Badkamer kindvriendelijk
Home en interieur Recente berichten

Badkamer ontwerpen die ook kindvriendelijk is

Als je de badkamer gaat verbouwen heb je ook rekening te houden met je kinderen. De praktische wensen en eisen aan de veiligheid zijn anders dan wanneer je met alleen volwassenen woont. Maar ook is het belangrijk om rekening te houden met de eisen die aan de badkamer worden gesteld wanneer je kind groter wordt. In deze blog vertel ik je er meer over. Wat waren onze eisen en hoe hebben wij onze gezinsbadkamer ontworpen?

Hoe ontwerp je een badkamer?

Inmiddels wonen wij 3 jaar in ons grote-mensen-huis. Aan het huis hoefden we niet heel veel te doen maar wel de badkamer. Daar zat nog de originele badkamer in die er ooit met de bouw in was gezet. Absoluut onze smaak niet en ook behoorlijk verouderd in die 25 jaar. We hadden wel al wat dingen bedacht die we graag wilden in een badkamer. Maar met een dochter en misschien wel meer kinderen in de toekomst wilden we wel echt dat de badkamer kindvriendelijk en klaar was voor de toekomst. Samen keken we op internet voor inspiratie voor het ontwerp van onze badkamer. We vroegen een aantal ondernemers om vrijblijvend langs te komen om samen met hen naar de ruimte te kijken. Samen met hen ontwierpen we onze badkamer.

Onze eisen aan de badkamer

Ik maak mij graag op in de badkamer – zoals zoveel vrouwen – en ook mijn man is ijdel. Zelf kon ik me nog herinneren van vroeger dat het soms best dringen was rond de wastafel. We ontdekten dat er steeds iets terugkwam in wat we mooi vonden bij de badkamers die we zagen, deze badkamers hadden namelijk allemaal een dubbele wasbak. Daar ging mijn wens voor een bad want beide ging niet. Ik moest het praktisch benaderen en heb met moeite mijn verlies genomen 😉 Sowieso wilde ik dat de badkamer praktisch was én dat hij veilig was voor onze dochter.

 Lees ook: Een mooie kindvriendelijke bank

Waar hou je rekening mee bij het ontwerpen van de badkamer?

  • De toekomst – Zijn in de toekomst jullie wensen nog hetzelfde of zullen die misschien wat verschuiven?
  • Kidsproof – De veiligheid van de badkamer is heel belangrijk wanneer je kinderen hebt. Zijn er mogelijkheden om spullen veilig op te bergen, kunnen zij zich ergens aan bezeren en kunnen de spullen de kinderen aan?
  • Praktisch – Hoe kun je ten volle genieten van je badkamer en het meeste eruit halen?
  • Harde en zachte eisen – Een harde eis waren bij ons de dubbele wastafel en een toilet als “extra”. Een bad was een zachte eis. Het was mooi als het was gelukt, ging dat niet, dan was dat ook prima.
  • De stijl – Wat vind je mooi en wat past er bij je huis? Wij gingen voor een moderne betonlook voor de badkamer. Bekijk deze badkamerstijlen voor meer inspiratie.
  • Budget – Je zou het zowat vergeten maar een badkamer kost een hoop geld. Het is dus belangrijk om je budget op te stellen en te kijken wat de mogelijkheden binnen dat budget zijn.

Een gezinsbadkamer ontwerpen?

Voor een badkamer die kindvriendelijk is zijn er dus een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Als de basis goed is kun je uiteraard zelf nog voor andere dingen zorgen om de veiligheid te vergroten voor je kindje. Wij wilden vooral dat hij praktisch was en met de verschillende fases mee kon van ons gezin. Een ruime doucheruimte waar we met gemak met z’n tweeën kunnen douchen, een tweede toilet en dus de dubbele wastafel waren voor ons echt belangrijk. Zo hoeven we later niet te dringen bij de wastafel. Sterker nog, nu Evi bijna 6 jaar is staan we vaak al samen aan de wastafel onze tanden te poetsen en ons gezicht te wassen. Wij zijn erg blij met onze badkamer in ieder geval.

Wat vind jij erg belangrijk in een badkamer?

Liefs, Kimberly

Hoe ontwerp je een kindvriendelijke badkamer?  Waar moet je op letten bij het ontwerpen van een badkamer?

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *