Beebs and Moms update
Blogs voor bloggers Persoonlijk

Beebs and Moms Update | Hoe ik mijn site opbouw

Omdat het alweer even geleden is dat ik een Beebs and Moms update schreef over de pagina vond ik het daar wel weer tijd voor. Er is namelijk achter de schermen best wat gaande, dus ik zal jullie weer helemaal up to speed brengen 🙂

Nieuw logo voor de pagina

Zoals jullie zien heb ik al een tijdje een logo. Dit logo is door mijn zwager gemaakt en aanvankelijk was hij wat anders. De tekst “Blogs, trends en het leven van een mom met haar beebs stond erbij”. Dit was niet helemaal van toepassing en bij de social media bleek het toch mooier te zijn zonder de tekst. Die had ik er dus al afgehaald.

Nu heeft echter Anouk van Blog Chick aangeboden om een nieuw logo te maken. Anouk blogt zelf ook op Blog Chick dus, is retehandig met alles om blogs heen. En ze is momenteel met haar blogs en bijbehorende pagina’s op Facebook een beetje mijn redder in nood. Samen met de andere bloggers die ondersteunen op de besloten pagina van Blog Chicks. Die pagina is trouwens het idee van Anouk geweest en dus vind ik haar een held 🙂 Ik wacht dus heeeeel geduldig af en ben benieuwd wat Anouk aan het ontwerpen is.

Pinterestbord aangemaakt

Ik ben in ieder geval Pinterest afgegaan en heb in opdracht van Anouk allerlei logo’s die ik mooi vond op een bord gezet. Aangezien ik geen Pinterest had verder, heb ik deze nu aangemaakt. En uiteraard zit ik nu toch wel geregeld dingen te bekijken op Pinterest. Mijn laatste obsessie betreft taarten met My Little Pony- thema. Evi heeft haar thema uitgekozen voor haar verjaardag en dat is dus My Little Pony. Heel stiekem vind ik Pinterest nu eigenlijk best leuk dus als je Beebs and Moms daar ook gaat volgen zorg ik ervoor dat er leuke dingen op komen te staan 🙂

Instagram aangemaakt

Ik vond Instagram altijd een beetje onnodig maar ook op die karrewagen ben ik gesprongen en dus is er al een tijdje een pagina op Instagram. De volgers van de Facebook-pagina van Beebs and Moms was dat waarschijnlijk al opgevallen omdat ik de foto’s van Instagram ook op de Facebook-pagina publiceer. Mocht je het nou erg leuk vinden om op de hoogte te blijven van de foto’s, volg Beebs and Moms dan ook daar.

Lees ook: Mijn Instagram- jaaroverzicht van 2017

Website verbeteringen als een noob

Ook op de website zijn er kleine dingen veranderd. Misschien is het je opgevallen, misschien niet. Het zijn an sich kleine dingen maar voor mij als leek allemaal overwinningen. Ik heb wat kleuren aangepast, een back to top button (een icoontje waarmee je direct naar boven gaat in het artikel) om het jullie makkelijker te maken, wat gerommeld in de lay-out, alles heeft een read more gekregen (dat staat wat mooier bij de verzamelpagina’s), heb ik Commentluv geïnstalleerd (dan kunnen andere bloggers hun laatste blogs ook achterlaten bij reacties)  en er is een related posts ( blogs die vergelijkbaar zijn worden aangegeven bij de blog die je op dat moment leest). En dan als kers op de taart kloppen alle categorieën met de blogs. Dat maakt het voor jullie makkelijker om blogs op categorieën te selecteren.

Het lijkt dus allemaal steeds meer te gaan kloppen. Ik begin het ook steeds meer door te krijgen. Er zijn nog wat kleine dingen die ik niet helemaal door heb of die zijn zoals ik ze wil hebben, maar daar heb ik de tijd nog voor.

