoek is geweest naar voetbalkleding van een grote, bekende club, weet dat de prijzen daarvoor flink op kunnen lopen. Maar ook een voetbaluitrusting van een minder bekend merk, zonder een clublogo erop, kan soms flink aan de prijs zijn. Hoe koop je een voetbaltenue zonder meteen de hoofdprijs ervoor te betalen?

Let op de uitverkoop

Zeker de grote clubs, introduceren ieder jaar meerdere shirts. Er is altijd een nieuw thuisshirt, maar ook een exemplaar voor de uitwedstrijden. Dit wordt vervolgens vaak nog eens aangevuld met trainingsshirts en/of warming-up shirts. Wil je een voetbaltenue kopen, dan heb je dus volop keuze. Wil je ieder seizoen het nieuwste van het nieuwste, dan ben je echter wel flink wat geld kwijt.

Wat kan helpen is wat minder kritisch zijn. Lijken de trainingspakken van vorig jaar niet heel erg op het exemplaar dat nu in de rekken hangt, en heb je de nieuwe echt nodig? En moet dat nu meteen? Als je voetbalshirts van grote clubs direct aan het begin van het seizoen koopt, betaal je vaak het meest. Wacht je tot de winterstop of het einde van het seizoen, kan de prijs soms wel gehalveerd zijn. Ook voor reguliere voetbalkleding, die niet aan een club verbonden is, geldt dit. De prijzen liggen het hoogst aan het begin van een nieuw seizoen. Probeer dit moment dus te vermijden.

Kijk eens naar fankleding

Wist je dat veel grote voetbalclubs naast de officiële sportkleding, waar de spelers zelf ook in trainen en voetballen, vaak ook nog zogenaamde fankleding in het assortiment hebben? Dit is kleding in de kleuren van de club, voor iedere fan herkenbaar, maar dan speciaal gemaakt voor de fans. Het voordeel hiervan is dat deze kleding vaak stukken goedkoper is.

Fankleding is namelijk niet altijd van hetzelfde merk als waar ook de sportkleding van is. En zelfs als dat wel het geval is, dan nog ligt de prijs vaak een stukje lager. Sportkleding wordt namelijk steeds geavanceerder, en gemaakt van bijzonder materiaal waarin het prettig sporten is. Voor fankleding liggen de eisen op dat gebied wat minder hoog, wat ook meteen de prijs flink kan drukken. Wil je dus vooral voetbalkleding kopen om te laten zien welke club je steunt, dan kan het de moeite waard zijn om hier eens naar te kijken. Ben je juist van plan zelf actief in de kleding te gaan sporten, dan is het niet altijd een goed idee. De materialen zijn hier niet per se voor gemaakt, en al kun je er prima in sporten, echte sportkleding zit dan misschien toch net wat meer comfortabel.

«

»