Waarom alcohol drinken als moeder
Moms Recente berichten

Waarom alcohol drinken als moeder een goed idee is

Ja ja ja dronken worden is natuurlijk niet het streven elke dag maar na mijn blog over waarom het een slecht idee is om als moeder te dronken worden kreeg ik meerdere reacties waarom je juist wel dronken zou moeten worden als moeder. Omdat dronken worden zo’n negatieve lading heeft heb ik het aangepast naar alcohol drinken als moeder waarom dat wel een goed idee is.

Alcohol drinken als moeder

Voordat ik straks allemaal moeders over me heen krijg met het commentaar dat alcohol slecht is etc. Nee, ik zeg dus niet dat we elke avond met elkaar kotsend en laveloos op de bank of in de stad moeten gaan hangen. Met alcohol drinken bedoel ik dus vooral tipsy/ aangeschoten worden. Want dat mogen we best als moeders!

5x waarom alcohol drinken als moeder wel een goed idee is

Allereerst een enorme disclaimer: Neem deze blog niet al te serieus. Een wijntje of borrel kan heel lekker zijn maar drink je niet of nauwelijks, even goede vrienden.

1. Herinner je dat je meer bent dan alleen moeder

Ga lekker de stad in of naar een feestje, drink je wijntjes, kwaliteit gin of biertjes en gooi je haren los. Dans en geniet ervan dat je even niet alleen maar aan het moederen bent. Je bent ook nog eens vrouw en wanneer je goed voor jezelf zorgt kun je ook goed voor anderen zorgen.

2. Even de rompslomp vergeten

Na een aantal drankjes voel jij je de leukste, de mooiste en meest onverslaanbare vrouw die er rondloopt. Ook weleens fijn om te merken i.p.v. dat je gedachten overheerst worden door de lunchtrommeltjes die schimmel zitten te verzamelen in de rugtassen van de kinderen.

3. Dag driftbuien

Een wijntje – of iets anders alcoholisch – smaakt gewoon zo ontzettend veel lekkerder na een aantal driftbuien. Of een zeurende kerel over de ramen die nog gelapt moeten worden. Of na een dag in de hel die ze een binnenspeeltuin noemen. De eeuwige bergen wasgoed die op je wachten vouw je met het grootste gemak en koken met een wijntje is gewoonweg heel culinair.

4. Lekker met de meiden

End up in a wine bar

5. Alcohol, drink met mate

Ok het is volgens mij niet helemaal de bedoeling om standaard aan de alcohol te zitten in de buurt van je kind. Maar verantwoord drinken is denk ik wel goed om te zien, met mate dus. Kinderen leren veel van ons en mate houden met verschillende dingen is daar onderdeel van. We leren ze met internet om te gaan, wat gezonde keuzes zijn en ook alcohol drinken zou daar een onderdeel van kunnen zijn. Oeps, toch weer een opvoedkundige reden dus 😉

En wat vind jij? Mogen we als moeders wel gewoon zo af en toe lekker wat drinken of vind je dat not done?
Liefs, Kimberly
5x waarom alcohol drinken als moeder wel een goed idee

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

9 COMMENTS

 • Rosita

  Ik vind drinken sowieso not done. Het is niet gezond en het zorgt voor een hoop ellende in mijn geval. Toch vind ik het lastig. Mijn drinkt ook gewoon alcohol. Het is zo geaccepteerd, maar niemand ziet de ellende, die ervan komt.
  Rosita onlangs geplaatst…Echte Post Is Cool Editie 6My Profile

 • Lisette

  Proost! Ik ben gek op alcohol, het maakt mijn leven ook een stuk leuker
  Lisette onlangs geplaatst…Lisettes Weekoverzicht: onbijt en lunch afspraken met Limburg als afsluiterMy Profile

  • Kimberly
   AUTHOR

   ?? zeker!

 • Proost! Zon, terras of tuin en wijn… Me likey❤ Gesellag!

 • Geen link onderin -me no likey-

  • Kimberly
   AUTHOR

   Doet commentluv het niet? Schijnt dat deze langzamerhand bij steeds meer blogs het niet meer doet en geen updates meer krijgt. Jammer zeg.

 • Met mate drinken moet gewoon kunnen toch! 🙂 Zo lang het gezellig en veilig blijft, lekker doen!

 • Rachelle

  Proost! Niks mis met een goede wijn hoor, het is niets meer dan druivensap voor volwassenen 😉

  Sterker nog, hier schenkt m’n vriend het zelf al voor me in als ik de hele dag een terrorpeuter heb vermaakt. Het maakt het leven inderdaad zo’n stuk makkelijker…

  • Kimberly
   AUTHOR

   Hahahaha dat absoluut!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − tien =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.