Beauty and Care Recente berichten

5 tips om je haren thuis goed te verven

Nu de kappers voorlopig gesloten zijn i.v.m. de maatregelen rondom het Corona-virus gaan veel vrouwen zelf hun haren verven thuis. Echter zijn er een aantal punten waar je op moet letten voordat je hieraan begint. Daarom hierbij 5 tips om je haren thuis goed te verven.

Zelf je haar verven thuis

Ok, als het goed is zie je weinig mensen op het moment. Maar alsnog zal je vast geen zin hebben in een haarkleur die niet bij jou past. Daarom is het belangrijk om eerst het een en ander duidelijk te hebben voor jezelf en je voorbereidingen te treffen. Ik zet een aantal dingen voor je op een rijtje zodat ook jij een mooie haarkleur hebt na je thuisverf sessie.

1. Wat voor haarkleuring kies je?

Je kunt kiezen uit een permanente haarkleuring, een semi-permanente haarkleuring of een kleurspoeling.

  • Een permanente haarkleuring is een haarkleuring die – zoals de naam al zegt – permanent je haren kleur geeft. Dit is de meest blijvende haarkleuring en je kunt hiermee je haren in veel verschillende tinten verven. Hou er rekening mee dat je voor veel lichter gekleurd haar een blondering of ontkleuring nodig is.
  • Een semi-permanente haarkleuring kleurt je haar van zo’n 6 weken tot á 3 maanden. Je kunt hiermee je haren een aantal tinten donkerder en iets lichter verven. De haarkleur zal gaandeweg vervagen, de hoeveelheid wasbeurten zal hierbij niet uitmaken. Deze semi-permanente haarkleuringen bevatten meestal ook geen ammoniak.
  • De kleurspoeling is een tijdelijke mogelijkheid, je kunt hiermee je eigen kleur wat extra ophalen of een speciale kleur in je haren verven. Na zo’n 6 tot 8 keer wassen zal de kleurspoeling uit je haren zijn gewassen. Is de kleur toch niet helemaal je smaak? Dan was je deze er bijvoorbeeld met Head & Shoulders uit.

2. De juiste haarkleur kiezen

Alles valt en staat met een passende haarkleuring. Er zijn behoorlijk wat verschillende haarkleuringen te koop online en in de winkel. Bij Douglas kun je online haarkleuring kopen. Belangrijk om te onthouden is dat je een kleur kiest die dicht tegen je eigen haarkleur ligt. Het beste is om niet meer dan 1 á 2 tinten donkerder of lichter dan je eigen kleur te verven. Zo heb je een kleur die ook goed bij je huidskleur past. Twijfel je tussen 2 kleuren? Kies dan de lichtste kleur, meestal vallen haarkleuringen donkerder uit.

Heb je grijze haren? Dan is een permanente haarkleuring het beste voor jou i.v.m. de dekking, op de verpakking (of in de omschrijving) zal staan of het product geschikt is voor grijze haren. Laat je ook niet ontmoedigen door de verschillende luxe namen die de verschillende merken hanteren, kijk dan vooral naar de kleurcodes die bij de namen horen. Deze zullen overeenkomen met andere merken, die op hun beurt weer een eigen naam aan deze kleur zullen hebben gegeven.

3. Choose your battles

Sommige klussen zijn echt bestemd voor de professional. Ontkleuren is een lastige klus om te doen, die je haren ook flink kan beschadigen.

Kies bij het haren verven thuis ook niet voor een extreme verandering. Van lichtblond naar bruin bijvoorbeeld of andersom zijn veranderingen die je het beste door de professional kunt laten doen. Bij dit soort veranderingen is de kans zeer aanwezig dat je haren een groene waas krijgen of dat je jouw haren beschadigd.

Geeft de kleurbeurt niet het resultaat dat je graag zou willen? Blijf niet zelf aanrommelen maar kies er dan voor om naar de kapper te gaan (zodra dat weer mogelijk is).

4. Op de juiste manier je haar verven

De meeste mensen beginnen met verven bij de haren die zij als eerste zien. Op deze manier zal de bovenkant donkerder worden dan de onderkant. Het meest natuurlijk ogende resultaat boek je door juist te beginnen met de onderkant van je haren. Maak een scheiding halverwege je achterhoofd, zet de bovenkant vast en begin bij de wortels. Werk dan steeds meer naar boven totdat je alle wortels en uitgroei hebt gehad. Laat dit 15 minuten inwerken en doe dan de rest van je haren in de verf.

5. Je huid beschermen tegen haarverf

Eventueel kun je met vaseline, wat shampoo of een andere vette crème je huid langs de haarlijn insmeren. Dit helpt je om eventuele verf makkelijker van je voorhoofd, nek of bij je oren weg te halen die je morst of spettert.

Zorg er ook voor dat je een oude handdoek of een oud shirt aan hebt bij het haren verven. Verf je haren niet boven vloerbedekking en het meest verstandig is om ook een oude broek aan te trekken. Zo voorkom je dat er spullen worden beschadigd door de haarverf.

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 + 13 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.