10 Netflix series die je in 2020 gezien moet hebben
Tips

10 x Netflix series tips | 2020

Netflix is een oneindige poel aan afleiding, inspiratie, ontspanning en ga zo maar door. Het werkt allemaal best verslavend en dankzij Netflix is series bingen redelijk gewoon geworden. Niet meer wachten tot volgende week en geen reclames die je uit moet zitten. Op zoek naar een nieuwe serie om te kijken? Ik heb 10 Netflix tips voor series die jou weer vele uren kijkplezier gaan geven!

De leukste series op Netflix in 2020

Yes, al deze series hebben meerdere seizoenen op Netflix of er zijn meerdere seizoenen aangekondigd. Ideaal want zo kun je lekker bingen en je in een andere wereld begeven of bedenken dat jouw leven nog zo slecht niet is 😉

1. Ozark

Mocht je deze serie nog niet kijken (wij waren ook late to the party) dan raad ik je aan om deze heel snel te gaan kijken! De serie gaat over een gezin die in een zeer dreigende situatie terecht komen dankzij de werkzaamheden van de vader en noodgedwongen moeten verhuizen naar The Ozarks. Ik kan er niet te veel over zeggen zonder van alles te spoileren maar wij zaten er direct in!

2. The Witcher

The Witcher is een fantasy-serie die gebaseerd is op een boekenserie. Geralt van Rivia is een gemuteerde monsterjager die je kunt inhuren. Geralt is op weg naar zijn lotsbestemming in een wereld waarin de mensen vaak slechter zijn dan monsters. Er komen dezelfde dingen in voor als Games of Thrones maar is toch weer helemaal anders. En met Henry Cavill in één van de hoofdrollen kijkt de serie ook nog eens lekker weg.

3. The Stranger

Stel je voor dat een vreemdeling je op een dag aanspreekt en een donker geheim van je partner vertelt en dat je partner verdwijnt wanneer je diegene hebt geconfronteerd met diens geheim. Vreemd toch? Het kan nog vreemder want het geheim van jouw partner is niet het enige geheim dat openbaar is gemaakt door de vreemdeling. Wie is dat toch en waarom openbaart zij deze geheimen?

4. Outlander

Eerlijk is eerlijk, ik ben een beetje verliefd op Jamie. Wij hoorden veel positieve geluiden over Outlander maar we begonnen er een beetje terughoudend aan, om vervolgens verslaafd aan deze serie te raken! Claire is een vrouw die met haar man, vlak na de tweede wereldoorlog, op een vakantie naar Schotland gaat. Door een samenloop van omstandigheden bevind zij zich vervolgens in het Schotland van de 18e eeuw waar zij Jamie, een Schotse roodharige knapperd, tegen het lijf loopt. De serie volgt hen beide op hun weg naar hun bestemming en de vraag is: zal Claire ooit weer kunnen terugkeren naar haar man en haar eigen tijd?

5. Mindhunter

Er was een tijd dat de term seriemoordenaar nog niet bestond en dat de FBI nog geen aparte, gespecialiseerde afdeling voor deze vorm van misdaad had. We volgen 2 FBI agenten en een psychiater die deze afdeling opzetten, de grootste seriemoordenaars van de USA bezoeken en interviewen om zodoende de kennis te vergroten.

6. Realityseries op Netflix

Love is blind, The Circle USA, Too hot to handle en ga zo maar door. Er staan veel realityseries tussen het aanbod van Netflix en ik vind vooral de eigen shows van Netflix leuk. Deze kijken makkelijk weg, hebben vaak een nieuwe insteek en er zit veel humor in. Van deze 3 vond ik vooral The Circle USA en Too hot to handle leuk opgezet en veel humor bevatten, de deelnemers vond ik zeer innemend. Love is blind is een datingshow waarbij de deelnemers daten en een relatie aangaan met iemand die zij nog nooit hebben gezien. Deze serie keek ik vooral voor verbazing. Too hot to handle is een datingshow die gaat om de verdieping, juist als de deelnemers seksuele activiteiten verrichten raken ze geld kwijt! The Circle USA neemt je mee in de wereld van social media, wat werkt wel en wat niet? De deelnemers beoordelen elkaars populariteit en er zijn ook een aantal catfishes om het programma zo realistisch mogelijk te maken.

Sinds mei 2020 staan op Netflix o.a. de eerste seizoenen van Keeping up with the Kardashians. Kunnen we met elkaar zien hoe de Kardashians eruit zagen voordat zij hun eigen gezichten met make-up enzovoorts lieten shapen.

7. The End of the F***ing World

Het zeventienjarige buitenbeentje James denkt dat hij een psychopaat is. Nadat hij talloze dieren heeft gedood, wil hij proberen om een mens te vermoorden. De zeventienjarige Alyssa vindt iedereen die ze kent stom en saai. Op school valt haar oog op James omdat hij anders lijkt. Wanneer Alyssa hem vraagt om er met zijn tweeën vandoor te gaan, stemt hij in.

8. Locke & Key

Hun vader wordt vermoord en om de verbinding met hem aan te gaan verhuist het gezin naar zijn ouderlijk huis. Dit huis blijkt een aantal bijzondere en krachtige sleutels te herbergen waardoor er allerlei bijzondere situaties ontstaan. Ik wist niet zo goed wat ik van deze serie kon verwachten maar ik vond hem bijzonder goed en fijn wegkijken.

9. I am not okay with this

Het lijkt aanvankelijk of de zeventienjarige Syd een hele gewone puber op een doodgewone school in een doodgewoon Amerikaans stadje. Het zit haar allemaal tegen: haar beste vriendin raakt in de ban van een vriendje, haar vader heeft suïcide gepleegd, de relatie met haar moeder is niet al te best, en dan heeft Syd ook nog eens bizarre woedeaanvallen. Een docent zegt haar daarom om die woede om te zetten in woorden, in een dagboek.

Maar ook dat helpt Syd niet, er blijkt iets vreemds met haar aan de hand te zijn: tijdens haar woedeaanvallen gebeuren er vreemde dingen. Zou Syd over superkrachten beschikken?

10. Dead to me

De man van Jen komt om bij een auto-ongeluk. Jen blijft achter met hun twee zoons en samen proberen ze het hoofd boven het water te houden. Dan komt Judy op hun pad en lijkt er een goede vriendschap tussen Judy en Jen te ontstaan. Maar is dat alles of heeft Judy andere redenen om met Jen in contact te komen?

Liefs, Kimberly

Andere Netflix- tips?

De grote verschillen tussen Netflix en Videoland?
7 Must-See series op Netflix | maart 2019
Mijn 5 favoriete series op Netflix | januari 2019
10 Must – See series op Netflix | september 2017
Netflix and Chill; favoriete series | april 2017
Mijn ultieme series op tv en Netflix | 2016

De beste Netflix series in 2020
Avatar

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × een =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.