Daily Defense tea tree mint action review
Beauty en mode Reviews

Action review | Daily Defense Tea Tree Mint

Voor mijn haar en vooral hoofdhuid vind ik het belangrijk om zo min mogelijk sulfaten te gebruiken in mijn haarverzorging. Bij de Action kwam ik de Daily Defense Tea Tree Mint haarverzorgingslijn met nagenoeg geen sulfaten tegen. Ben ik tevreden of heb ik toch wat verbeterpunten?

Action Daily Defense Tea Tree Mint

Het is een hele mond vol als je de volledige naam uitspreekt maar goed. Deze lijn beschikt over een shampoo die laag in sulfaten is, een conditioner zonder sulfaten en een 3 minuten masker zonder sulfaten. Alle producten zijn exclusief bij Action te koop voor € 1,89 per stuk en naast de Tea Tree Mint hebben ze ook andere geuren. Uiteraard hebben zij ook Daily Defense voor o.a. gekleurd haar.

Lees ook: Hask sulfaat- en parabeenvrije Shampoo en Conditioner

Daily Defense Tea Tree Mint Review Action

Daily Defense Tea Tree Mint Shampoo

Eerlijk gezegd vind ik het jammer dat de shampoo toch wel nog sulfaten bevat, al is het laag. De ingrediënten zeggen mij overigens niet ontzettend veel maar voor diegene die dat wel weten heb ik de ingrediëntenlijst gefotografeerd. Dan kunnen jullie zelf kijken of deze voor jullie prima zijn of niet.

Wat ik ontzettend handig vind is dat de shampoo een pomp heeft! Hoe heb ik ooit zonder een shampoo met pomp kunnen leven?! Ik was eens per week mijn haar en doe dan gelijk 2 x de shampoo, dat omdat ik eerst goed de droogshampoo eruit wil wassen. Ik merk ook tijdens het wassen dat de eerste keer wassen de shampoo minder schuimt. De keer erna heb ik maar weinig shampoo nodig om het goed te laten schuimen en mijn haar schoon te krijgen. De geur vind ik echt heel lekker fris en ook Evi wil haar haren graag wassen met deze shampoo. Die heeft eigenlijk haar eigen shampoo zonder sulfaten maar vind deze shampoo dus erg lekker ruiken.

Daily Defense Tea Tree Mint Review Action ingrediënten shampoo

Daily Defense Tea Tree Mint Conditioner

Zelf vind ik het erg prettig als een conditioner lekker vettig is, dik en voelbaar zacht haar achterlaat na het uitspoelen. Eerlijk gezegd vind ik deze conditioner ok maar dat is het dan ook. De geur is heerlijk, net als bij de shampoo maar ik vind de conditioner te dun. Mijn haren worden er niet echt heel zacht van, al is het wanneer het droog is wel zacht. Of dat nou echt aan de conditioner of aan mijn eigen haarkwaliteit ligt kan ik niet echt zeggen. Wel heeft ook de conditioner een pomp en is dat natuurlijk heel fijn!

Daily Defense Tea Tree Mint Review Action Ingrediënten Conditioner

Daily Defense Tea Tree Mint 3 minuten masker

En daar kwam het masker! Wow, de geur, de structuur, de werking en geen sulfaten. Ik had laatst het masker in mijn haren gedaan toen ik in bad ging en toen Patrick binnenkwam was hij aan het zoeken naar wat er toch zo lekker fris rook. Mijn haren zijn heerlijk zacht en voelen verzorgd aan. Ik vind dit masker echt de conditioner compenseren want daar had ik toch wel de balen van. Het masker laat ik eigenlijk steeds langer dan 3 minuten inwerken dus dat is misschien een beetje vals spelen want ik weet dus niet de werking met 3 minuten. Ook doe ik het vaak in droog haar en ga ik dan nog een masker op mijn gezicht doen of nog wat rommelen, zo’n masker laat ik dus niet inwerken op nat haar onder de douche. Doordat het masker smeuïg is en dus niet druipt kan dat prima wat ik doe.

Daily Defense Tea Tree Mint Review Action Ingrediënten Masker

Conclusie

Ik ben fan van de Daily Defense Tea Tree Mint lijn. Al ben ik dus niet ultiem gelukkig met de conditioner, die mag van mij echt dikker. Nu moet ik er voor mijn gevoel veel van gebruiken en dat zou niet nodig hoeven zijn. De producten komen in megaflessen dus ik kan er zowat een jaar mee doen denk ik, dan is de prijs natuurlijk helemaal geweldig. Maar mocht ik ooit deze flessen opmaken ga ik ook de andere producten van dit merk proberen.

Kende jij dit merk al en wat was jouw ervaring? Laat het me weten in de comments.

Liefs Kimberly

Daily Defense Tea Tree Mint Action Review Pinterest

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

1 COMMENT

  • Nicole Orriëns

    Nee, dit merk kende ik nog niet, maar het ziet er goed uit. En voor die prijs zou ik het zeker wel eens proberen. En dat pompje klinkt ook erg handig.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *