Search here...
TOP
Moms

7x waarom ziek zijn als mama ruk is

Van de week was ik ziek en dacht ik eraan dat ik deze blog schreef voor Digimama. Daarom vond ik het wel leuk om hem weer te delen. Als moeder kun je natuurlijk ook gewoon niet ziek zijn en draait alles door. Thank God voor Disney, dvd’s en internet! We konden nu namelijk wel een overeenkomst regelen dat we de film allebei leuk moesten vinden 😉 No Dora for me deze ronde!

Het was weer raak van de week, ik was ziek en de beeb was gewoon thuis en lekker peuter aan het zijn. Daarom nu maar eens weer een lijstje ???? Gewoon omdat het kan.

  1. Ziek zijn zuigt sowieso, daar kunnen we kort over zijn.
  2. De beebs willen dingen en hebben je gewoon nodig dus sleep je jezelf van de bank en ga je weer broodjes smeren/ drinken pakken/ billen vegen/ fruit klaarmaken.
  3. Je wilt slapen/ hangen maar zodra je enigszins lekker ligt is het de bedoeling dat je fungeert als boot/ auto/ bus/ trein/ glijbaan. Not so comfortable.
  4. Kun je echt even niet zonder de wc, dan krijg je te horen dat iemand anders ook de wc nodig heeft en jouw assistentie is echt direct gewenst. O en anders is een continue verslag van wat je aan het doen bent erg belangrijk. Elk moment dient de beeb op de hoogte gebracht te worden: “Mama, wat doe je? Waarom doe je dat? Mama…. Mama…. Mama.”
  5. Nog erger is ziek zijn met ook nog eens een zieke beeb! Ben je zelf even niet wc-afhankelijk, is je beeb dat wel. Laten we dan nog maar even zwijgen over die momenten dat de mini niet op tijd bij de wc was of de emmer. Heb je koorts? Ondertussen heb je ook nog een klein lijfje met koorts op je hangen. Hallelujah  zodra de man thuis komt en jij mild kunt sterven onder je deken in bed.
  6. Omdat je ziek bent en dat niet te ontkennen is, zijn doktersonderzoeken met een roze dokterskoffer bijna continue gaande. Of je wel even wilt kuchen en in je oren wilt laten kijken wanneer dat nodig is.
  7. Eigenlijk wil je de hele dag gewoon Netflixen, series kijken, films kijken, of misschien wel lezen maar ondertussen heb je Dora, Paw Patrol, Brandweerman Sam en andere vrienden de hele dag aan in de hoop dat de beeb zich een beetje gedeisd houdt. Maar deze vrienden winnen het van de weerzin om te moeten knutselen.

Volgens mij heb ik de kern zo wel te pakken maar…. Heb je nog een aanvulling? Let me know!

4c0d9c8f0491e8bb02083e0118bad9cf

Eerder schreef ik deze blog voor Digimama

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 − twee =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.