organiseren van een kinderfeestje
Beebs Recente berichten Tips

7 tips voor het organiseren van een kinderfeestje

De verjaardag van je kind is hét moment voor een kinderfeestje . Er kan een hoop stress komen kijken bij het organiseren van een kinderfeestje. Helemaal niet nodig! Met deze tips zal jij ook ontspannen het partijtje van jouw kind organiseren.

Kinderpartijtjes stressvol?

Altijd dacht ik dat een kinderpartijtje stressvol moest zijn, dat ik het vreselijk zou vinden en dat het veel regelwerk zou vereisen. In de praktijk blijkt dat ik na afloop erg moe ben maar verder geen stress heb gehad. Als dan mijn dochter genoten heeft samen met haar vriendinnen, dan is het feestje compleet geweest. Neem je mijn tips van harte, dan komt het ook met jou goed!

1. Hoeveel kinderen nodig je uit op een kinderfeestje?

Heb het er met je kind over: meestal heeft je kindje een vast groepje dat hij of zij wilt uitnodigen. De meeste ouders houden de regel van de leeftijd aan: Wordt je kind 6? Dan nodig je 6 kinderen uit, je eigen kind is dan de 7e. Maar het is ook afhankelijk van hoeveel ouders bij het partijtje aanwezig kunnen zijn en hoeveel kinderen je eventueel kunt vervoeren. Maar ook de grootte van de groep die je kind zelf aankan.

2. Kies een dag en tijd voor het partijtje

Weet je dat een aantal kinderen die je kind wilt uitnodigen voor het kinderfeestje op woensdagmiddag naar sporten moeten? Dan is het misschien handiger om een andere dag te kiezen. Eventueel kun je bij ouders peilen welk dagdeel hen het beste uitkomt. Hou er rekening mee wanneer de activiteit die je wilt gaan doen toegankelijk is en prik een datum. Uiteindelijk ben jij het kinderfeestje aan het organiseren en kun je niet iedereen content houden.

3. Uitnodigingen voor een kinderfeestje

Uiteraard is het leuk voor je kindje om uitnodigingen voor het partijtje uit te delen. En voor de kinderen die worden uitgenodigd is het leuk om een uitnodiging te ontvangen. Het kan zijn dat een kindje niet kan die je wel hebt uitgenodigd, dan is het prettig als je een reserve uitnodiging hebt klaarliggen. Breng ze rond samen met je kind, dat maakt de beleving compleet. Vermijd het uitdelen in de klas, dat is vervelend voor de kinderen die niet worden uitgenodigd.

4. Wat zet je op een uitnodiging voor een partijtje?

Op de uitnodiging zet je de tijden van het partijtje, dus ook tot hoe laat het duurt. Dan weten de kinderen en de ouders waar zij aan toe zijn. Zet ook jullie adres en telefoonnummers erop – mochten de ouders van de uitgenodigde kindjes die nog niet weten – en vergeet niet te vermelden of kinderen tijdens het partijtje gaan avondeten. Als laatste maar niet als minste: Laat weten of je de kinderen thuisbrengt of dat zij moeten worden opgehaald. Zorg ervoor dat je ook de contactgegevens hebt van de ouders van de uitgenodigde kinderen, altijd belangrijk!

5. Hou het kinderfeestje overzichtelijk

Maak het vooral niet te druk en te vol voor jezelf. Kinderen zijn al snel tevreden en je maakt het anders echt te moeilijk ook voor jezelf. Handig met een kinderfeestje buiten de deur is dat de kinderen herkenbaar zijn. Laat t-shirt bedrukken met een foto van je kindje of leuke tekst, hang hen allemaal een Hawaï-slinger om de hals of iets anders waardoor je de kinderen van het partijtje makkelijk in de gaten kunt houden.

6. Welke activiteiten kun je op een partijtje doen?

Je kunt kiezen uit buitenactiviteiten of thuisblijven. Tegenwoordig zijn er veel locaties die speciale activiteiten organiseren voor kinderfeestjes. Dat neemt een hoop regelwerk uit handen. Maar denk bijvoorbeeld ook aan een partijtje in de bioscoop, een bakles van een echte bakker, een speurtocht door de buurt of discobowlen. Thuis kun je met een tafelkleed op de tafel al een hoop pret hebben: gooi patat en snacks direct op het tafelkleed en spuit de saus direct op het tafelkleed, pret verzekerd!

7. Rustig aan

Aan alles komt een einde, ook aan een kinderfeestje. Maak het dus niet te lastig voor jezelf tijdens het organiseren van het kinderfeestje. Leg de lat een stuk lager en geniet. Kijk naar de pretbekkies van je kind en zijn / haar vrienden. Laat je meevoeren in hun plezier en dan komt het goed.
Veel plezier!

Liefs, Kimberly
7 tips voor het organiseren van een kinderfeestje

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

1 COMMENT

  • Tineke

    Leuke tips, die van mij wordt in april 4. dus dan hoeven wij nog geen feestje te organiseren. Volgend jaar wil ik het wel zelf thuis gaan doen.
    Tineke onlangs geplaatst…Over de namen van mijn kinderenMy Profile

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × 3 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.