Home en interieur Recente berichten

5 Tips voor een mini metamorfose van je interieur

Je wilt eigenlijk je interieur aanpassen maar hebt geen zin om grote aanpassingen te doen. Gelukkig kun je ook op een makkelijke manier een mini metamorfose van je interieur bereiken waardoor je interieur weer fris en nieuw voelt. Lees mijn 5 tips voor een mini interieur metamorfose in deze blog.

Makkelijke aanpassingen in je interieur met groots effect

Geen zin in grote stappen maar wel in een nieuw en fris interieur? Er zijn genoeg dingen die je kunt doen om je interieur weer als nieuw te ervaren en de rest van je interieur op te halen. Alle dingen zijn binnen een dag – ruim genomen – te realiseren en dan zit jij ’s avonds al vol tevredenheid op de bank te genieten. Ik ben groot voorstander van makkelijke aanpassingen te doen maar dan met groots effect. Omdat ik niet echt een klusser ben en altijd voor gemak ga op dit gebied deel ik met jullie mijn 5 tips voor een mini metamorfose van je interieur.

1. Behang

Met behang creëer je gemakkelijk een heel ander gevoel en uiterlijk van een muur. Tegenwoordig heb je ook fotobehang waarmee je de meest prachtige foto’s op wandformaat in huis haalt. Zo heb je ineens het bos, een winterlandschap of een waterval op je muur. Reis je graag? Dan kun je bijvoorbeeld een wereldkaart op de muur aanbrengen dankzij het fotobehang. Gaat dat je allemaal te ver, dan zijn er ook prachtige patronen op regulier behang verkrijgbaar tegenwoordig. Een stenen muur, een palmbehang of juist een geometrische print geven een hele andere uitstraling aan je muur en daarmee jouw interieur.

Interieur makkelijk veranderen

2. Muur verven

Ben je die ene muur zat achter je tv of bank en wil je niet behangen? Dan kun je uiteraard ook je muur verven. Er zijn tegenwoordig bijzonder veel kleuren te krijgen en te mengen dus de kleur voor jouw interieur zit er altijd tussen. Tegenwoordig zie ik ook vaak dat mensen hun muur tot halverwege verven. Heel leuk want daardoor breng je een kleuraccent in je huis aan maar is het niet gelijk de volledige muur. Het doet me denken aan een hippe versie van de lambrisering. Dus geen houten latten meer tegen je muur om de wanden te breken maar gewoon een kleur die past bij jouw interieur.

3. Canvas & Posters

Met een mooie canvas of grote poster(s) geef je jouw interieur weer een andere look. De poster kun je mooi inlijsten in een grote lijst. Op canvas kun je ook andere dingen laten afdrukken dan die ene foto van de fotoshoot van jouw gezin. Zo vind je vele mooie Wanddecoraties bij Pixers die je allemaal kunt personaliseren. Ideaal want op deze manier maak jij op een makkelijke manier een prachtige eyecatcher   die jouw interieur complimenteert.

Interieur makkelijk veranderen

Interieur makkelijk veranderen

Lees ook: Wereldkaart op canvas

4. Stickers

Tegenwoordig zie je vaak dat men hun interieur opleukt d.m.v.  stickers. Vooral veelgebruikt voor de kinderkamer in het verleden maar inmiddels zie je het steeds vaker in de woonkamer of volwassen slaapkamer. Superleuk want ik zag ook hele leuke stickers voor op de muur bij mijn kantoor. Het mooie is dat ik dan gelijk ook een sticker voor mijn laptop kan bestellen. Past die goed bij de rest van mijn kantoor 😉 Inmiddels gaan de stickers verder dan de teksten die een paar jaar terug heel hip waren en je lange tijd in elke woonwinkel zag liggen.

Er zijn veel abstracte ontwerpen die je op bepaalde plekken op je muur kunt plakken om hen te uit te lichten of op te fleuren. Maar zo kun je bijvoorbeeld ook een grote boomstam als sticker op je muur plakken om de natuur naar binnen te halen. Ook voor je deuren of Ikea-meubels zijn er stickers te koop waarmee je een heel andere uitstraling geeft aan die onderdelen van je interieur.

Interieur makkelijk veranderen

5. Planten

Ik hou zelf enorm van planten. Heerlijk vind ik het om ze om me heen te hebben en met planten kun je jouw interieur compleet maken. Toen wij het keukentje van Evi vanuit de woonkamer naar boven verplaatsten en een grote plant kochten voor op die plek had ik echt het idee in een hele andere woonkamer te zitten een paar dagen. Steeds vaker blijft er een plantje in mijn winkelwagentje staan. Ik vind het echt zo mooi om lekker veel planten in huis te hebben. Kijk goed waar je de planten neer wilt zetten, hoeveel zonlicht ze daar krijgen en hoe hoog ze kunnen worden. Hou er dus rekening mee dat een plantje dat nu leuk op je tv-kast staat straks een stuk groter kan worden en dus misschien ergens anders heen zal moeten.

Op mijn Pinterestbord vind je meer ideeën voor planten en interieur.

 

Dit waren mijn 5 tips voor een makkelijke mini metamorfose van je interieur. Heb jij nog ideeën, drop ze dan vooral hieronder in de reacties. Ik ben benieuwd naar jouw tips.

Dit betreft een samenwerking.

Liefs, Kimberly

Liked it? Pin het op Pinterest

5 tips voor een makkelijke mini metamorfose van je interieur en inrichting

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *