3 maanden zzp nieuwe ontwikkelingen
Ondernemen Recente berichten

3 Maanden ZZP’er | Nieuwe ontwikkelingen

Ik ben alweer 3 maanden ZZP’er en eerlijk gezegd vind ik dat wel bijzonder. Ik vroeg jullie of jullie elke maand een update wilden van mijn ZZP avontuur en het antwoord daarop was uit volle borst JA! En daarom voor jullie vandaag de update.

3 maanden ZZP’er

Jeetje wat gaat de tijd hard eigenlijk als je het zo bijhoudt. Ik vind het werk dat ik nu doe ontzettend leuk en merk dat ik het daardoor niet erg vind om geregeld toch nog even de laptop te pakken. Nog even dat ene dingetje regelen of toch nog even dat andere dingetje aanpassen. Maar of alles nou zo ZZP holladijee is?

Eerder kon je al lezen hoe ik startte als ZZP’er en hoe de eerste 2 maanden als ZZP’er gingen.

De blog en opdrachten?

Ik ben elke maand zo ontzettend verbaasd dat de site zo aan het groeien is. Waar ik in het begin eigenlijk gewoon voor mezelf schreef en bekenden, is de site nu aan het toenemen aan bezoekers! De aantallen zijn sinds januari verdrievoudigd! Zo ontzettend tof vind ik het om te merken dat mijn schrijven – wat ik zo leuk vind om te doen- jullie ook trekt. En natuurlijk zitten er uitschieters tussen maar zitten er ook artikelen tussen die jullie niet zo boeit. Zo had ik afgelopen maand een artikel over de Jouwbox en dat was veruit het slechtst gelezen artikel van de hele maand.

Maar er waren ook uitschieters de andere kant op zoals het verhaal van Amber over haar zwangerschapsverlies, vonden jullie mijn blog met bekentenissen erg leuk en uiteraard ook de winacties. Ik vind het heel fijn dat ik nu met Beebs and Moms een platform kan gaan bieden aan vrouwen die een zwangerschapsverlies hebben meegemaakt. Het kan zo ontzettend vereenzamen. Hoe fijn is het dan om te merken dat je niet alleen staat in je verdriet?

Opdrachten en samenwerkingen

Doordat ik vaker publiceer, jullie vaker op Beebs and Moms komen kijken en omdat ik steeds beter scoor bij Google krijg ik vaker opdrachten. Ik word er voor benaderd of ik reageer op bemiddelingsplatforms. Voor mij fijn zodat ik wak vaker iets lekkers op mijn brood kan smeren en voor jullie fijn omdat het ook artikelen worden die ik misschien niet direct zou schrijven. Ook kunnen opdrachten bestaan uit een link plaatsen in een artikel. Wederom niet iets waar jullie “last” van hebben maar wat mij helpt.

Met Lincherie in Heemstede ben ik een supertoffe samenwerking aangegaan. Daar gaan jullie nog meer over lezen maar nu geef ik met een winactie al € 50,00 shoptegoed weg! Hoe gaaf is dat?!

Uitjes voor de site

Inmiddels heb ik Beebs and Moms bij meerdere PR-bureaus ingeschreven. Zo blijf ik op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen maar kan ik zo af en toe ook naar een première. Voor Merel ging ik afgelopen maand met het gezin naar Hellendoorn en dat was een gouden dag. Doordat ik met Evi een heerlijke moeder en dochterdate had voor Moederdag kon ik een klasgenootje van Evi met haar moeder naar de première van Pipo en de piratenprinses sturen. Evi en ik gingen naar Ecomare op Texel! Wat een fijne uitjes allemaal toch?!

Coaching en alles daaromheen

De afgelopen maand heb ik de belettering op mijn auto laten zetten. Ik ben er zo ontzettend blij mee! Ik hoop hiermee veel vrouwen te bereiken zodat zij weten dat zij hun verdriet om hun zwangerschapsverlies niet alleen hoeven door te gaan. Met de coaching die ik bied kan ik hen daarbij helpen. Met de serie Mijn Zwangerschapsverlies hoop ik dat ook te kunnen bereiken.

Het is opbouwen met de coaching. Ondanks dat ik het graag sneller zou zien is een pas op de plaats soms wel goed. Ik ga in ieder geval sparren met een hele leuke dame en hoop daar ook weer wat wijzer uit te worden. Nu weet ik namelijk nog niet helemaal de koers die ik wil varen en dat is juist zo essentieel.

Belastingopgaaf

Thank God voor een fijn administratieprogramma want ik moest dus ook voor het eerst mijn kwartaalopgaaf doen. Er waren nog geen bergen aan inkomsten op te geven maar wel kon ik alvast wat uitgaven opgeven. Dat was fijn want zo krijg ik – als het goed is – wat BTW terug. En ik moet eerlijk zeggen om wat terug te krijgen. Het kost allemaal immers al genoeg.

Zo ben ik behoorlijk meer gaan werken dan ik ooit deed, ben ik soms tot laat in de avond nog bezig maar heb ik ook de vrijheid om mijn eigen regels te bepalen. Een dagje zwaar verrot betekent de volgende dag wat harder werken, zeker nu er zoveel dingen nog te doen zijn. Het is niet anders maar ik bepaal wat ik wanneer wil doen en dat is fijn. Ik kon veel met Evi doen in de vakantie en was niet afhankelijk van opvang. Wel moest ik geregeld in de avond e.e.a. doen zoals Social Media, nog even een blog afmaken of nog even kijken of er een opdracht voor me tussen zat. Samen met Evi ben ik naar Lincherie geweest. Fijn dat ze meekon ook.

AVG op de website

Misschien is het je opgevallen dat er tegenwoordig een kopje Privacy op veel sites staat? Vanaf 25 Mei 2018 is iedere site die gegevens verwerkt namelijk verplicht om aan te geven wat zij met jouw gegevens doen. Maar ook met welke partijen ze dat doen of verwerken. En ik kan je zeggen dat het fijn is om te weten wat andere partijen met jouw gegevens doen. Het is alleen een megarotklus om het voor elkaar te krijgen op de site. Ook op Beebs and Moms is hij nog niet helemaal klaar, wel heb ik hem al gepubliceerd omdat ik wil laten zien dat ik er wel mee bezig ben. De AVG moet ik dus voor 2 sites maken, aanpassen, op de site plaatsen, cookies aanpassen etc etc. En dat allemaal voor 25 Mei. Het is een ding waar ik ruim op tijd mee begon maar wat ik steeds voor me heb uitgeschoven. Nu moet ik er echt aan gaan beginnen.

Update

Tot zover mijn update over mijn 3 maanden ZZP’er. Zijn er nog meer dingen die je wil weten? Roep ze dan vooral in de comments.

En ik ben benieuwd, ben jij ZZP’er?

3 maanden zzp nieuwe ontwikkelingen

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

7 COMMENTS

 • Nicole Orriëns

  Ja, ik werk als zzp-er vanuit huis als fulltime blogger. Ik vind het ideaal!
  Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Apart slapen: een taboe? Of is apart slapen oké?My Profile

  • Kimberly
   AUTHOR

   Heerlijk, ik hoop dat het bij mij ook nog verder oppakt. Zeker in combinatie met Lief Gedragen. Zou jammer zijn als ik wat van mijn eigen vrijheid zou op moeten geven.

 • Vreselijk dat gedoe regelen omtrent de AVG, Ik heb inmiddels een verklaring online staan, SSL certificaat en cookies op mijn pagina.
  Mieke | mieksmind onlangs geplaatst…Pink Gellac Starterset LED Lamp ReviewMy Profile

 • alexa

  wat goed om te lezen dat het zo goed gaat en heel erg mooi die belettering op de auto! Hopelijk blijf je zo groeien, is je gegund.

  alexa onlangs geplaatst…De mooiste plekken in ZakynthosMy Profile

 • Wat gaaf dat het allemaal al zo goed gaat. Zeker met al het werk en de tijd die je erin stopt. Het is je in ieder geval ontzettend gegund. Mag ik vragen welk boekhoudprogramma je gebruikt? Ik ben namelijk een beetje aan het oriënteren of ik het straks zelf wil gaan bijhouden of het wil laten doen.

  • Kimberly
   AUTHOR

   Uiteraard mag jij dat! Jortt gebruik ik. Staat in de vorige update maar ik zie dat ik vergeten ben te linken naar de voorgaande blogs over het zzp’er zijn ?

 • Eva

  Wat leuk om je enthousiastme te lezen! Echt, het straalt er van af! Ik ben geen zzp-er, maar dat is wel iets wat ik graag zou willen. Maybe some day 🙂

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × twee =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.