5 boekentips voor temperamentvolle kinderen
Opvoeding Recente berichten Tips

5 Boekentips voor temperamentvolle kinderen

Dat het ouderschap een lastige taak is weten alle ouders wel. Als je kind dan daarbij ook temperamentvol is kun je er helemaal je handen aan vol hebben. Later als ze groot zijn hebben je kinderen er een groot voordeel van dat zij vol temperament zijn. Maar in de tussentijd kunnen deze 5 boekentips voor temperamentvolle kinderen je helpen.

Temperamentvolle kinderen?

Is jouw kind koppiger dan andere kinderen, raakt hij van slag van dingen waar je het echt niet van verwacht en lijkt jouw kind opvliegender dan andere kinderen? Dan kun je ervan uitgaan dat jouw kind een temperamentvol kind is. Dat kan een behoorlijk pittige uitdaging als ouder zijn en wat ondersteuning kan dan heel prettig zijn. Door tips, erkenning en mindset veranderingen kun je met een nieuwe boost dat temperament van je kinderen weer aan. Deze 5 boekentips voor temperamentvolle kinderen helpen jou om met hernieuwde moed dat ouderschap aan te gaan.

1. Eva Bronsveld – Temperamentvolle Kinderen

Eva Bronsveld is zelf moeder van 3 kinderen, komt uit het onderwijs en heeft zich gespecialiseerd d.m.v. opleidingen in temperamentvolle kinderen. Zij schrijft columns, geeft coaching, workshops en schrijft boeken. Het boek temperamentvolle kinderen staat vol tips, herkenbare situaties en zorgt ervoor dat je weet dat je als ouder niet de enige bent die struggles heeft. Het boek helpt je om de voordelen van een temperamentvol kind steeds meer te zien en te kunnen benutten. Zo verandert het kind niet zo zeer maar wel de ouder.

2. Omdenken – Lastige kinderen? Heb jij even geluk

Omdenken kennen de meesten van de teksten die via social media worden verspreid. Maar naast omdenken op het gebied van communicatie en in je eigen mindset is er meer. Ook het hebben van “lastige kinderen ” kun je omdenken. Het boek “Lastige Kinderen? Heb jij even geluk ” geeft een opzetje om te stoppen met opvoeden. De theorie en praktijk die Berthold Gunster gebruikt in zijn boek helpen je als ouder een spiegel voor te houden. Omdenken heeft ook een hele leuke theatertour met de show Lastige kinderen. Een show die echt op mijn lijstje staat om te bezoeken.

Het boek How2talk2kids werd me aangeraden door Omdenken. Het boek ondersteunt je in de communicatie met jouw kind te verbeteren om frustratie bij beide te voorkomen. Zo blijft de band met jouw kind goed en zal zich zelfs verdiepen.

3. Esther Bergsma – Hoogsensitieve kinderen

Esther Bergsma onderzocht kenmerken, gedrag en onderlinge verbanden bij meer dan zevenhonderd hoogsensitieve kinderen. Helder en overzichtelijk beschrijft ze waar ouders van hoogsensitieve kinderen zoal mee te maken krijgen en welke interne processen bij het kind daaraan ten grondslag liggen. Waarom reageren ze zo? Hoe ontstaan die woedeaanvallen en waarom is er die onophoudelijke vraag om aandacht?

Drs. Esther Bergsma is geregistreerd expert hoogsensitiviteit en geeft zeer bruikbare tips in dit boek over hoogsensitieve kinderen. Hoe kun je begrenzen zonder drama’s, hoe kun je de zelfwaarde van je kindje helpen te vergroten en hoe kun jij je kindje ondersteunen in het omgaan met de buitenwereld?

4. Het hooggevoelige kind met een sterke wil – Janneke van Olphen

In 30% van de gevoelige kinderen blijkt dat zij niet zo teruggetrokken, rustig en bedaard zijn maar dat zij hun hooggevoeligheid combineren met een ijzersterke wil. Dat leidt tot een pittige combinatie die nogal vurig kan uitbarsten en zorgt voor wanhoop bij de ouders. Dit bruikbare boek Janne van Olphen (psycholoog en specialist hooggevoeligheid) met tips en adviezen om te kunnen omgaan met deze pittige combinatie.

Janneke van Olphen schreef ook mee aan het boekje “Draakje Vurig” om voor te lezen voor kinderen. Dit boekje helpt door de verschillende kleuren in emoties om meer inzicht te krijgen in wat er gebeurt en wat zij ervaren in hun emoties. Leuk om voor te lezen en om samen inzicht te krijgen in je kindje.

5. De gids over hooggevoelige kids- 80 praktische opvoedtips

Dit boekje ( 96 bladzijdes) is niet ingewikkeld en geeft praktische tips aan de ouders van hooggevoelige kinderen met de belangrijke boodschap: Je kind is goed zoals het is. Hoe voorkom je overprikkeling en hoe kun jij je kindje ondersteunen in de voorbereiding op een feestje? Dit boekje helpt door de bondige uitleg en duidelijke tips.

Hopelijk helpen deze 5 boekentips voor temperamentvolle kinderen je verder. Mocht je een tips hebben die ook in deze lijst hoort, reageer hier dan onder in de comments.
Liefs, Kimberly
5 boekentips voor temperamentvolle en hooggevoelige kinderen

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien − 8 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.