5 simpele manieren om reclame te maken als ondernemer
Ondernemen

5 simpele manieren voor reclame als ondernemer

Als ondernemer wil je graag gezien worden door potentiële klanten. Sterker nog, je wilt gezien worden door jouw toekomstige klanten. In reclame gaat veel tijd zitten en vaak ook geld. Maar met deze 5 simpele manieren voor reclame waar je misschien helemaal nog niet aan hebt gedacht pluk jij de vruchten van je investering.

Reclame maken voor je bedrijf

Zichtbaarheid is een kernpijler voor de ondernemer in deze online tijden. Veel dingen gebeuren online en ook de concurrentie bevind zich online. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om jezelf te onderscheiden van de concurrentie maar vergeet vooral ook niet om reclame te maken offline! Ik deel 5 tips met je om reclame te maken voor je bedrijf als ondernemer.

1. Belettering op je auto

Eén van de eerste dingen die ik deed toen ik zelf startte met mijn bedrijf was de belettering op mijn auto. Met een kleine investering zorgde deze autobelettering ervoor dat mijn buren, ouders van school en mensen in de buurt wisten wat ik doe. Zij raadden mijn bedrijf aan bij anderen en volgden mijn social media. Met deze ene handeling zorgde ik voor een kleine olievlek die steeds groter werd rondom mijn bedrijf. Sterker nog, meerdere keren werd er naar mijn aanbod gevraagd terwijl ik met mijn auto ergens was. Deze investering is afhankelijk van de grootte van je auto en je wensen maar je haalt deze relatief kleine investering er dus zeker uit.

2. Buitenreclame voor jouw bedrijf

Door een bord met reclame bij jouw kantoor te zetten vergroot je ook de zichtbaarheid van je bedrijf, daarnaast zorgt het ervoor dat bezoek je bedrijf makkelijker zal vinden. Heb je een kantoorruimte? Dan kan een spandoek met spandoekframe een goede oplossing voor je zijn. Ook deze spandoeken zijn in verschillende groottes en uitvoeringen te koop zodat er vast altijd wel eentje bij zit die ideaal voor jou is.

3. Reclame maken op Facebook of Instagram

Reclame is zichtbaarheid. Jouw social media zijn ideaal om jouw zichtbaarheid als ondernemer en bedrijf te vergroten. Verdiep je in de cijfers en ontdek welke content goed bij jouw volgers passen. Jezelf laten zien op jouw social media is de ideale manier om je te onderscheiden van andere, soortgelijke, bedrijven of ondernemers. Facebook en Instagram lenen zich ook goed voor het reclame maken voor jouw onderneming. De juiste post gericht op de juiste doelgroep kan jou veel opleveren. Vind je social media maar vermoeiend of begrijp je er weinig van? Dan kan het lonen om een Social Media VA in te huren die de social media voor jouw bedrijf gaat onderhouden.

4. Schrijf blogs over jouw bedrijf

Wil je dat jouw website gevonden gaat worden via Google? Zorg dan voor content (inhoud) waarop jouw site gevonden kan worden. Verdiep je in SEO en teksten schrijven, of huur daar een ander voor in. Doordat jouw bedrijf meer gevonden zal worden, aangezien er meer is om op gevonden te worden, zal jij ook meer klanten binnen gaan krijgen. Hou voor ogen dat SEO teksten voor Google schrijven een beroep is, dat goed laten uitvoeren is een uitgave waar je echt de vruchten van gaat plukken.

Lees ook: Misverstanden rondom bloggen

5. Pinterest inzetten voor jouw onderneming

Van alle social media is Pinterest een beetje een ondergeschoven beestje. Dit enorme platform is ideaal voor creatieve ondernemers, bedrijven die zich richten op interieur, recepten en ga zo maar door. Door jouw aanbod en jouw blogs te pinnen d.m.v. afbeeldingen op Pinterest vergroot je jouw zichtbaarheid enorm! Ook op Pinterest kun je tegenwoordig pins (afbeeldingen) betaald extra laten weergeven. Heb je dus een mooi nieuw product dat goed past bij de doelgroep van Pinterest? Dan kan het je zeker veel opleveren als je deze een extra boost geeft door een pin extra te laten weergeven.

De kosten voor reclame maken

De hoogte van de kosten die jij gaat hebben aan reclame maken zijn afhankelijk van je eigen wensen en mogelijkheden. Door online reclame te maken kun je al veel doen maar vergeet niet de mogelijkheden die bijvoorbeeld papieren folders en autobelettering kunnen hebben.

Liefs, Kimberly
Avatar

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 − 13 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.