5 leuke manieren op buiten actief te zijn met je kind
Kinderen Lifestyle

5 leuke manieren om buiten actief te zijn met je kind

Sportclubs dicht, sportscholen dicht en toch wil je actief buiten zijn? Combineer het actief buiten zijn door activiteiten te doen samen met je kind! Zo hou jij je conditie op peil en hebben jullie een leuke tijd samen.

Spelend sporten met je kind

Ook onze kinderen zitten tegenwoordig geregeld achter een computerscherm, spelen op een telefoon of tablet en kijken televisie. Niet zo gek als je kijkt naar alle mogelijkheden die er voor hen zijn! Samen erop uit in de buitenlucht is goed voor je kind maar zeker ook voor jou. Met deze 5 leuke manieren hebben jij en je kind een fijne middag.

1. Op skeelers de wereld verkennen

Wandelen is uiteraard erg leuk maar je kunt ook erop gaan met skeelers! Als je googlet op skeelers kind en rolschaatsen kind kom je heel veel resultaten tegen. Hoe kies je de juiste maat voor jouw kind? Er zijn ook speciale modellen voor kinderen die met de voeten van je kinderen mee kunnen groeien zodat zij er langer dan 1 seizoen mee doen. Kies voor een maat die overeenkomt met de schoenmaat van je kind. Iets groter kan ook, dan kun je eventueel dikke sokken bij je kind aantrekken of een inlegzool in de skeelers/ rolschaatsen doen. Skeeleren is zeer goed voor je beenspieren en je ziet de wereld anders dan dat je hem ziet wanneer je gaat wandelen. Voor jezelf en je kind is het wel belangrijk dat je ook bescherming aanschaft en gebruikt, je kunt je tijdens het skeeleren lelijk bezeren.

Wat is het verschil tussen skeelers en rolschaatsen?

Skeelers hebben wieltjes die in 1 lijn zijn geplaatst zoals bij een schaats. Skeelers zijn wendbaarder en vooral voor de langere afstanden. Rolschaatsen hebben 2 x 2 wielen en zijn wat makkelijker voor het evenwicht. Rolschaatsen zijn niet zo goed geschikt voor lange afstanden en meer voor rollerdisco e.d.

2. Ga samen met je kind fietsen

Fietsen is in de lente en zomer heerlijk! Je wordt niet van je fiets afgeblazen en over het algemeen is het redelijk droog. Fietsen is goed voor je evenwicht en je kind kan de beenspieren trainen. Je legt gemakkelijk een grotere afstand af en fietsen is hartstikke goed voor je conditie. Fietsen is ook goed om je kind de verkeersregels te leren en om hem of haar verkeersveilig te maken.

Fietsen met je kind

3. Steppen met je kind

Ga zelf fietsen, wandelen of skeeleren en laat je kind op de step met je meegaan. Sterker nog, er zijn ook steps voor volwassenen te koop! De step is heerlijk om te omgeving te ontdekken en vooral samen met je kind. Wissel wel je afzetbeen geregeld als je gaat steppen anders zal de spierpijn in je afzetbeen aanzienlijk hoger zijn dan in je andere been.

4. Buiten zwemmen

Uiteraard kun je een zwembad in je tuin opzetten maar je kunt ook met je kind naar een meertje of naar het strand. Zo heb je zelf ook meer ruimte om te zwemmen dan in je badje in de tuin. Combineer het met spelen in het zand voor je kindje en maak er een heerlijke dag(deel) van samen!

5. Samen met je kind hardlopen?

Ja natuurlijk kun je ook als je gaat hardlopen je kind meenemen. Ga samen hardlopen en werk samen aan je conditie. Ontdek tijdens de pauzes de wereld samen en kies samen een route uit om te gaan hardlopen. Zorg er wel voor dat je goede hardloopschoenen hebt zodat je steun hebt bij je voeten en gewrichten. Zo loop je minder kans op blessures.

Geen idee welke routes je moet ontdekken?

Combineer de buitenactiviteiten met iets leuks voor je kind. Zo zijn er verschillende speurtochten, kunnen jullie op zoek gaan naar Pokémons en zijn er andere spellen waarbij je buiten op zoek gaat naar figuren die bij het spel horen. Maar je kunt bijvoorbeeld ook samen aan geocaching gaan doen. Dit is een wereldwijde schattenzoektocht waarbij je dankzij gps punten bij de opdrachten komt. Dankzij je telefoon met GPS of een speciaal apparaatje kun je deze GPS punten opzoeken en doorgaan naar de volgende punten, zodat je een toffe speurtocht in je eigen omgeving hebt. Er zijn gratis routes en betaalde routes. Hartstikke leuk om dus samen met je kind te doen zodat jullie buiten zijn en een doel hebben.

Geocaching
Geocaching punt
Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

2 COMMENTS

 • Merel | De Mamagids

  Ja geocaching kwam ik laatst ineens tegen. Lijkt me oprecht heel leuk om eens te gaan doen, misschien komende zomervakantie.

  • Kimberly
   AUTHOR

   Lijkt mij dus ook echt heel leuk, en zo heb je toch met elkaar een missie. Maakt het net even anders dan alleen een rondje naar buiten.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *