Afstandsbediening Netflix
Lifestyle

Yeah het wordt weer koud buiten! 10 x must see Netflix-series.

De dagen worden weer korter en buiten is het alleen maar weer kouder aan het worden. Waar ik een ontzettende fan van de zomer ben en eigenlijk niet zo hou van de winter ben ik wel fan van het ongeneerd series kijken op grauwe dagen. Dekentje over je heen en een grote kop thee, heerlijk! Ik geef je 10 must see Netflix-series waarmee je de winter goed doorkomt.

Series op Netflix om nu te kijken!

Waar ik in het verleden een beetje anti-Netflix was omdat ik ervan overtuigd was dat er alleen maar oude series op stonden, ben ik daar wel op teruggekomen. Er zijn zo verschrikkelijk veel series waar je uit kunt kiezen! Je krijgt er spontaan keuzestress van 😉  Films vind ik nog steeds alleen maar oud en niet zo interessant maar de series zijn top. Welke series vind ik nou echt dat je moet kijken? I’ll let you know!

Lees ook: Netflix en chill, mijn favorieten

Unbreakable Kimmy Schmidt op Netflix

Geniale serie waar ik echt geregeld om moest lachen. Ook ben ik snel afgeleid tijdens series maar heb ik dat bij deze serie niet gehad. Inmiddels heb ik de eerste 3 seizoenen gezien en hoop ik dat er snel een vervolg op komt. Het gaat over Kimmy die door een sekteleider in een bunker is gehouden met 3 andere vrouwen. Zij worden bevrijd en Kimmy moet na 15 jaar in een bunker ineens het echte leven gaan ervaren. Ik kreeg de tip van Ricardo van Readalong om deze serie te kijken en love him for it. Waar je vaak in series een paar grappige personages hebt vind ik in deze serie iedereen iets hebben en zijn mijn favorieten Jacqueline en Tituss.

Unbreakable Kimmy Schmidt

Reign – Mary Queen of Scots

In Reign volgen we Mary, Queen of Scots vanaf het jaar 1557. Mary vertrekt naar het hof van Frankrijk om daar te verblijven aangezien haar leven in gevaar is in Schotland. Zij neemt haar 3 hofdames mee vanuit Schotland en er volgen een hoop intriges. Mary is al sinds haar 6e verloofd met Prins Francis, de kroonprins van Frankrijk. Er zijn nu 4 seizoenen en elk seizoen bestaat uit zo’n 22 afleveringen van 3 kwartier. Mooie mensen, mooie kostuums, enigszins gebaseerd op historische gebeurtenissen. Je komt dus goed de winter door met deze serie en ondertussen kun je iedereen imponeren met je kennis over de geschiedenis. Helaas is de serie na 4 seizoenen gecancelled maar je kan er in ieder geval tegenaan met de seizoenen die er wel zijn.

Suits

In Suits volg je 2 advocaten: Mike en Harvey. Harvey is een succesvolle advocaat in New York en is op zoek naar een advocaat-leerling die hij kan begeleiden. Daar komt Mike in beeld. Er zijn echter wat dingen aan Mike die problemen (kunnen) opleveren. Ondertussen zijn er intriges, zaken, liefde en ontwikkelingen die de aandacht trekken van Mike en Harvey. Er zijn 9 seizoenen van Suits maar niet allemaal staan ze op Netflix, in Nederland moeten we nog wachten op het laatste deel van seizoen 9.

Suits

The Good Wife

In The Good Wife volgen we Alicia die na een schandaal rondom haar man Peter weer moet werken. Zij is vlak na de opleiding tot advocate i.v.m. het krijgen van kinderen gestopt met werken. De kinderen zijn inmiddels tieners en dus is Alicia al een lange tijd uit de advocatenwereld. Hierdoor heeft zij een achterstand ten opzichte van haar mede- junior advocaten. Het is een advocaten dramaserie en er komt van alles aan bod: liefde, intriges, politiek. De serie heeft 7 seizoenen en is inmiddels geëindigd. De laatste seizoenen vond ik nog leuker om te kijken omdat mijn crush Jeffrey Dean Thomas er ook zat. Mocht je niet weten wie dat is? Google the man! Voor het gemak doe ik er een foto bij van hem, dan zal het je waarschijnlijk meer zeggen 😉

Jeffrey Dean Thomas zou je ook kunnen kennen van The Walking Dead, Grey’s Anatomy, Supernatural en nog veel meer.

Sense8

Sense8 gaat over een 8 (jong) volwassenen die met elkaar kunnen communiceren via telepathie. Dat klinkt heel zweverig maar dat is het dus niet! Het is een serie met prachtige shots, met actie en spanning. De serie heeft helaas maar 2 seizoenen en ondanks de actie op social media met #bringbacksense8 is er geen vervolg. Ik vind dat dus ontzettend zonde omdat het een serie is die ik net even anders vond dan de vele andere die er zijn. De personages komen van over de hele wereld waardoor er dus prachtige beelden tussen zitten, de verschillen onderling zijn ontzettend mooi maar worden niet gezapig. Etc. Etc. Echt een serie die je gezien moet hebben!

Penny Dreadful

Penny Dreadful is ook een serie die inmiddels afgelopen is (na 3 seizoenen) maar wel anders is dan de meeste series. Het is een serie die gaat over het bovennatuurlijke maar speelt zich af in de 19e eeuw in Engeland. Er zitten een hoop bekende gezichten in, wat ook leuk is om hen in een hele andere rol te zien. Er komt van alles in voor en meerdere keren ben ik me rot geschrokken. De kleding vind ik gewoonweg prachtig en soms zou ik wel willen dat we nog steeds zulke mooie jurken zouden dragen. Penny Dreadful gebruikt men in Engeland als term voor sensationele fictie zoals Dracula, Jekyll and Hyde, Dracula, Frankenstein, Van Helsing etc. Deze term geeft dus ook weer waar deze serie over gaat.

White Gold

Deze serie staat nog maar net op Netflix en heeft 6 afleveringen. In het jaren ’80 in Essex volgen we Vincent die kunststof raamkozijnen verkoopt. Hij is de hoofdverkoper van de zaak en de kunststof kozijnen worden populair. De titel van de serie gaat ook over het kunststof van de kozijnen; het witte goud. Als een Engelse comedy laat het je niet schuddebuiken van het lachen maar heb ik de serie af en toe met een plaatsvervangende schaamte zitten kijken.

Glow

Ook Glow is nog niet zo lang geleden gereleased door Netflix. De serie heeft 10 afleveringen en gaat over Ruth die graag actrice wilt worden maar uiteindelijk bij het vrouwenworstelen terecht komt. Ook deze serie speelt zich af in de jaren ’80 maar dan in Amerika. Ik vond het komisch om te zien hoe ontzettend nep dat worstelen toch is, al wist ik het ook wel maar toch. Ook de dames en personages vind ik leuk gevonden. De karikaturen die nu als ontzettend fout zouden worden gezien zijn heel gewoon in die tijd. Lekker fout dus! Reken op strakke pakjes, hoge kapsels en herinneringen aan de 80’s.

Call the Midwife

Inmiddels zijn er al 6 seizoenen van deze Britse serie die draait om een aantal vroedvrouwen en zusters. Deze vrouwen wonen en werken met elkaar in een klooster in de Londense East End in de jaren ’50- ’60. Deze vrouwen voeren controles tijdens de zwangerschappen uit, ondersteunen bij bevallingen, doen de controles tijdens de kraamperiode en voeren nog andere verpleegkundige taken uit in de wijk. De voice-over van de serie is Jenny Lee die als oudere vrouw terugkijkt op haar tijd in East End. De serie werd me al meerdere keren aangeraden maar toen kon ik het zelf nog niet helemaal aan. Inmiddels ben ik bij aflevering 7 en vind ik het een fijne serie die prettig wegkijkt. Er zit humor in, drama en baby’s. Allemaal dingen die ik fijn vind wegkijken. Het is wel een serie die je beter zonder je man kunt kijken trouwens 😉

Call the Midwife

Riverdale

Er is nu nog 1 seizoen van 13 afleveringen maar als het goed is komt half oktober 2017 seizoen 2 uit. Ik vond deze serie de ultieme afkickserie na Pretty Little Liars en deze serie valt wel een beetje in dezelfde categorie. De Blossom-tweeling verdwijnt en de jongeren die centraal staan in Riverdale komen steeds meer intriges tegen. Stukje bij beetje word je wijzer over de verdwijning en de gebeurtenissen eromheen. Ik vond het vooral ook erg bijzonder om te zien dat de ouders werden gespeeld door de jongeren waar ik vroeger al naar keek in Beverly Hills 90210 o.a.

Riverdale Netflix

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *