Films Halloween voor kinderen - kinder Halloween films tips
Kinderen

22 x Halloween films voor kinderen

Wil jij met je kinderen Halloween vieren en er een leuke avond van maken? Ik heb 22 Halloween films voor je die geschikt zijn voor kinderen zodat jullie samen Halloween kunnen vieren maar zal je kindje ook nog gerust gaan slapen. En laten we eerlijk zijn, dat vinden alle ouders prettig!

Wanneer is het Halloween?

Ieder jaar op 31 oktober is het Halloween, de avond voor Allerheiligen ( die op 1 november is ). Het oorspronkelijk Keltische feest dat volgens hun kalender Oudejaarsavond was neemt de laatste jaren aan populariteit toe in de rest van de wereld. Zo ook in Nederland, steeds vaker ligt er leuke versiering voor Halloween in de winkel. Ideaal dus om samen met je kind Halloween te gaan vieren, op een niet al te enge manier. Kleed je samen om in een kostuum, versier de woonkamer, zet “enge” hapjes en snoepjes neer en geniet samen van een Halloween film voor kinderen.

Enge films voor kinderen

De meeste films uit deze lijst zijn terug te kijken via Netflix of Disney+. En uiteraard kan je ook van deze Halloween films genieten met je kinderen als het geen Halloween is maar wel een spannende film met je kinderen wil gaan kijken.

1. Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit

Deze film van Wallace & Gromit bevat kindvriendelijke horror, grappen en kijkt gemakkelijk weg. Uitvinder Wallace en zijn hond Gromit gaan de strijd aan tegen een monsterlijk konijn

2. Corpse Bride

Deze fantastische film van Tim Burton met de stemmen van Johnny Depp en Helena Bonham Carter neemt je mee in het verhaal van Victor. Victor zou trouwen met Victoria maar wordt tijdens het oefenen van zijn geloftes door de Corpse Bride meegenomen naar de ondergrondse wereld waar de doden zwerven. Victor moet proberen weer bovenlands te komen naar zijn Victoria.

3. Kippenvel / Goosebumps

Als kind keek ik graag naar de Kippenvel serie op tv en las graag de boeken. Tegenwoordig zijn er een aantal films van Kippenvel te zien.
Zach gaat verhuizen naar een andere woonplaats. Als in de avond Zach en een nieuwe vriend in de woning van de geheimzinnige buurman binnengaan, zien ze een boekenkast vol manuscripten van Goosebumps met allemaal een slot. Zodra er een boek openvalt komen de letters tot leven en komt er een monster uit het boek!

4. Scooby-Doo

Al jaren is Scooby- Doo hartstikke populair, keek ik zelf als kind naar de getekende tekenfilmseries, inmiddels zijn er geanimeerde tekenfilmseries maar ook meerdere real life films! Scooby-Doo en zijn vrienden worden altijd om hulp gevraagd of ze gaan bij een vriend langs waar problemen blijken te zijn. Met elkaar gaan ze op monsterjacht en vangen uiteindelijk de schurk. Vooral Scooby en Shaggy staan voor veel humor garant en de series en films kijken fijn weg.

5. Daphne & Velma

De vrouwen van Mystery, Inc. raken bevriend en lossen samen misdrijven op hun middelbare school op, waar een griezelige kracht tieners transformeert in zombies.

6. Hotel Transsylvanië

Inmiddels zijn er meerdere films en is er een tekenfilmserie van Hotel Transsylvanië. De serie en films volgen Mavis die de dochter van Dracula is. Dracula runt een hotel dat speciaal voor monsters en bovennatuurlijke wezens is omdat ook zij moeten kunnen ontspannen en veiligheid zoeken van de mensen die op hen jagen. De films kun je ook gemakkelijk afzonderlijk van elkaar kijken.

7. Ghost Patrol

Twee kinderen en hun hond zijn de Ghost Patrol van hun stad en ontvangen een telefoontje over een oud landgoed. Al gauw blijkt dat het onderzoek hun eerste echte spookhuis betreft terwijl ze nog nooit een spook in het echt hebben gezien.

8. Annabelle Hooper and the Ghosts of Nantucket

Tijdens een vakantie op het pittoreske Nantucket krijgt een jonge mysterieschrijfster het aan de stok met twee dieven wanneer ze een ​​spookachtig mysterie wil oplossen.

9. Sleepy Hollow

Een film voor de oudere kinderen of hele stoere jonge tieners want Sleepy Hollow is vanaf 16 jaar. Rechercheur Ichabod Crane uit New York wordt naar Sleepy Hollow gestuurd om een reeks mysterieuze sterfgevallen te onderzoeken waarbij de slachtoffers zijn onthoofd.

10. Hubie Halloween

Hubie is niet de populairste man in Salem, Massachusetts, maar als Halloween echt griezelig wordt, gaat deze goedhartige angsthaas op pad om zijn stad te beschermen. Deze film is exclusief op Netflix te zien.

11. Ghostbusters

Drie parapsychologieprofessors, die onderzoek verrichten naar het bestaan van geesten, verliezen hun baan bij een universiteit. Zonder bron van financiering gebruiken ze hun opgedane kennis om te starten met een bedrijfje, gespecialiseerd in het opruimen van spoken onder de naam Ghostbusters. Ze vestigen zich in een voormalige brandweerkazerne. Ondanks dat hun uitvindingen om spoken te vangen nog nooit zijn getest, blijken ze effectief. Ga voor de retro en inmiddels klassieke films uit de jaren ’80 of voor de nieuwe versie uit 2016 met vrouwelijke Ghostbusters, al is die laatste toch echt minder leuk.

12. Hocus Pocus

De film begint in het Amerikaanse plaatsje Salem in het jaar 1693. Drie heksen – Winifred, Sarah, en Mary Sanderson – maken plannen om de levenskracht van een jong meisje genaamd Emily te absorberen om zo onsterfelijk te worden. Haar broer, Thackery Binx, probeert haar te redden, maar de heksen doden Emily voor hij iets kan doen. De heksen veranderen Binx vervolgens in een onsterfelijke zwarte kat om hem te straffen voor het verstoren van hun plannen. Niet veel later worden de heksen gevangen en ter dood veroordeeld. Net voor ze sterven, laat het spreukboek van Winifred een vloek los die de drie in staat stelt om gedurende een nacht weer de aarde te bewandelen wanneer een maagd een magische kaars aansteekt. Deze film is te zien via Disney+

13. The Addams Family

Series en films zijn er van de bekende Adams Family, de familie die net even anders is dan alle andere families. De familie bestaat namelijk uit monsters, vreemde wezens en mensen die zich liever met dood en bederf bezighouden dan aan de bloemetjes te ruiken. Je kunt gaan voor de klassieke films uit de jaren ’90 of voor de meest recente tekenfilm uit 2019, allemaal zijn ze even leuk!

14. De kleine vampier

Rudolph is een dertienjarige vampier wiens clan bedreigd wordt door een beruchte vampier-jager. Hij ontmoet Tony, een sterveling van zijn leeftijd, die gefascineerd is door oude kastelen, kerkhoven en enge vampiers. De twee worden vrienden en Tony helpt Rudolph zijn vijanden te bestrijden.

15. Coco

Deze prachtige film laat het verhaal van het Mexicaanse Día de Muerto zien; het feest van de doden. Miguel, een twaalfjarige jongen die op het Mexicaanse platteland woont, ontdekt een familiegeheim waarmee hij contact kan leggen met zijn overleden voorouders.

16. Harry Potter films

Ik ben zelf een enorme fan van de Harry Potter films en ook van de gerelateerde Fantastic Beasts films. Avonturen, magie, een andere wereld, goed en kwaad, humor en liefde. Ik kan niets bedenken waarom de films niet geweldig zijn om te kijken!

Harry Potter gaat over een gewone jongen die er op zijn 11e verjaardag achter komt dat zijn overleden ouders tovenaars waren en niet omkwamen bij een ongeluk. Hij verhuist van zijn verschrikkelijke oom en tante naar de Hogwarts School of Magic om daar alles over de magische wereld te leren én om te leren toveren. Maar de moordenaar van zijn ouders, Lord Voldemort of Hij die niet genoemd zal worden, maakt opnieuw een opmars en heeft het op Harry gemund!

17. Gremlins

Deze film uit 1984 is voor 12 jaar en ouder. Een man zoekt een cadeau voor zijn zoon en vindt in Chinatown een klein lief beestje. Er zijn echter drie regels waar hij zich moet houden: geen water, geen eten na middernacht en geen fel licht. Als het beestje echter groene Gremlins begint te kweken, doordat zijn zoon niet goed op let de regels breekt de hel los.

18. Nightmare before Christmas

Deze klassieker van Tim Burton is geschikt voor 6 jaar en ouder, heel fijn want zo kunnen ook de jongere kinderen al meegenieten van die prachtige sfeer die alleen Tim Burton in zijn films kan maken. Je kijkt deze film via Disney+. Jack Skellington, pompoenkoning van Halloween Town, is het zat om elk jaar hetzelfde te doen tijdens Halloween. Op een dag wandelt hij Christmas Town binnen, en is hij zo onder de indruk van het Kerstidee dat hij zijn duistere dorpsgenoten uit Halloween Town over weet te halen om Halloween af te schaffen en het Kerstfeest over te nemen van Sandy Claws.

19. Casper

Hoewel het eenzame spookje Casper alleen op zoek is naar een vriendje om mee te spelen, jaagt hij tot zijn grote verdriet de mensen keer op keer de stuipen op het lijf. Totdat Kat in Casper’s spookhuis Whipstaff Manor komt wonen. Haar excentrieke vader Dr. James Harvey, een ervaren spokenverdrijver, is ingehuurd door de nieuwe eigenaars van het huis, de onuitstaanbare Carrigan Crittenden en haar partner Dibs , om Casper en de andere spoken weg te jagen. Casper het vriendelijke spookje kennen bijna alle ouders wel van vroeger nog, van deze familiefilm kan je samen met het hele gezin genieten.

20. All Hallows’ Eve

Een tiener wil de geest van haar overleden moeder oproepen, maar ontwaakt per ongeluk de geest van een wraakzuchtige heks die haar woonplaats wil vernietigen.

21. The Witches

The Witches is een film gebaseerd op het boek van Roald Dahl. Als kind las ik het boek en ik kan me nog goed herinneren dat ik de film als kind voor het eerst zag. Ook daarna heb ik de film nog meerdere keren gekeken. In 2020 komt de remake van de film in de bioscopen.

The Witches gaat over Luke die met zijn oma naar een hotel gaat nadat zijn oma diabetes blijkt te hebben en moet ontspannen. Luke’s oma vertelt hem over heksen die echt blijken te bestaan. Sterker nog, ze hebben een verschrikkelijke hekel aan kinderen maar je herkent ze aan een paarse gloed in hun ogen, blauw speeksel, kale hoofden en klauwen. De heksen hebben een manier gevonden om dit te verbloemen maar vallen toch door de mand zodra zij een jaarlijkse bijeenkomst houden in het hotel waar Luke en zijn oma ook zijn.

22. Beetlejuice

Ook deze film uit 1988 is voor de oudere kinderen maar een echte klassieker van Tim Burton. Barbara en Adam Maitland zijn betrokken bij een zwaar auto-ongeval. Wanneer ze thuiskomen beseffen ze dat ze eigenlijk niet meer leven. Hun huis wordt verkocht en de nieuwe eigenaars willen het omtoveren tot een excentriek gebouw. De Maitlands hebben het hier zeer moeilijk mee en beseffen dat ze de nieuwe eigenaars als spoken angst kunnen aanjagen. Maar al vlug dringt het tot hen door dat het leven na de dood niet zo eenvoudig is. Wanneer ze willen spoken, zullen ze eerst moeten leren hoe dat werkt. Ook al krijgen ze de hulp van Juno, toch blijken de nieuwe eigenaars zeer goed opgewassen tegen lugubere geluiden en vreemde krachten. De Maitlands raken stilaan wanhopig en vragen de hulp van Beetlejuice, een spook dat zich kan omvormen tot een verschrikkelijk monster.

Liefs, Kimberly
Avatar

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *