6 Tips tegen schurende bovenbenen
Recente berichten Tips

6 Tips tegen schurende bovenbenen

Als vrouw kennen we het probleem allemaal wel: Bij de eerste keer dat je een jurkje of een rokje draagt met blote benen wordt je er weer hard aan herinnert dat je bovenbenen langs elkaar schuren. Zelf vergeet ik het steeds weer tot die eerste keer in het voorjaar dat het me weer gebeurt. Ik geef je 6 tips om schurende bovenbenen te voorkomen.

Rokjesdag

Het mooie weer komt ons zo af en toe weer verrassen. Maar naast de heerlijke zon en zomerse kleding die de zomer met zich meebrengt zit er voor veel vrouwen ook een pijnlijk puntje aan deze mooie dagen. Het schuren van je benen tegen elkaar is naast ontzettend vervelend soms ronduit pijnlijk en kan je huid zelfs behoorlijk beschadigen. En om dat te voorkomen geef ik je vandaag een aantal tips om schurende bovenbenen te voorkomen.

Vaseline

Dit is een tip die sporters veel gebruiken: Een dun laagje vaseline smeren op beide benen zorgt ervoor dat de frictie verminderd en dat ze beter langs elkaar glijden. Vaseline vind ik namelijk best rot uitsmeren op mijn huid en dat blijft zo vet dat ik bang ben dat het vlekken geeft in mijn kleren. Dat is ook best weer jammer. Behoorlijk zelfs aangezien ik van mijzelf niks mag kopen de komende tijd totdat ik toch nog een paar kilo ben afgevallen. Heb ik straks alleen maar jurkjes met vaselinevlekken, hell no.

Fietsbroekje

Het ziet er misschien niet zo charmant uit maar een lange boxer of een fietsbroekje kan een hoop helpen. Het voorkomt het schurende effect en geeft misschien een wat bedekter gevoel. Zelf vind ik het erg vervelend om wanneer het erg warm is toch nog een strak fietsbroekje aan te moeten maar ik weet dat er vrouwen bij zweren en dus staat hij in het lijstje.

De broekjes van Upsa Fashion zijn ongelooflijk fijn, dragen soepel en zijn ademend.

Vevina

Ik had hier dus nog nooit van gehoord maar hoorde mijn vriendin haar moeder hier vorig jaar over. Daarna was ik uiteraard alweer vergeten hoe het heette en huppelde ik weer met mijn schurende dijen door het leven. Totdat het laatst zulk lekker weer was en mijn vriendin dit goedje benoemde. Het heet Vevina en is een waterproof bodycrème die een beschermlaagje op je huid geeft zodat het niet meer kan schuren. Zelf heb ik het dus nog niet geprobeerd dus geen idee wat het daadwerkelijk doet en of het helpt maar naar wat ik hoorde is het een wondermiddel. Cassandra schreef in 2016 een review over Vevina, wellicht hebben jullie daar iets aan.

Siliconen Glijmiddel

Yep hop hop glijmiddel heeft dus meer doelen dan tijdens het netwerken met je partner. Ook deze heb ik nog nooit gebruikt maar volgens internet is helpt siliconen glijmiddel net zo goed en misschien nog wel beter dan Vevina. Ik heb er dus geen ervaring mee maar hé, ik gooi hem met liefde in het lijstje om jullie te helpen. Zo ben ik dan ook weer.

Deo

Op Twitter zag ik een tip van Mara Tegendraads. Zij gebruikt namelijk altijd Rexona 48hrs deo rollers tegen het schuren van de benen. Die deorollers rol je dus logischerwijs op de plekken die anders zouden schuren. Van alle tips vind ik dit de meest praktische en (goedkoopste) optie eerlijk gezegd. Nou gebruik ik het afgelopen jaar weer spray deo dus misschien moet ik toch weer een roller kopen. Laatst was ik namelijk naar Amsterdam voor een Persdag en vervolgens zaten mijn benen vol met nare plekken van schuren. Baalde ik flink van eerlijk gezegd.

Tips tegen schurende bovenbenen

Deze 6 tips zag ik dus voorbij komen op Twitter en hoorde ik in mijn kringen. Maar misschien heb jij nog een gouden tip die hier echt tussen moet staan? Laat het me dan weten in de reacties zodat ik jouw tip ook kan opnemen tussen deze tips.

Liefs Kimberly

6 Tips tegen schurende bovenbenen

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

12 COMMENTS

 • Nicole Orriëns

  Er is ook zo’n speciaal onderbroekje wat je hiervoor kunt dragen. Ik heb het even gegoogled en het heette destijds een ‘julotte’.
  Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Clickbait van OTTOMy Profile

  • Kimberly
   AUTHOR

   Oh dat kende ik niet, ik ga eens kijken!

 • Lisette

  Vevina is heilig hier.. sinds ik t gebruik geen kapotte benen meer!!! Heb ool van die soort holdups ofz gekregen maar dan zonder t panty gedeelte. Maar die heb ik nog niet geprobeerd

  • Kimberly
   AUTHOR

   Oh wat goed zeg! Ik ben benieuwd naar die hold-ups

 • Jessica J.

  Lush heeft er naar het schijnt ook een goed product tegen: Silky Underwear Dusting Powder. 🙂 Zelf heb ik er geen last van omdat ik nooit echt rokjes draag. Ik voel me comfortabeler in shortjes.
  Jessica J. onlangs geplaatst…MSL #100 • Roadburn comedown en levensechte vleesvervanger!My Profile

 • Marieke

  Ook ik zweer bij Vevina, mocht het vorig jaar testen. En ben er nog altijd superblij mee.
  Tip, als je het op de site van Vevina zelf koopt, is het stuk goedkoper dan bij Bol 😉
  Marieke onlangs geplaatst…Sunshine Blogger AwardMy Profile

 • Mieke | mieksmind

  een corrigerend broekje daar ik er soms onder, 2-1= het corrigeert en geen schurende benen

 • Mariëlle

  Fijne tips, ik heb hier ook elke zomer weer last van waardoor ik toch automatisch minder snel voor een rokje of jurkje kies. Soms doe ik een wielerbroekje aan, maar ik vergeet het ook wel eens en dan ja… heb ik er dagen plezier van. Vevina kende ik nog niet. Ga ik eens proberen.
  Mariëlle onlangs geplaatst…Tip: invisibobble het wonderelastiekje voor je haarMy Profile

 • Melanie

  Ik ben voor bijna alles allergisch ik gebruik meestal een beetje babyolie of vaseline.

 • Tamara S

  Fijne tips! Dankjewel dat je die van mij ook hebt gebruikt. ?
  Tamara S onlangs geplaatst…Echte Post is Cool 6 | Gegeven en gekregenMy Profile

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.