5 manieren om te besparen op je zorgverzekering
Recente berichten Tips

5 manieren om te besparen op je zorgverzekering

De kosten van je zorgverzekering lopen op en tot 1 januari 2020 kun je nog overstappen van zorgverzekeraar. Veel mensen switchen van verzekeraar ieder jaar en besparen onder andere op deze manier geld. Van de besparingen zou je zelfs een vakantie kunnen bekostigen! Met deze 5 manieren om te besparen op je zorgverzekering houdt jij ook meer geld over na het betalen van je zorgpremie.

Tips om te besparen op je zorgkosten

Het leven kost geld, dat mag duidelijk zijn. Er zijn meerdere dingen waar je op kunt besparen maandelijks en de besparing op de premies voor de zorgverzekeringen kunnen behoorlijk oplopen ! Zo hou je meer geld over voor de dagelijkse kosten, leuke dingen, uitjes of een vakantie. Pas deze 5 tips om te besparen op je zorgverzekering toe en dan houdt ook jij meer geld over.

Je zorgverzekering vergelijken

Laten we beginnen met het eerste punt om te besparen op je zorgverzekering. De premies lopen nogal uiteen tussen de verschillende zorgverzekeraars en je zorgverzekering vergelijken kan behoorlijk lonend zijn. Je doet dit gemakkelijk via de online zorgvergelijkers. Zo kun je ook aangeven welke punten echt noodzakelijk zijn voor jou en zie je in 1 overzicht wat er voor jou mogelijk is.

Bepaal wat echt nodig is

Betalen voor een beugel terwijl je kind die de komende jaren nog niet nodig heeft is zonde van je geld. Houd de voorwaarden van je aanvullende zorgverzekering in de gaten en bespaar op je extra kosten. Zo ook met je brilverzekering, betaal je maandelijks een extra bedrag aan je zorgverzekeraar waarbij je aan bepaalde voorwaarden bent gebonden of leg je liever zelf steeds een bedrag opzij zodat je volledige keuzevrijheid hebt? Bepaal wat echt nodig is voor jouw zorgverzekering om te kunnen besparen.

Aanpassen van eigen risico

Heb jij weinig zorg nodig en wil je graag een lagere zorgpremie? Dan kan het lonen om de eigen risico te verhogen. Zo betaal je maandelijks minder en betaal je meer wanneer je daadwerkelijk zorg nodig hebt.

Pas op met dubbel verzekeren

Het zou zomaar kunnen dat het een en ander al wordt vergoed door jouw basiszorgverzekering. Een aanvullende zorgverzekering is dan overbodig en bespaart je al snel veel geld.

Tip: Besparen op je autoverzekering

Let op met het gezamenlijk verzekeren met je partner

Veel gezinnen sluiten een verzekering bij dezelfde zorgverzekeraar af. In het verleden kreeg je als gezin vaak korting bij het afsluiten van een gezinspolis. Echter is dat tegenwoordig niet persé beter voor je rekening en kan het wijs zijn om te kijken naar aparte verzekeringen. Immers hebben jullie beide een andere behoefte met betrekking tot jullie zorgverzekering. Op deze manier kun je optimaal besparen op je zorgpremie.

Ieder jaar stijgt de zorgverzekering

Sinds de invoering van de zorgverzekeringswet in 2006 zijn de kosten voor de zorgverzekeringen steeds verder opgelopen. Sterker nog, sinds 1990 zijn de kosten opgelopen met 50%. Het komende jaar zullen de kosten omhoog gaan onder andere door salarisverhogingen voor zorgpersoneel. Bron: AD 23-12

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

2 COMMENTS

  • Ingrid

    Ik denk dat je eigen risico aanpassen bedoeld.
    Eigen bijdrage is iets anders en dat betaal je bij sommige behandelingen of medicijnen of iets dergelijks.

    • Kimberly
      AUTHOR

      Je hebt gelijk, ik heb het aangepast. Dank je wel!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 + twintig =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.