4 cadeautjes regel voor Sinterklaas
Kinderen Moederschap Moms

4 cadeautjes regel voor Sinterklaas?

Heeft jouw kind al (ontzettend) veel speelgoed en wil je daarom de rem erop zetten? De 4 cadeautjes regel is een fijne oplossing voor jouw kindje en voor jou. Het helpt je ook nog eens te besparen in die dure decembermaand. Ik leg je uit wat het is en hoe je het kunt aanpakken.

Mijn kind krijgt veel cadeaus

Als ik alles zou kopen dat mijn kind wil hebben, dan zou ik er een tweede huis bij moeten hebben. Aangezien zij in december is geboren valt zij met haar neus in de boter in de decembermaand met alle december cadeaus. Maar juist omdat ik vind dat zij al veel speelgoed heeft gaan we dit jaar de 4 cadeautjes regel voor Sinterklaas toepassen. Mijn kind krijgt namelijk teveel cadeaus!

Toen ik op zoek was naar tips om geld te besparen met de feestdagen kwam ik deze regel tegen bij Merel en ik vind hem geweldig! Voor ons vind ik dit een fijne oplossing want op deze manier voorkom je ook een overkill aan cadeaus.

Wat is de 4 cadeautjes regel?

Bij de 4 cadeautjes regel hou je de volgende standaard aan:

” Something to wear, something they want, something they need, something to read. “

Dit houdt dus in dat je 4 cadeaus geeft aan je kind met Sinterklaas (of kerst) die allen onder de cadeau regels vallen. Je geeft je kind een cadeau dat hij/ zij aan kan trekken, een cadeau dat je kindje graag wil hebben, een cadeautje dat je kindje nodig heeft en iets om te lezen. Met de 4 cadeautjes regel heb je kinderen die genieten van de spullen die zij krijgen i.p.v. dat zij overdonderd zijn door de hoeveelheid speelgoed.

Aan wat voor cadeautjes voor de Sinterklaas kun je dan denken?

Qua cadeaus die passen binnen de 4 cadeautjes regel kun je denken aan een trui met hun favoriete tekenfilmfiguur, een abonnement op je kind’s favoriete tijdschrift, speelgoed en nieuwe sloffen.

Er zijn legio mogelijkheden aan cadeaus om te geven. Merel van Lotuswritings geeft een aantal hele duidelijke voorbeelden van cadeautjes die passen de 4 cadeautjes regel.

Tip: Het leukste speelgoed voor meisjes dit jaar

Hoeveel cadeautjes voor Sinterklaas?

De hoeveelheid cadeautjes die kinderen krijgen met Sinterklaas zijn vaak wel buitensporig. Iedereen wil graag wat geven en voor je het weet heeft jouw kind zeker 10 cadeaus. Het kan dan lonen om met iedereen afspraken te maken en i.p.v. diverse kleine cadeaus kun je samen een groter cadeau geven. Dat scheelt opa en oma ook nog eens om van alles uit te zoeken.

Het jezelf makkelijk maken

De decembermaand is al druk genoeg en er is van alles te regelen. Door de 4 cadeautjes regel aan te houden zorg je ook voor minder druk op de ketel. Met de familie kun je ook afspreken wie wat koopt voor de kindjes. Zo zijn de taken verdeeld en scheelt het iedereen aan tijd en energie. Daarnaast zorgt het ook voor een budget Sinterklaas omdat je de kosten beter in de gaten kunt houden.

Schoencadeautjes met Sinterklaas

Schoencadeautjes tellen uiteraard niet mee met de 4 cadeautjes regel. Wel is het wijsheid om ook met de schoencadeaus niet je kind te overladen met allerlei speelgoed, dat is gewoonweg niet nodig. Kijk naar dingen die je kind nodig heeft en ook een handje pepernoten zorgt al voor een blij kind.

Tip: Schoen zetten voor de Sint

Liefs, Kimberly
Wat is de 4 cadeautjes regel voor Sinterklaas

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *