5 tips voor het organiseren van de speelkamer en opruimen van speelgoed
Home en interieur Speelgoed Tips

5 Tips voor het organiseren van de speelkamer

Het blijft natuurlijk een vreselijk iets om te doen maar met deze 5 tips voor het organiseren van de speelkamer maak je het jezelf wel makkelijker en maak je de speelkamer een beetje Pinterestwaardig 😉

Het opruimen van speelgoed

Yup, wij hebben hier een speelkamer. De kamer die ooit een andere bestemming had hebben we volgegooid vorig jaar met alles wat we tegenkwamen aan speelgoed. We kregen weer ruimte in de woonkamer en de rest van het huis en Evi had haar eigen plekje. Maar het was wel duidelijk dat we alles er gewoonweg in hadden gezet.

Via Marktplaats kochten we een vakkenkast voor het speelgoed van Evi maar verder waren we nog niet gekomen. Totdat het moment kwam dat het me echt te gortig werd en ik alles ben gaan ordenen. Hoe ik dat gedaan heb en welke 5 tips voor het organiseren van de speelkamer ik voor je heb lees je in deze blog.

1. Verkleedkleding opruimen en organiseren

De verkleedkleding van Evi hing allemaal in haar kast. Hierdoor kon ik na een speeldate haar kledingkast ook steeds weer ordenen en was het overal een zooitje. Ik was er klaar mee en dus ging ik Pinterest af voor de verschillende oplossingen die andere moeders hiervoor hadden bedacht. Ik kwam op een badkamerrek van Ikea. Een badkamerrek van Ikea? Het blijkt een ideale oplossing te zijn! Ik hing er zelf een aantal haakjes van de keukenafdeling van de Ikea aan zodat alle verkleedkleding aan die haakjes opgehangen kan worden. Zo zijn er geen hangers nodig die anders waarschijnlijk toch alleen maar rond zouden slingeren.

2. Speelgoed sorteren doe je zo!

Al dat kleine speelgoed, je wordt er horendol van toch?! Bij Ikea kocht ik grote manden die in de vakkenkast passen van jawel… Ikea. Maar dan heb je dus alsnog een berg spullen die door elkaar in die manden zitten. En daar kwam de MyBox van Leitz®. Deze boxen passen in elkaar, zorgen voor orde in de chaos en door het witte design met roze accenten past het hartstikke goed bij de wensen van Evi.

Door de manden en MyBox® heb ik alles kunnen sorteren voor Evi. Alle My Little Pony’s bij elkaar, alle Barbies bij elkaar en alle Playmobil bij elkaar bijvoorbeeld. Doordat de opbergtray van de Leitz MyBox® makkelijk uit en in de MyBox® te halen is zijn ze makkelijk in gebruik voor Evi en haar vriendjes. De bakken zijn van hoogwaardig BPA vrij kunststof dus zijn makkelijk te reinigen en duurzaam.

3. Creëer een hoog speeloppervlak

Doordat wij de vakkenkast van Ikea op z’n zij hebben gelegd heeft Evi meer speeloppervlak. Hierdoor kan ze op de bovenkant spelen met haar Playmobil en poppenhuis. Zo kan ze dat staand doen, heeft het grotere speelgoed een mooie plek gekregen en hoeven de kinderen niet per se op de grond te spelen. Dit kan alsnog wel maar het is fijn dat ze de mogelijkheid hebben om dat anders te doen.

Vakkenkast Ikea organiseren speelkamer speelgoed

4. Maak foto’s van de inhoud van de manden met speelgoed

Door op de manden en de opbergboxen een foto van de inhoud te plakken maak je het voor de kinderen makkelijker om op te ruimen en te spelen. Zo hoeven ze niet alle manden te bekijken qua inhoud. Ook scheelt dit in werk voor jou en hou je het speelgoed overzichtelijk. Wij moeten dit nog steeds doen maar Evi vind het op school ideaal en ook op Pinterest zag ik het vaak terugkomen.

5. Kijk naar de behoefte van je kind

Bij veel dingen gebruik ik Pinterest echt als inspiratie. Bij ons op de speelkamer heeft Evi (nog) geen kleurtjes maar dit wil ze wel graag. Op Pinterest vind je enorm veel ideeën hoe je bijvoorbeeld kleurtjes kunt organiseren of de tekeningen. Kijk dus naar de behoefte van je kind en waar zij veel mee spelen. Klinkt best logisch eigenlijk toch?! Pas de ruimte aan op de behoefte van je kind(eren) en zorg ervoor dat de ruimte voor hen werkt. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt om speelgoed op te kunnen bergen en maak een plek waar je kind speelgoed kan laten staan. Zo heeft je kind de mogelijkheid om bijvoorbeeld een huis te bouwen van Playmobil of LEGO en daar de volgende dag ook mee te kunnen spelen. Het organiseren van de speelkamer hoeft niet ingewikkeld te zijn, zolang je maar goed je kindje in de gaten houdt en het gemakkelijk maakt voor jullie beide.

Liefs, Kimberly

Liked it? Pin het op Pinterest!

5 tips voor het organiseren van de speelkamer en opruimen speelgoed
Avatar

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

5 COMMENTS

 • Avatar
  elisabeth maria martina

  wat een ideaal kado voor een creabea kleindochter, kan ze al haar spulletjes in kwijt

 • Avatar
  Natasja

  Oh Kimberly, wat zou ik dit graag willen winnen! Isabelle krijgt nu allemaal van dat bij elkaar horende speelgoed en ik wordt er helemaal kriebelig van dat het overal ligt. Daarnaast vind ik het zo zonde als er spulletjes kwijt zouden raken. Ik maak dus graag kans! En ideaal een eigen speelkamer!
  Natasja onlangs geplaatst…Een Roetveegpiet. Wat maakt het uit?My Profile

 • Avatar
  Marieke

  Superhandig!! Ik doe mee 🙂
  Marieke onlangs geplaatst…De I wish…tag – alles over mijn wensen van Johnny Depp tot de Alfa Romeo GiuliettaMy Profile

 • Avatar
  Claudia Diependaal

  Hoj hoi,

  Het lijkt me een handig! Ik doe dan ook heel erg graag mee! Zo opgeruimd. De bakken in de kast van Ikea die jullie hebben neergelegd heb ik nog nooit gezien bij Ikea. Wel de deurtjes en lades. Ik heb op de logeerkamer voor de kleinkinderen de hele grote kast. Deze bakken zouden voor hier ook erg ode aan zijn. Dank je voor de ideeën!

  Groetjes Claudia!

 • Avatar
  Yessica koot leidner

  Hoi hoi ja geweldig ik loot dolgraag mee super handig die opberg bakken voor mijn dochtertje overal ligt van die kleine playmobil en van de week stond ik er zelf op au deed zeer.
  Maar dat zou echt fantastisch zijn

  Ik volg je op Instagram en ook op Facebook als Jessica Jill John leidner en Twitter yessicakoot1

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 − 15 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.