tips om het klussen in huis leuk te maken
Home en interieur

5 tips om het klussen in huis leuk te maken

Je kunt uiteraard de klussen in je eigen huis uitbesteden aan een expert maar er zijn genoeg dingen die je zelf zou kunnen doen. Vind je dat een verschrikking? Met deze 5 tips ga jij het klussen in huis zelfs nog leuk vinden!

Doe het zelf klussen in huis

Yup, niet iedereen staat te springen om klussen in huis aan te pakken. Voor je het weet liggen er dusdanig veel klussen op je te wachten dat je door het bos de bomen niet meer ziet. En dat is echt heel erg jammer want je hoeft echt niet per se heel handig te zijn om de dingen in huis gedaan te krijgen. Ook hoef je niet afhankelijk te zijn van klusjesmannen, dat scheelt enorm! Volg de tips in deze blog op en voor je het weet krijg je er nog in zin in ook. En zet alvast een drankje koud in de koelkast, dan heb je iets om naar uit te kijken na het klussen.

1. Het juiste gereedschap voor de klus

Klussen begint met een plan en je bent van succes verzekerd wanneer je het juiste gereedschap hebt voor de klus die je moet doen. Met een basis collectie aan gereedschap kom je al ver. Denk hierbij aan een aantal schroevendraaiers, hamer, nijptang, waterpomptang en een vouwladder. Zo kan je al heel wat klussen in huis met succes voltooien. Een boormachine en schroefmachine zijn fijn om te hebben maar kan je gelukkig ook vaak nog wel lenen. Voor de klussen die groter materiaal nodig hebben zoals een steiger kan jij de materialen kopen of huren.

2. Maak een goed plan

Een slimme meid is op de toekomst voorbereid zei mijn leraar op de middelbare school altijd. Hij had gelijk. Als je aan een project of klus begint is het belangrijk om eerst goed te kijken naar de producten die je nodig hebt en wat je verder moet voorbereiden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat als je gaat schilderen, dat je de radiator dusdanig loskoppelt dat je ook erachter kan schilderen. Het allerbelangrijkste is om te weten wat je moet doen, maak hiervan een stappenplan in je hoofd of zoek deze op wanneer je niet weet wat je precies moet doen.

3. Maak een klus niet te groot

Hou de klussen in huis behapbaar. Wil je de hele woonkamer opnieuw geschilderd hebben en het plafond ook? Dan kan je ervoor kiezen om het allemaal in 1 keer te willen doen en de dag erna met spierpijn in je nek en schouders rond te lopen. Je kan er ook voor kiezen om met meerdere mensen aan de slag te gaan of om iedere dag 2 muren te doen. Zo hou je de klussen behapbaar en dat zorgt ervoor dat de klus niet als een enorme berg voor je opdoemt. Wil je het hele huis opknappen? Bepaal welke kamer als eerste moet en pak die aan, zo ga je kamer voor kamer door het hele huis heen. Deze manier van klussen zal voor een stuk rust en overzicht zorgen.

4. Durf om hulp te vragen

Nou geldt dit voor alles in het leven maar durf een ander om hulp te vragen. Grote dingen in huis ophangen gaat bijvoorbeeld gewoonweg veel gemakkelijker wanneer je iemand anders hebt die je een handje helpt. Maar ook schilderen en andere klussen gaat gewoon een stuk gemakkelijker met wat hulp. En kom je er echt niet uit? Dan zijn er gelukkig werkmannen en klusjesmannen die je met alle liefde voor een vergoeding komen helpen.

5. Wees op de hoogte van gemakkelijke klus trucs

Wist jij dat je met een kurkentrekker gemakkelijk pluggen uit de muur kan halen? Nee? Alsjeblieft dan. Google en je vind vaak gemakkelijke oplossingen voor dit soort dingen. Ook niet alle dingen aan de muur vragen om gaten in de muur. Je kan niet al te zware dingen ophangen met speciale kleefbare spijkers. Dat scheelt jou een hoop gedoe en het scheelt je dus ook nog eens gaten in je muur.

Liefs, Kimberly
Avatar

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»