SEO verbeteringen

Tsja SEO, dat zegt je waarschijnlijk geen ruk. Deed het mij ook niet. Al werk ik op mijn werk ook met een SEO maar dat staat dan weer voor iets heel anders. SEO gebruik je om je artikelen te optimaliseren qua schrijven, qua zoektermen en qua indeling . En mocht je Beebs and Moms googlen of een onderwerp waar ik over heb geschreven, dan kan ik ook het tekstje aanpassen wat je ziet bij Google. SEO dus. Hoe beter je SEO, hoe meer Google denkt dat je belangrijk bent en hoe meer je gevonden kunt worden via Google. Best belangrijk dus.

Het is overigens niet zaligmakend. Als ik niet 2 groene bolletjes voor elkaar krijg zonder mijn schrijven onderuit te halen, so be it. Jammer dan. Maar tot nog toe gaat het me redelijk af en heb ik ook oude blogs geoptimaliseerd. Zo had ik eerst geen kopjes in de blogs en doe ik dat nu wel. Het is toch wel wat duidelijker en zorgt dus voor een betere SEO.

Meer weten over Beebs and Moms? Lees dan mijn Beebs and Moms update van 2018 met hele leuke nieuwtjes en hoe B&M mijn bedrijf werd.

Foto’s en free stockfoto’s

Eerst googlede ik de foto’s bij de Blogs. Nu werk ik sinds vorige week met stockfoto’s. Dat zijn professionele foto’s die je gratis of tegen kleine vergoeding kunt downloaden. Het voordeel daarvan is dat het allemaal wat rustiger oogt op je blog, de kwaliteit is mooier en je schend er geen auteursrechten mee. Als ik geen stockfoto gebruik, dan is het doel om een eigen foto te gebruiken. Missie is dus om te gaan sparen voor een goede camera zodat ik mooie foto’s kan maken maar ook omdat ik dat stiekem erg leuk vind om te doen. En als ik foto’s van betere kwaliteit kan maken is dat ook nog eens erg leuk voor het fotoboek van Evi.

Daarnaast is de wens er nog om een leuke foto van mijzelf op de blog te plaatsen. Dan weten de mensen die mij niet persoonlijk kennen tenminste ook wie die blogs nou toch allemaal schrijft. Punt is alleen dat ik alle foto’s van mezelf zo suf vind. Het liefste wil ik ook nog eens een foto met Evi maar aangezien ik i.v.m. haar privacy, haar gezicht niet vol op de foto wil is dat dus nog best een uitdaging. Mocht er nou iemand zich geroepen voelen om zich daarop te werpen, je bent van harte uitgenodigd om me een berichtje te sturen.

Facebook doorplannen

Poeh nou en ondertussen probeer ik dagelijks een blogje te schrijven. Volgens mij lukt dat redelijk en meestal schrijf ik er gelijk een paar die ik dan inplan. Alleen valt dan soms de tekst die ik erbij wil hebben op Facebook weg. Nog een puntje dus want dan moet ik de tekst weer aanpassen op Facebook. Die extra handeling wil ik graag ook nog wegwerken.

Blogs en eventuele thema’s?

Ik ben nog wel een beetje zoekende naar blogs en om nou telkens enorme blogs uit mijn brein te laten komen is soms ook wat lastig. Daarom ben ik hard aan het denken om bepaalde dingen elke week/ maand terug te laten komen. Vandaag heb ik de eerste bedacht en getypt. Dat thema zal elke dinsdag terug komen, ik hoop dat jullie het leuk vinden. Zelf heb ik er in ieder geval enorm zin in en ben ik benieuwd naar jullie mening. Mochten jullie nou nog graag iets terug zien komen, laten jullie het me weten?

Dat was dan weer mijn Beebs and Moms update. Als er dus een dagje geen blog is probeer ik in ieder geval op de Social Media van Beebs and Moms iets te doen. Jullie zijn in ieder geval weer helemaal op de hoogte na deze update!

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *