10 x het lot van een moeder
Moms Recente berichten

10 x het lot van een moeder | De stomme dingen

Er is geen grotere ondankbare baan als die van een moeder. Het is natuurlijk ook heel mooi, laten we dat voorop zetten maar heel dankbaar is het vaak niet. En daarom… Tromgeroffel: 10 x het lot van een moeder. Welke is herkenbaar voor jou?

Lang leve het moederschap!

Het moederschap is het mooiste van mijn leven en ik ben daar werkelijk iedere dag dankbaar om. Maar er zijn toch ook best wel wat momenten dat ik even wat minder dankbaar ben. Daar zal ik vast niet de enige in zijn vermoed ik zomaar. Lees je mee naar de dingen die ik minder leuk vind aan het moederschap?

The never ending story

Die verschrikkelijk hoge berg waar maar geen einde aan lijkt te komen. We kennen hem allemaal wel, de berg aan wasgoed! En dan denk je alles wel redelijk weggewassen te hebben, dan bedenkt je man ineens dat die stapel die hij naast het bed heeft verzameld wel ook gewassen moet worden. Daar ga je weer. Om het opvouwen van die bergen niet te vergeten. En als je net zoals ik ben moet iedereen uiteindelijk z’n sokken uit de schone wasmand zelf bij elkaar zoeken. Wat een verschrikking!

De sterren van de hemel koken

Zolang het niet met een P begint kun je al je moeite beter steken in het kijken van Netflix. Eten tegen de muur, eten over de grond, eten in de haren van je kind en de tomatensaus-vlekken in het nieuwe shirt van je kind. En uiteraard met die kapotte grammofoonplaat op herhaling: Maaaahaaam ik vind dit niet lekker, o bah ik zie iets groens, ik lust geen groentes, ben je vergeten dat ik dit niet lekker vind?!

Toiletgang

Moet er iemand plassen? Nee, zeker weten van niet? Heel zeker weten van niet, moet je het nog even proberen voor de zekerheid? Om dan zodra je 5 minuten onderweg bent continue te horen dat je dotje het bijna in haar broek doet en het echt niet meer op kan houden. Goed en wel, dank je en dan maar snel op zoek naar een plek om te plassen.

Mag ik afspreken?

Met het lood langzaam lopen naar het schoolplein want je voelt aan je water al hoe laat het gaat zijn: “Mag ik afspreken?”. Leuk hoor dat sociaal ontwikkelen en alles maar mama wilde gewoon even met een glas spa rood op de bank hangen. Stiekem wat chocolade eten misschien ook wel.

Lees ook mijn 10 gedachten tijdens een playdate.

Ziek, zwak en misselijk

Je hebt het zelf waarschijnlijk ook gehad toen je jong was. Maar zodra je ziek bent als kind heb je gewoon een enorme behoefte aan je moeder. Maakt niet uit dat je vader ernaast zit of slaapt maar JE MOEDER MOET NU BIJ JOU ZIJN! En je vooral daarna ook niet meer verlaten totdat je weer als een dartelend kalfje in de weide op de eerste buitendag het huis weer kunt verlaten.

Dat je moeder dan dus ondertussen alle lichamelijke sappen die uit jouw lijf komen over zich heen krijgt en dient op te ruimen maakt natuurlijk niet uit. Dat je moeder daarna waarschijnlijk aangestoken door jou als een hoopje ellende het huishouden doet, voor de kinderen zorgt en de boodschappen doet terwijl niemand voor haar zorgt vergeten we even voor het gemak. Het is het lot van een moeder waarschijnlijk. Waar je vader gebleven is tijdens deze ziektegolf weet niemand.

Coördineren, plannen en regelen

Iedereen in het gezin heeft zijn eigen plannen en dat moet ergens gecoördineerd worden door iemand. Maar op het moment dat je denkt dat alles rond is en geregeld komt daar juf ineens met een mailtje. Sjaak is vrij deze vrijdagmiddag en of je ook nog 25 pleerollen mee wil nemen want er moet worden geknutseld. Hoppa daar ga je weer. Wie kan er oppassen of neemt er vrij en wat kan er gedaan worden? Die pleerollen komen er niet vanzelf dus je hangt op je kop in de papierbak, zet opa & oma in om nog wat rollen te regelen en je verzamelt de 25 rollen. Om ze vervolgens vrijdagochtend te vergeten en dat vrijdagmiddag te horen van je kind. Oeps.

Stepping on a Lego

Dat speelgoed van je kind is soms gewoon ook een never ending story. Denk je alles opgeruimd en geordend te hebben, sta je vervolgens op een legoblokje. Niet te doen die ellende. Heb je de mogelijkheid, zorg dan voor een speelkamer waar je al het speelgoed in kan gooien en de deur daarna dicht kan doen. Joep doei en de mazzel want je blijft aan de gang.

Neem het nou toch mee!

Je moeder deed het en jij waarschijnlijk ook: Dingen die naar boven moeten op de trap leggen. Man en kind breken hun nek zowat om naar boven te komen langs alle dingen die zich daar verzamelen en uiteindelijk neem je het allemaal alsnog zelf mee naar boven. Maar toch blijf je het doen in de hoop dat ze het door gaan hebben en hun spullen dan gelijk ook opruimen.

Wat heb je in je mond?

Denk je stiekem een stukje chocolade of een dropje te eten ( lees: een reep en een zak snoep) krijg je ineens de vraag: Wat heb je in je mond mama? En dat terwijl je net zei dat er niet meer mocht worden gesnoept omdat je zou beginnen met koken. Uhm ja, het maakt het allemaal niet makkelijker in ieder geval. Blijkbaar is het echt het lot van een moeder want m’n man overkomt het nooit.

Opnieuw en opnieuw en opnieuw

In een vlaag van verstandsverbijstering heb je het hele huis gestoft, gezogen en gedweild. Zelfs je schoonmoeder zou er niets meer op aan te merken hebben. Maar daar is je kind. Met een croissant. En ze hebben lekker buiten gespeeld. In de modder. O en daar is ook de kat nog die net een gat gegraven heeft naar China en dus de modder aan de poten heeft. Waar doe je het toch eigenlijk voor?

Welke van deze 10 x het lot van een moeder herken jij, misschien wel allemaal of deel je alles met je partner?

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.